Suunto Ambit3 Hakkında

navigasyon menüsünden girildiği takdirde zannedersem koşu kaydı almıyor ama çok da emin değilim. onun dşında başka bir sorun daha oluştu.

run a route komutunu perşembe günü çalıştırmıştım ve “please recharge” moduna gelip kendini kitlemişti. kilidi, saati bilgisayara takana kadar da açılmamıştı.

cuma günü herzamanki gibi koşu moduna aldım ve çalıştırdım, koşu bitmeden saat kendini yine “please recharge” komutuna aldı ve kitledi. acaba yüklediğim rotalardan mı yapıyor diye cuma günü saatteki tüm rotaları sildim.

pazar günü o günden sonra ilk defa koşuya çıktım ve daha 3 km gittim gitmedim yine saat modunu değiştirdi. koşu esnasnda böyle şeylerle karşılaşmak insanı demotive ettiğini bilirsiniz. ayrıca saati 1 hafta sonraki sapancada kullanacaktım. şimdi bu koşu esnasında aynı durumu tekrarlar mı tekrarlamaz mı süphesi insanın modunu düşürüyor.

answers.suunto adresinde durumla ilgili yazılım güncelleyin diyor ama yazılım nasıl güncelleniyor. yani saati bilgisara takınca otomatik güncellenmiyor mu zaten?

benzer durum başna gelen var mıdır? ne yapmam gerekiyor?

teşekkürler

Yazilim sorunu gibi duruyor. Yazilimi guncellemek icin “Force Firmware Update” secenegini secmeniz gerek. Nasil yapilacagini asagidaki videoda gorebilirsiniz. (Guncellemeden sonra saatin icindeki aktiviteler silinecegi icin once icindekileri movescount’a atacaktir. Movescount’daki aktivitelere bir sey olmayacak).

Ambit 3 icin son yazilim versiyonu 2.0.45. Movescount.com’da WATCHES sayfasina girdiginizde ekranin sag tarafinda kullandiginiz saatin yazilim versiyonunu gorebilirsiniz.

1 Beğeni

Benim ambit 3 de içinden sallanma sesi geliyor du anlamsız anlamsız kapanıp açılıyor resetleniyordu connect to movescount mesajı veriyordu.Alalı daha 4 ay oldu servise yolladım .sapancada kullanamayacak olmam can sıkıcı keşke gerantide geçen zamanda geçici bir saat bizlere tahsis edebilseler.

“please recharge” uyarısı ne yaptıysam devam etti. en son bugün koşu sırasında %100 şarj doluyken uyarı verdi, kendini kitledi ve buna ek olarak şarjı %4 gösterdi ilk defa. zannedersem biyerde batarya boşalıyor yada boşalıyor gibi gözüküyor ki saat her defasında şarj uyarısı veriyor. sorun yazılımsal mı donanımsal mı anlayamadım. ersa saat ile görüştüm, saati gönder dediler. malesef yedek saat vermiyorlar. bugüne kadar saatle mi koştuk da saatsiz koşamayacagız modunda olsam da insanın canı sıkılmıyor da değil hani. umarım sorun çözülür ve bi daha tekrarlamaz. sapanca’da asker saatiyle koşacaz artık :unamused:

1 Beğeni

Yaşadığım bir durumu paylaşmak, kayıt altına almış olmak ve eğer yapılabilecek bir şey var ise duymak için yazıyorum. Saat Ambit3 Sport., kozmetiği, kondusyonu vs herseyi iyi durumda.

6 gun kadar once yaklasik 800 km otedeki baska bir kente gitmistim. Ertesi gun saati kullandim, uydulari her zamanki gibi buldu ve kullandim. Ardindan 800 km geri dondum.

Bu sabah kosuya gittim. Kosmaya basladigimda hersey normal geldi, saat hizimi vs normal sekliyle gosteriyor gibiydi. Cok kisa sure sonra, hızım degismese de (tahmini 6 civari olmasi gereken) pace 4’lere indi. Onemsemedim, anlik kalibrasyon meselesidir (ne demekse bu?) diye dusundum.

Az sonra yine hemen hemen aynı hızda giderken pace, yuruyusten bile daha yuksek degerler gostermeye basladi.

Bir sekilde, bir yerden aklimda kalmıs (emin degilim Garmin’de miydi), saati sag kolumdan cikarip, sola taktim. Bir şey değişmedi. Saati durdurup, herseye yeniden başladım, durum aynı. Pace yanlışın ötesinde, çok çok saçma çıktıgı gibi, saat mesafeyi de yanlış gösteriyordu. 400 m yi 240 m göstermek gibi. (Pistteydim)

Saati az evvel bilgisayara bagladim. Gps kayıtlarının da saçmaladığını, oval hatta kosmus olmama ragmen, saha içinden gecmişim gibi gosterdiğini gordum.

http://www.movescount.com/moves/move110804625

http://www.movescount.com/moves/move110804617#!

Bir hafta kadar once, saatin kosu ve bisiklet ekranlarını, Gps kayıt intervallerini Movescount’ta duzenlemistim ancak saati baglamamistim. Dun saati baglayarak bu degerlerle senkronize etmistim.

Aksam tekrar kosmayı dusunuyorum. Saati ve durumunu tekrar kontrol edecek ve buraya yazacagim. Bilmedigim, atladıgım birsey varsa, paylaşmanızdan memnun olurum.

“Force Firmware Update” de az once yaptım. Sanırım…

Evet, sorun neden oluşmuştu, nasıl düzeldi bilmiyorum ama saat normale döndü.

Back/Lap ve Start/Stop tuşlarına birlikte basılarak girilebilen bir servis menüsü var, fakat pek son kullanıcının işine yarayacak bir şey göremedim. Power OFF ve GPS reset(bence A-GPS datası siliyor bu) işe yarayabilir.

1 Beğeni

Ambit3 için Temmuz başında çıkan yeni bir update var.
Dikkat, update sırasında saatteki tüm veriler-ayarlar siliniyor.

http://www.suunto.com/en-GB/Support/Products/Suunto-Ambit3-Peak-Software-Update-2216-July-2016/

3D mesafe (3D Distance) denilen bir özellik eklenmiş. Anladığım kadarı ile kazanımlı koşularda mesafeyi daha hassas ölçen bir sistem kabaca.
Aşağıdaki linkte bir forumda 3D distance özelliğini Strava’nın dikkate almadığından bahsediliyor.

http://forums.watchuseek.com/f233/suunto-ambit3-peak-2-2-16-firmware-3356002-3.html

1 Beğeni

Mesafeyi ölçerken herhalde eğimi de hesaba katıyor tırmanış ve inişlerde.

Merhabalar arızalanan ambit 3 saatim suunto tarafından sıfırı ile değiştirilmiştir Suunto ya ve Hakel saat yetkililerine çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhaba
arızalanan saatimi 20 Haziran’da ersa saate göndermiştim.saatin tamiri finlandiyada yapıldığı için gidiş geliş süresi uzadı ve 44 gün sonra dün elime ulaştı.saatin kasasının, vidalarının değiştiğini belirtmişler. sızdırmazlık testi vs. yapmışlar.

saatle hiç bir şekilde su içerisine girmemiştim. yağmurlu havada veya terden dolayı bir kaçak olmuş herhalde ki saatin içerisine nem girmiş (100m dayanım mevcut). bu durum da bataryada falan kısa devreye yok açtı herhalde. benzer durum telefonda da başıma gelmişti. nemli bir ortamda çok bulunduğumda telefon nemden dolayı sarjını boşaltıyordu birden.

sonuç olarak saat yapıldı. dün havuzda test ettim saati. şuan çalışıyor. suda test etmeye devam edecem. umarım bir problemle karşılaşmam.

ersa saat ve suntoo yetkililerine teşekkür ederim.

Uçak yolculuğu esnadında kalkıştan itibaren saatin altimetresini gözlemledim. 6000 metreden sonra ölçmeyi durdurdu. İnişte de, inişe yakın kısımda eksi değer vermeye başladı. Bu durumun sebebi ne olabilir, uçağın hızı mı?

Altimetre yükselik ölçümüne şurada değinmiştim:

2 Beğeni

Uçaktaki kabin basıncı neden olur.

Ambit 3 Peak kullanıcıları için yeni yazılım güncellemesi geldi. Özellikle eğim grafiği birçok kişi için önemli bir eklenti.

• Route altitude profile navigation in real-time
  • Full route track and altitude profile of the track included in move summary and logbook
  • Route preview and altitude profile preview in route selection
  • Possibility to clear recovery test calibration values in service menu
  • Daily step count
  • Fixes to wrist cadence when running with fast pace
  • Several other smaller fixes and general performance improvement

Link

1 Beğeni

Kısa süre önce suunto ambit 3 aldım, takıldığım nokta şu, gittiğim spor salonunda koşu için bir kapalı bir alan var ancak gps bağlantısı normal olarak çalışmıyor, koşuma ilişkin mesafe hız gibi bilgileri görebilmek için hangi spor modunu kullanmalıyım?

Bazen koşu bandında koşuyorum, koşu bandı modunu kullandığım zaman band mesefe verileri ile saat mesefe ve hız verileri farklı, genel olarak band da 5 km lik bir koşu da suunto 4,5 ile 4,7 km arasında bir mesafe veriyor.

Konu ile ilgili olarak çok bilgi sahibi değilim ayak pad i gibi ürünler var sanırım ama bunlar ne dir ne değildir bilemiyorum bir iki cümle ile yardım alabilirsem sevinirim.

Genelde kosu bantlarinin olctugu mesafelere guven olmaz. Ama ayak pad’i kullanmadiginiz icin saatten daha guvenilir bilgi verebilir. Icerde yaptiginiz kosularda ayak padi ( Ayarlanmis ) kullanirsaniz daha guzel sonuclar alirsiniz.
Stryd harici ayak padlerinde disarde gps ile bir kac kosu yapmak gerekiyor otomatik ayarlanmasi icin. Ondan sonra icerde mesafe ve hiz olcumunde kullanabilirsizi Disarda ve icerde yaptiginiz kosu arasinda hiz olarak cok fark varsa oda bir ise yaramayacaktir kanaatindeyim.

1 Beğeni

Koşu bandı ve saatin ivme ölçer ile yaptığı ölçümler yanlış sonuçlar verecektir. Erol bey’inde söylediği gibi kalibre edilmiş bir footpod iç mekanda en doğru ölçümü yapacaktır. Hatta dış mekanda da kalibre edilmiş bir footpod yeni nesil birçok saatten daha doğru mesafe hesaplayacaktır. Bununla ilgili Fellnr’ın çok güzel bir grafiği var, incelemenizi tavsiye ederim.

http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy

3 Beğeni

Bu gün açık havada deniz kenarında koştum ambit 3 peak ile, 6 pace in altında koştuğumu düşündüğüm koşumda pace lerim hep 7 8 civarındaydı, movescount ta toplam koşu sürem 1 saat 4 dakika mesafe 10,12 km iken stravaya aktarılmış hali 53,55 dakika10,1 km aradaki fark nereden geliyor kime inanıcam?