Suunto 7 (Android Wear OS)

@Backpacker

Koşu yapıyorsun, Suunto 7’de ekrandaki bilgileri okumak istedin. İki seçeceğin var.

1- Bilek hareketine duyarlı ekran açmayı aktif hale getireceksin. Bu da gün içinde ekranın onlarca, koşu yaparken yüzlerce kez boşuna açılması demek.

2- Bu özelliği kapatıp, ekran okumak için düğmeye basacaksın. Bu da dikkat dağıtan bir şey. (bilek sallamak da dikkat dağıtıyor)

Bu konuyu biraz aydinlatmak isterim. Ekrani her gormek istediginizde Suunto 7´de tusa basmaniz gerektigi bilgisi dogru degil. Daha once actigim konuda sistemin nasil calistigindan bahsetmistim:

Always on Screen ozelligi sayesinde sistem dusuk enerjili calistiginda antrenman sirasinda size bilgi gosteriyor fakat interaktif moddaki gibi zengin renk paletinde gostermiyor, cunku calisan sistem WEAR OS sistemi degil. Qualcommun cok ilkel, dusuk enerjide calisan bir sistemi. Asagidaki resimde bu Always on Screen ozelliginin fotografi var.

Bu sistemin yazilimini yapmak oldukca zor oldugundan ve sistem cok ilkel odugundan bircok uygulama Always on Screen ozelligini desteklemiyor. Qualcomm yada Google ile partner olmayan yazilimcilar bu sistemin dokumantasyonuna erisemiyor bile. Saat ilk duyuruldugunda antrenman sirasinda ekran birkac saniye sonra karariyordu, cunku bu ozellik urunun duyuruldugu tarihe yetismedi. Aylar sonra gelen guncelleme ile verilerin gosterildigi ekrana bu ozellik geldi. Haritalar ekraninda hala bu ozellik yok ve ekran karariyor

Tüm bunların yanında, sırf “saat kaç” deyip saate bakmak istediğinde bilek sallamak veya düğmeye basmak bile yeterince saçma.

Bu bilgi Suunto 7 icin dogru degil. Yine ayni sistem uyku moduna gectiginde ekranda saati gayet iyi gisterebiliyor. Ben de bu isletim sisteminde saat yuzu uygulamasi yaptim:

Saat uykuya daldiginda kullanabilecegim renk paleti cok kisitli. Ozellikle mavi kanali cok az destekleniyor. O yuzden siyah agirlikli oluyor ama dusuk enerjide saniye hareketlerini gorebilirsiniz. Milisaniye seviyesinde ekran guncellemesi oluyor.

Suunto 7 de Qualcomm 3100 cipi var. Yeni 4100 cipinde 16 bin renk destekleniyor ve daha iyi bir durum olacak gibi duruyor. 4100 da haritalar icin de dusuk enerjili ekranda calisma ozelligi geldi ama duyduklarima gore cok detay gostermiyor.

Yazdiklarim biraz daginik oldu kusura bakmayin ama sonuc olarak hem Suunto 9 hem de Suunto 7 saatine sahip biri olarak Suunto 7yi uzun suredir kullanmiyorum. 2 gunde bir sarj edilmesine alisamadim. Apple saati de kullanamazdim. Suunto 7 de boyle bir sey :slight_smile:

Umarim 4100 cipli spor odakli saatler gelir ama cok buyuk yatirim isteyen isler. Gunluk hayat kullanimi icin 4100 cipli saatler var fakat bu cipin ozelliklerini kullanabilecegin yazilim yazmadiktan sonra 4100 veya 3100 olmasinin farki yok. Garmin piyasayi sildi supurdu. Benim sahsi fikrime gore Garmin disinda bir spor saati firmasi bu ortamda bu yatirimi yapamaz.

2 Beğeni