Ben apple kullanıyorum. Bugüne kadar 10km de maksimum 300m oynadı. 1 km için 30m yani
Saatin kordonunu aşırı sıkmıyorum, zaten nabız bandı kullanıyorum. Son 7-8 idmanımda %1-2 civarında fazlalık mesafe ölçüyor. Çok memnunum.
Bu konuyu ben de el yordamıyla deneyimledim. Kapatıp açtığımda düzeldi ama 1 saat kapalı tutmadım. Sonra bir hafta sonra yine bıraktı uyku takibini. Benim anladığım kadarıyla haftada bir bir saat kapatıp açmak gerek
Okudugum Rus forumlarinda ac-kapa yapinca tekrarladigi, 1 saat kadar kapali tutunca Normale dondugu yaziyordu, denedim simdilik normal gibi. Buyuk ihtimal yakinda bir guncelleme gelir. Genelde Suunto 1-1.5 aydabjir guncelliyor saatleri ve son guncelleme 16 Araliktaydi.
Sanirim herkes Suunto dan gelen maili almis ya da yakinda alacaktik. So guncellemedeki hatalarin nasil duzeltilebilecegi yazilmis. Buraya yapistiriyorum .
Possible issues with the latest watch software
Our latest software update (version 2.39.20) for Suunto Race, Suunto Race S, and Suunto Vertical watches has unfortunately introduced an issue for some users, causing the optical heart rate sensor to stop working.
How to check if your watch is affected:
- Take off your watch.
- Open the Heart rate widget.
- Turn your watch around.
- Place your finger or hand over the center sensors (five rectangles).
- Do you see a green LED light blinking?
Yes? Great! Your optical heart rate is working as expected—no further action is needed.
No? Your watch may be affected, which could also impact sleep tracking. Follow these steps to restore functionality.
How to fix the issue:
- Press and hold the top button for 12 seconds to reboot the device.
- Sync your watch again with the Suunto app.
- This should restore your optical heart rate sensor.
Still not working?
If the issue persists, visit our support page for additional troubleshooting steps.
While we strive to enhance your watch with software updates, this update has unfortunately introduced an issue. We’re actively working on a fix, and a new update will be released as soon as possible. Thank you for your patience and support – we appreciate you being part of the Suunto communit
Teşekkürler @Orkun
Otomatik çevirisi:
En son saat yazılımıyla ilgili olası sorunlar
Suunto Race, Suunto Race S ve Suunto Vertical saatleri için en son yazılım güncellememiz (sürüm 2.39.20) maalesef bazı kullanıcılar için optik kalp atış hızı sensörünün çalışmamasına neden olan bir sorun ortaya çıkardı.
Saatinizin etkilenip etkilenmediğini nasıl kontrol edebilirsiniz?
Saatinizi çıkarın.
Kalp atış hızı widget’ını açın.
Saatinizi ters çevirin.
Parmağınızı veya elinizi ortadaki sensörlerin (beş dikdörtgen) üzerine yerleştirin.
Yanıp sönen yeşil bir LED ışığı görüyor musunuz?
Evet mi? Harika! Optik kalp atış hızınız beklendiği gibi çalışıyor; başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
Hayır mı? Saatiniz etkilenmiş olabilir, bu da uyku takibini etkileyebilir. İşlevselliği geri yüklemek için bu adımları izleyin.
Sorun nasıl giderilir?
Cihazı yeniden başlatmak için üst düğmeyi 12 saniye basılı tutun.
Saatinizi Suunto uygulaması ile tekrar senkronize edin.
Bu, optik kalp atış hızı sensörünüzü geri yüklemelidir.
Hala çalışmıyor mu?
Sorun devam ederse, ek sorun giderme adımları için destek sayfamızı ziyaret edin.
Saatinizi yazılım güncellemeleriyle geliştirmek için çaba gösterirken, bu güncelleme maalesef bir sorun ortaya çıkardı. Bir düzeltme üzerinde aktif olarak çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir güncelleme yayınlanacaktır. Sabrınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz - Suunto topluluğunun bir parçası olduğunuz için minnettarız.
Not:Bendeki 2.39.20 sürümü ama sorun yokmuş, uyku takibi yapmıyorum.
Ben de 2.39.20’deyim ama Suunto Race’te OHR ya da uyku takibinde bir sorun yaşamıyorum. Bazı saatlerde olup bazılarında olmaması enteresan.
09/02/2025 güncellemesi: Gece 03:30 gibi benim saatimde de nabız ölçümü ve uyku takibi durdu. Sabah yukarıdaki yönergelere göre reboot ederek OHR’nin yeniden çalışmasını sağladım. Bunu tetikleyen şey tam olarak ne merak ediyorum.
Denedim, benimki etkilenmemiş Teşekkür ederim. Gerçi geçen ay bir iki kere sleep track çalışmamıştı ama bayadır düzgün çalışıyor.
Yeni guncelleme gelmis gorunuyor Suunto’nun sitesinde, aciklamalar asagidaki gibi. Surum no 2.39.44
EDIT: Ilk farkettigim menude asagi yukari ilerlerken kucuyup buyuyen menu goruntusu degismis, yazilar ayni boyutta kaliyor. Benim icin olumlu bir duzeltme olmus.
Staged update starting on January 10th 2025.
This update brings improvements and bug fixes:
- Pool swim distance accuracy improved
- Daily HR and sleep tracking problems fixed
- Stability improvements and bug fixes
- One WiFi connection problem fixed
Selamlar, whatsapp hızlı yanıt düzenleme seçeneğini ne saatte(race s) ne de whatsapp da bulamadım. Bilgisi olan var mı? Yeni mesajlar eklemek istiyorum “koşudayım” gibi.
1-Telwfonda Suunto uygulamasında + ile Zil arasındaki Saat simgesini tıkla.
2-Suunto Race yazısı ve altında kocaman saat kısmı görülecek…
3-Aşağı in, "Saatteki bildirimler"i tıkla…
4-SMS çağrı vs alabiliyorsan,
UYGULAMA Bildirimlerini tıklayıp Whatsapp’ı seç, işaretle
Denedim, gelen whatsapp mesajına saatten hızlı yanıt verebildim.
Verticalda varsa bu race’de de vardır, modelle çok ilişkisi yoktur.
5-Koşudayım gibi bildirim hızlı yanıtı yine burada en alttaki kısımdan yapılıyor.5 seçenekten birini düzenlemek gerek.
Not:Whatsapp mesaj geldiğinde çok sayıda kişilerden mesaj gelirse diye bende kapalı.
Uygulamayı akıl edemedim, teşekkür ederim.