2023 Kasimda almistim, yaklasik 100 dolar civaridaydi fiyati halen de oyle. Iki hafta once pilini degistirdim sorunsuz calisti, gecen hafta ise iki antrenmanda saate hic baglanmadi, koldan olcum yaptim, antrenman bittikten sonra yeniden baglanmayi denedigimde 226 nabiz gosterdi ki sokakta yuruyordum o nabizi gosterdiginde. Bir hasar gorunmuyor ama yuksek ihtimal kemeri degistirmem gerekiyor, onun icinde kemerin ayri satildigi tek yer olan Moskova’ya gitmem gerekiyor. 3 hafta sonra yillik izin icin o tarafa gidecegim, o zamana kadar bu yeni modele sans vermek istedim. Kemeri degistirdikten sonra duzelecegini umuyorum.
Polar H10 fiyatları nedir acaba oralarda?
Polar’in resmi satis sayfasinda 100 usd civarinda H10 modeli
Biliyorsunuzdur muhakkak, Türkiye de polar nabız bandı 5000 tl ve suunto nabız bandı 2900 tl bandında ve sanırım Polar daha çok tercih ediliyor. Hangisi iyidir kötüdür kıyaslayamam veya hangisi uzun ömürlü bilmiyorum.
Artık herhalde ben şanslıyım diyeceğim.Eski Suunto ambit 2 nabız bandımı 2015’de aldım ve 2 sene öncesine kadar sorunsuz kullandım ve hala sağlam bir şekilde duruyor. Bluetooth modelini de 2 seneden beri sıkıntısız kullanıyorum, öyle çok dikkatli kullanan , özen gösteren birisi de değilimdir.
Benim de Suunto Smart Heart Rate Belt alasım var, ama ne kayda değer bir yorum ne de kıyaslama videosu var. Ya polar ya garmin incelemesi yapılmış ağılıklı olarak, bende kararasız kaldım.
Turkiye fiyatlarini bilmiyorum, senelerdir gelmedigim icin takip etmemistim. Bizdeki fiyatlari Suunto,Polar,Garmin 90-150 dolar arasinda modeline gore degisiyor. Cin mali olan Coospo, Magene gibi markalarda ise fiyat baremi 30-50 dolar arasinda. 30 dolarlik Coospo siparisimi bugun teslim alacagim, yorumlar 5 uzerinden 4.8 bakalim bende ne gibi sonuc verecek.
Zaten sakınan göze çöp batar ya
Her koşu sonrası suyla durular kuruturum, 2 haftada bir kullanım klavuzundaki gibi makinada yıkıyorum ama ömrü 2 yıl ![]()
@Orkun Hocam selamlar, Coospo’yu deneyebilme fırsatınız oldu mu? Şu an Amazon.de üzerinde güzel bir indirimde gözüküyor. Fırsat olursa oradan dönen bir arkadaşıma getirmesi için sipariş vermeyi düşünüyorum ben de.
Selamlar,
Coospo H9Z modeli gecenlerde elime ulasti, 4 kere kosu bantinda bir kere de salonda kuvvet antrenmaninda deneme firsatim oldu. Ilk izlenimlerim gayet basarili bir model, ozellikle sarj edilmesi ve toplamda 5.5-6 saat antrenmandan sonra halen sarjinin %100’de olmasi hosuma gitti. Saate aninda baglaniyor ve hic baglantisi kesilmiyor, hissiyata gore de gayet dogru olcum yapiyor, tavsiye edebilirim.
Selamlar,
Suunto uygulaması birkaç gündür telefonumun bildirim ekranında bu şekilde kaldı. Güncelleme yok. Telefonu rest yaptı gitmedi. Başına gelen oldu mu? Çom basit bir cevabı da olabilir tabi.
Dün 4.103.5 versiyonundan 4.106.3 versiyonuna çıktım. Aynısı bende de oldu. Gerçi önceki versiyonda da aynısı vardı, sadece aynı minvaldeki mesajı farklıydı.
Evet yazılım güncellemesi sonra oldu gibi teşeklürler
Yakin zamanda uyku takibi ile alakli basima gelen sorunun cozumunu buldum, buradan paylasmak isterim belki ileride ihtiyaci olan bulunur.
Persmbe-Cuma ve Cumartesi gunlerinden, Persembe ve Cumartesi gecesi saat uyku takibi yapmadi, cuma gecesi ise yaklasik 8 saat uyumamam ragmen 2 saat sekerleme seklinde gosterdi. Bu sorunu yasayan Rus kullanicilarin forumdaki onerisini uyguladim ve dun gunduz sekerleme ve gece uyku takibi eksiksiz gerceklesti.
Yukaridaki gibi eger saat uyku takibi / nabiz takibi yapmiyorsa saatinizi menuden kapatip 1 saat civari kapali tutun, 1 saatin sonunda yeniden acitiginizda buyuk ihtimal sorun couzlecek. En azindan bende ve diger kullanicilarda sorun cozulmus durumda. Umarim faydasini gorursunuz.
Geçen hafta bir yoga seansını bitirdiğimde saatin hiç nabız kaydı tutmadığını gördüm. Nabız menüsüne girdim, son birkaç saate dair hiç veri yoktu. Saati kolumdan çıkardığımda alttaki yeşil ışık da yanmıyordu. Hiç forum filan kurcalamadan Türk usulü bir kapatıp açayım, çalışır belki dedim ve nitekim düzeldi. Ben de yaşadığım bir deneyimi sizin vesilenizle aktarayım dedim.
Söz konusu Yoga seansı kaydını saatin uygulamasından ve Strava’dan kaldırdım. Nabız olmadan boş küme bir kayıttı çünkü…
Suunto Race modeli için koşu bandında mesafeyi doğru ölçmenin bir yolu var mı diye sormuştum. İdmanlar bittikten sonra mesafeyi kendim yazıyordum antrenman menüsüne.3-5 idmandan sonra kol salınımına göre mesafeyi eksiksiz ölçmeye başladı.
Kosu bantinda sunu deneyimledim, eger saat kolunuzda sIkI sekilde bagli olursa dogruya yakin olcuyor, hata payi 1km’de yaklasik 80-100 metre. Eger saat ile kolunuz arasinda bosluk olursa ve saat kosarken ekstra sallanirsa o zaman fark 1km’de 300 metreye kadar cikabiliyor.
Koşu bandının kalibrasyonunun doğru olduğunu teyit edebildiniz mi ?
4 tane sifir makine alindi salona, makineleri ilk ben kullandim. Ornek 9.5 km/saate makineyi sabitledigimde eger koluma bosluk olmayacak sekilde takarsam tempo 5.45-5.55 cikarken bosluk birakip takarsam 5.15-5.25 cikiyor ki her ikisi de yanlis elbette ama kol ile minimum bosluk birakilmasinda daha gercege yakin cikiyor sonuc. Mutlaka bantin donus hizindan daha hizli ve sIk adim atilmasi durumunda kat edilen mesafe artmis olabilir, acikcasi o kadar da onemli degil, buzda ya da yarim metre kar icinde kosmaktan iyidir.
Ben apple kullanıyorum. Bugüne kadar 10km de maksimum 300m oynadı. 1 km için 30m yani