Strava fiyatları ve DCRainmaker savaşı

Strava’nin yeni fiyat politikalari interneti kasip kavururken DCRainmaker da olayi iyice karistirmis. Turkiye’de fiyatlar ne durumda? Premium kullananlar kendileri acisindan konuyu irdeledi mi?

4 Beğeni

1 Ocak 2023’de ilk kez yıllık üye oldum.Yıllık 245TL.Bazı ülkelerin aylık fiyatına denk.
Aylık 2 bisküvi parası (bisküvi endeksi😭)

Bugünlerde strava üyelikte yeniden güncelleme dönemi gelenler, son 1 ayı kalanlar için Türkiye’de fiyat nedir, ona bakmak gerek.

3 Beğeni

Ben aylık veriyorum, 31,99 TL. Yıllık plan da 279,99 TL’ye yükselmiş.

3 Beğeni

Strava Aralık ayında yeniledim 160₺ yıllık. Ama 10 yıldır premium üyeyim.

3 Beğeni


Dün yeni fiyatları gördüm ve bir miktar canım sıkıldı açıkçası

1 Beğeni

Apple uygulamadan öderseniz bu fiyatlar yok. Yıllık 279,99 TL , aylık 31,99 TL

3 Beğeni

Bir android kullanıcısı olarak bunu yapabilmenin yolu nedir acaba bilginiz var mı?

2 Beğeni

iphone u olan birinin telefonundan stravaya giriş yapıp satın alsanız olur bence…

Benim androidde fiyat böyle…

3 Beğeni

Bende de neden anlamıyorum bazen dolar ile yüksek, bazen de TL çıkıyordu. Android uygulama profilde ayar (çark) tıklayıp sonra subscriptionı tıklayın.
Belki TL gelir, ülke Türkiye kayıtlı.

2 Beğeni

15 Ocak tarihinde ben de 244 liraya yeniledim. 3 yıldır premium üyeyim. 3 yıldır fiyat yaklaşık aynı. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Gelen gideni aratmaz umarım.

Strava CEO’su istifa etmiş. Fitili DCRainmaker ateşledi sanırsam.

2 Beğeni

Michael’e atıp tutmaya gelmiştim, stravaya ceo mu yok, bizim teyze oğlu da tam bu işlerin uzmanı, zam yapmaya gerek kalmadan fiyat ayarlaması yapardı vs vs. Hakkında kısa bir google çeviri:

"Michael Horvath daha önce 2010-2013 yılları arasında Strava İcra Kurulu Başkanı ve 2014-2017 yılları arasında Başkan olarak görev yaptı. Northwestern Üniversitesi’nden ekonomi alanında doktora derecesine ve Harvard’dan ekonomi alanında lisans derecesine sahip olan Michael, Dartmouth’taki Tuck School of Business’ta eski bir Stanford ekonomi profesörü ve girişimcilik profesörüdür.

Strava’dan önce Michael, kurumsal yazılım firması Kana Communications’ı kurdu ve bir biyoteknoloji şirketi olan GlycoFi’de CFO ve Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı."

Gelenin de giden kadar donanımlı olmaması bu tür firmalarda mümkün mü? Eski Ceo’nun Türkiye yıllık fiyatının AB ile eş tutmaması takdire değer bir pazarlama.
Yeni Ceo belli olunca,onun da öz yeterliliğini ekleriz.
57 numaralı atlet.

2 Beğeni

Saçma ve kafa karıştırıcı bir durum var fiyat konusunda:
1 Ocak 2024’de otomatik uzamasın diye iptal ettim.(1 Ocak 2024’e kadar ödediğim ücret nedeniyle kullanıma devam)

Yıllık 800TL ücretli üyelik fiyatı.

Yeniden üyelik yap dediğimde 1 Ocak 2023 fiyatı karşıma çıkıyor. Bu 245TL den devam et anlamında değil, o fiyattan abone olduğun üyelik devam etsin, vakti gelince 800TL alırız anlamında mı?

Neyse , en kötü 250TL abone olurum dedim, denemeyi yaptım, ödedim ve stravada gözükmüyor.Banka çekiminde gözükmüyor.1 Ocak 2024’de bitecek, iptal ettin diyor.Google ödeme sayfası o tarihte 250tl ile uzatılacak diyor.

Birkaç gün sonra bakar yine iptal ederim 250TL çekilmezse.

Ve 800TL’ye uzayacak.

Kısaca strava ile google abonelik arasında senkron sorunu var.

1 Beğeni

ben googleplay üzerinden ödeme 29 ağustosta 244.99 tl olarak güncelledim. Bir yerde gariplik var.

1 Beğeni

Keşke iptal etmeseydiniz. Eski üyeler 279 tl’den devam edecekti. Yani geçen senenin üyeleri, yeni üyelikler 799₺’den başlayacaktı… Şunu denemenizi öneririm. Strava’ya ait 2 uygulama daha var. FatMap ve Recover

Şimdi Recover uygulamasını indirin ve oradan haftalık veya bir kaç günlük hediye verdiği üyeliği kullanın. Apple kullananlar sonra satın almayı iptal etsin. Ardından aboneliklerine girip orada premium 799 ve 279 olan seçenekleri görebiliyorsa 279’u satın alsın. Yıllık olduğuna dikkat etsin yeterli.

Not düşmeyi unuttum. Eğer bu uygulamayı satın alırsanız hem Strava’yı hem FatMap(trail yükselti ve detayları programı) hem de Recover (mobilite , esneme, sakatlık ve güçlendirme hareketleri) hepsini ücretsiz kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

30 Aralık 2023 244,99TL’den otomatik yıllık güncellenmiş.
Aylık 1 paket bisküvi fiyatına denk geliyor (bisküvi endeksi).

Bu özellikleri kullanmıyorum ama üşenmeyen meraklı kişiler için iyi olmalı.

1 Beğeni

Strava yenileme zamanım yaklaşınca uygulama üzerinden yeni ücreti görmeye çalıştım, göremedim. GooglePlay üzerinden otomatik yenilemem olduğu için oradan girerek geçen sene 244,99 TL’den yenileme yaptığımı gördüm. Herhalde bir artış olursa haber verirler, onay isterler diye beklerken bugün 244,99 TL’den yine 1 sene üyeliğimin yenilendiğini öğrendim. Valla bedavadan bir tık yukarısı.

Önceki yıllardaki ödemelerimi kontrol edince de 2021’de ve 2022’de de aynı tutarı ödediğimi öğrendim. 3 senedir aynı, 244,99. Enteresan. :slight_smile:

Adamların dolar olarak fiyatı sabit, bunu de bir şekilde öyle görüyor herhalde sistemleri. Her sene mesela 80 USD, hep 80 USD olarak devam ediyorsa, bizim 244,99’da aynı şekilde devam ediyor olsa gerek.

3 Beğeni

valla bu fiyatlar cook iyi kaliyor yurtdisi aboneliklerinin yaninda…

1 Beğeni

Hocam uygulama üzerinden abonelik yapmaya çalıştım şimdi, 799 tl diyor bana. 244 ü nasıl yapıyorsunuz acaba?

1 Beğeni

Bende de 799 yazmakta 2025 1 Ocak için.Ama şunu kontrol edebilirsin.

Android için
Google Play’de gir, isminin harfini tıkla, ödemeler kısmını ve ardından abonelikleri tıkla.Orada 244,99TL yazmakta.

3 Beğeni