https://medium.com/@husy72/dağyenice-ultra-trail-100k-34190bea3382
100k da neler yaşandı dilim döndüğünce kalemim yettiğince yazdım
https://medium.com/@husy72/dağyenice-ultra-trail-100k-34190bea3382
100k da neler yaşandı dilim döndüğünce kalemim yettiğince yazdım
Bir çırpıda okudum, çok keyifli olmuş.
Yalnız kalmamak cidden çok mühim bir kez daha teyitledim.
Emeğinize sağlık
Tebrikler
Anlatım ve bilgilendirme içeren güzel bir anlatım.
Benim gerçekleştirmem şuan için mümkün değil ama heveslendim doğrusu.
Kaygınız için teşekkürler. Zaten planım 60k’ya katılmak değildi ama yarışı kaçırmak istemedim. Yarışı tamamen koşarak geçeceğimi iddia etmedim zaten planım cutofflara yetişip yürümekti. Cutofflara yetişme süreci çok zorladığı için devam edemedim.
Ben kendimi bilerek planlı adım attığımı düşünüyorum henüz hiç sakatlanmadım. En düşüğünden başlamak yerine yapabileceğimi tahmin edip ona uygun kategoriden gitmek daha doğru geliyor bana.
2024 yarışı bu gece başladı.
https://argeustiming.com/results/g-live/g-live.html?f=../dagyeniceultra/2024/dagyenice2024.clax
Selamlar,
2024 için de bu konudan mı devam etmeli emin olamadım. Öyle devam edeceksek yarış başlıklarına yıl eklemesek daha iyi olabilir.
Hoşuma gitmeyen birkaç durum oldu onları iletmek istiyorum.
33k kategorisine katıldım. Yarış 33.3km gösteriyor verilen dosyada ama GPX dosyasında gösterilen ile neredeyse 1 km kadar fark var. Telefon 35.01km gittin diyor saat (garmin forerunner 245) 34.18km. Saate daha çok güveniyorum haritayı yükleyip onu takip ettim ama yarış bitmeden 7-8dk önce rota bitti dedi. Start ve bitiş noktası tepede mesafe ölç yapınca 1.1km daha eklemek gerekiyor. 34.4km eder bu durum. Yalnız bu sefer de saatte gittiğim 34.18km’den fazla çıkması ilginç geldi ama rotanın geri kalanına da göz attım. Düğüm yapan yerler var. Muhtemelen 34.18 doğruya en yakın gibi istasyonlarda hiç ileri geri hareket etmedim ve de yanlış yola da sapmadım. Yine ufak tefek sapmalar olmuştur tabii ki en kısa yolu takip etmiyor olabilirim de 34km olmalı muhtemelen en azından. ITRA’ya mail attım.
İkincisi bir nevi hakaret gibi oldu. Kendimiz 5-6 saat hırpaladıktan sonra finish’te yemek almaya gittim. Çorba ve pilav vardı. 33k’yı bitirenlere sadece çorba varmış pilav yokmuş. Pilav 61k ve 100k için. Ayıp bir hareket. Veriyoruz diye de yazmışlar sitede. Koskoca organizasyon 20 kilo daha pirinç getiremiyorsa pes doğrusu.
Herkese merhaba.
Yaklaşık 19 aydır koşu hayatının içinde olan biri olarak ilk defa Dağyenice Ultra’ya katıldım.
Açıkçası tesis ücretleri benim için biraz pahalı, daha uygun planlarda en az 2 gecelikti. Bu sebeple buraya 30 dakika uzaklıktaki bir oteli tercih ettim. Sorunsuz bir şekilde konakladım ve ulaşım sağladım.
Cuma günü kit alımına gittiğimde nedenini anlamadığım bir şekilde aynı çadırda hem muvafakatname imzalatıldı, hem göğüs numarası verildi hemde tshirtler teslim edildi. Kalabalık biraz da artınca bu sıkışıklığa sebep oldu. Bir çadır daha kurulsa çok daha iyi olabilirdi.
Expo alanının düzeni, firmaların farklı konulardan seçimi ile gayet yeterliydi. Standlardaki arkadaslarla keyifli sohbetler yaptık. Spx’te güzel indirimler vardı bütçemiz dahilinda değerlendirdik ( Tekstilde %30, ayakkabıda %25, aksesuarda %20-%15)
Neden herkesin bu ultrayı farklı bir noktaya koyduğunu dün anladım. Böylesine güzel bir doğanın içinde yer almak bile başlı başına bir keyif. Başlangıçtan kısa bir süre sonra içine daldığımız parkur adeta içine çekti bizi. İlginç bir çamur yapısı var fakat yarıştan bir gün önce duran yağmur sonrası birkaç yer hariç yollar oldukça kuruydu diyebilirim. Dik çıkışlar gerçekten nabzı ağızında hissettiriyor Likya yolunu kamp yaparak yürümüş, 15-16 kiloluk sırt çantası ile benzer ve/veya daha dik çıkışlar yapmış biri olarak zorlandım ama baş edebildim. Ayrıca kendi adıma 33K ile en uzun patika parkurumu da 04:25:18 ile tamamladım.
Yarış sonu su,soda,ayran,kuru üzüm, tatlı, çorba ile doyurucu bir menü sundular. Fakat benden önce yorum yapan arkadaşıma da katılıyorum. Bu güzel organizasyona bu eleştiri yaptırılmasa daha iyi olurdu.
Koşu boyunca bol bol fotoğrafçı vardı ve bazıları öyle bir konumlanmıştı ki ancak diplerine gelince görebildim Sağolsunlar ellerine ayaklarına sağlık.
Cp’ler yeterli doygunlukta ve nefis güler yüzlü insanlarla doluydu. Haklarını helal etsinler, her birine de böyle seslendim.
Bir de buradan ve biraz da @nkoner bey sayesinde YouTube üzerinden aşina olduğum @ominal ile tanışma fırsatım oldu. Ben de
her geçen gün bu ailenin daha içinden bir bireyi olduğumu hissediyorum.
Sevgi ve sağlıkla.
Bi yanlışlık olmalı. Bende 33K koştum finişte çorba ve pilav verildi
Valla vermediler Acaba bana göre erken gelenlere mi verildi?
61k koştum, sonlarda bitirdim bu yüzden bize de sadece çorba kalmıştı, 25k cp efsaneydi, cut off a yarım saat kala bitirdiğim için sadece bitirmeye odaklanmış olduğumdan dolayı fazla bir beklentim yoktu, cp ler gayet doyurucu ve tatminkardı, fotoğrafçıları sadece start alanının bir kaç km ilerisindeki standart konumları haricinde hiç bir yerde görmedim, sona kaldığımız için finiş fotomuz da olmadı ama sağlık olsun, tekrardan tüm emeği geçenlere çok teşekkürler
Önceden gelenlere vermişlerdir o zaman. 5sa 30dkda bitirdim. Ama bu durumda da kategori ayrımı yapmaya gerek var mı? Az kaldıysa da önce gelene verirsin bir şekilde tedarik edersin kalanı.
Oda olabilir, tabiki bu da bir yanlış sonuçta sporcu sayısı belli. Fakat genel olarak organizasyon gayet iyiydi. Özellikle cp ler gerçekten tatminkardı
Merhabalar, Dağyenice 33 k raporumu paylaşmak isterim.
Her trail yarışına kayıt yaptırdığımda nasıl bir macera beni bekliyor diye heyecanlanıyorum.
Dağyenice’ ye ise ayrıntıları pek kontrol etmeden, zamanı uygun diye işlerimin arasında aceleyle kayıt oldum. Zaman, kürsü gibi hedeflerim olmadığından sabah İstanbul’dan giderim, 6 da kitimi alırım, sonra kahvaltı yapar ve 9 a kadar arabada biraz uyurum diye düşündüm. Yarış sabahı 6 da arabayı parkedip, kitimi aldıktan sonra nevalemi çıkartıp göle karşı keyfini çıkara çıkara kahvaltımı yaptım, daha 3 saat var diye az yiyeyim derdim de olmadı. Tesislere çıkıp tuvaleti kullandım, aşağı indiğimde ortalığı biraz sessiz ve boş gördüm halbuki ben giderken koşucular harıl harıl hazırlanıyorlardı. Sonra startın anons sesini duydum ama başka bir grup olduğunu düşünüp hiç üzerime alınmadım. Sularımı doldurup yeleğime koydum, jellerimi, yiyeceklerimi çıkardım ki içime bir kurt düştü, bi daha bakayım şu programa dedim ve 33 k nın 7 de start aldığını öğrendim. Kalbim hızlandı, ben nasıl böyle bir hata yaptım diye şok oldum, yarışa gelmek için işi, çocukları ayarladım iki arada bir derede yarış kekimi yaptım, bu 33 km yi koşmadan asla İstanbul’a dönmek istemiyordum. Organizatörleri aradım, hemen gel dediler, yeleği üstüme geçirdim, jellerimi, çipimi elime aldım starta doğru koştum. Sağolsunlar istersen başla dediler, ne güzel startta tek başına foton olacak dediler (o fotoğrafı gerçekten merak ediyorum, saçım, üstüm başım darmaduman). Başladım koşmaya ama ne ayakkabımın içindeki taşı çıkartrmış, ne bağcıklarını sıkmış, ne çipimi takmış, ne şortumu bağlamıştım, elimde birşeylerle deli gibi koşuyordum tek başıma. Her yarışın sonunda kendi kendimle yaşadığım hesaplaşmayı bu kez ilk km de yaşıyor, kızım manyak mısın şu anda burada ne yapıyorsun diyordum. Kendimi toparladım ama nefesimi toparlayamadım, bi baktım 4 lü pace lerde koşuyorum, dedim buralarda işin ne çık hemen kendi bölgene. Nefesim yerine gelince tek başıma koştuğumu farkettim, önce kendime ilk sıradaki de şu an senin durumunda deyip oyalandım ama bir ayıyla karşılaşsam ne yaparım ın aklımdan geçmesine engel olamadım. Sonunda ilk cp de arkada kalanlarla karşılaştım ve keyfim yerine geldi. Harika manzaralar eşliğinde koşarak Bursa 'ya yeniden hayran kaldım. Yiyeceklerimi yanıma almadığından jellerle idare ettim ama yettiler. 4 saat 26 dk ile yarışı tamamladım, hiç fena değil diye düşünürken sonuçlara baktığımda 4. 45 i gördüm. Acemi olduğumdan nedenini sordum ve trail yarışlarında mat time olmadığını sadece gun time olduğunu öğrendim. Her yarış yeni bir tecrübe, yeni bir macera. Yeni maceralarda karşılaşmak üzere, herkese selamlar…
Bu videolar sayesinde herkes birbirini tanımaya başladı. Çok mutlu oluyorum böyle şeyler duyunca, @ominal inanılmaz renkli ve koşu için başka bir seviyede. Selamlar ve tebrikler.
Tebrikler ve geçmiş olsun. Her yarıştan önce gördüğüm kabusu bizzat yaşamışsınız.
Bir süredir yol yarışlarında kendimi kaybettikten sonra sevdiğimiz parkurlara Dağ Yenice ile döndük.
Geçen sene 100k koşmuş olmanın verdiği özgüven ile parkurun tek farklı yeri Atlas sonrası finishe giden kazanımıda görerek eksiğimiz kalmasın dedik.
Kendi adıma öncesi-yarış-sonrası olarak uzun uzun kazanımlarla dolu bir yarış oldu,
Bir kaçını sıralamam gerekirse:
Aklıma gelenler bunlardı,
Yarış sonrası hastalık çoşunca ancak toparlayabildim,
Yarış boyunca karşılaştığımız ve enerji veren @altannecdet selamlar, sevgiler
Namık abi ayrı düştük bu aralar, denk gelelim
Koşan, koşmayan destek olan herkese tebrikler.
Öncelikle seni tebrik ediyorum, yine harika bir iş çıkardın. Sonrada videolarımın işe yaradığını görmek ve duymak bana motivasyon veriyor bunu sık sık duymak şahsen bana yetiyor. Teşekkür ediyorum. Nasıl olacak bilmiyorum ama denk gelmemiz şart oldu. Ayarlarız bir şekilde diye düşünüyorum. Sonra da geçmiş olsun diyorum.
Dağyenice 2024 fotoğrafları:
https://drive.google.com/drive/mobile/folders/14qZWUaYcqw4nb1pmdf1Uzfng7zspS8G7?usp=sharing
Herkese merhaba,
Dağ Yenice Ultra konum olarak bana çok yakın olsa da yarış tarihi ve yükseltinin çok olmaması nedeniyle Güneş ve sıcak sevmeyen biri olarak yıllardır katılmayı hiç düşünmemiştim. 100K parkurunun akşam 21:00’de start aldığını duyunca hedef yarış olarak seçerek hemen kayıt oldum. Daha önce gece boyunca koşma tecrübem olmamıştı.
Yarış öncesi ve kit alımı:
Yarış cuma akşamı 21:00’de başlayacağı için perşembeyi cumaya bağlayan gece rutin saatlerimde evimde uyudum. Cuma sabahı 8 gibi çocuklar nedeniyle kalksam da ev halkını okula ve işe yolladıktan sonra kendimi yormadan öğlene kadar evde yatar vaziyette vakit geçirdim. Bandırma’dan 3 arkadaş beraber koşacağımız için 14:00’de birlikte yola çıkarak 15:30 olmadan fuar alanına ulaştık. Kitlerimizi sorunsuz bir şekilde alarak son hazırlıklarımızı yaptık ve dropbag çantamızı bu noktada teslim ettik. 17:00 ya da 17:30’da organizasyon otobüs ile bizi start noktası olan Gölyazı’ya götürdü. Otobüsteki yolculuğumu da uyuyarak geçirmek benim için iyi oldu.
Start Öncesi Gölyazı Köyü:
Gölyazı’ya geldiğimizde otobüs göl kenarında harika bir çay bahçesi önünde durdu. Çay bahçesindeki gözlemeleri görünce keşke yanıma daha çok para alsaydım diye hayıflandım. Starta henüz 2 saat vardı ve biraz gözleme hiç fena olmazdı diye düşünürken organizasyon ekibi hepimizi oturmaya davet etti ve gözlemenin ikram olduğunu söyledi. 3-4 kişilik masalarda biz tamam diyene kadar ortaya hep gözleme ve çay geldi. Kendi adıma bunu çok beğendim. Start noktasına 50 metre uzaklıktaki normalde ücretli olan tuvaletleri de ücretsiz kullandık.
Yarış:
21:00’de sorunsuzca start aldık. Köy çıkışı biraz asfalttan giderek tali yol ve patikalardan devam ettik. Ben uzun ve ayrıntılı rapor yazanları kıskanıyorum. 100K koşabilsem de rapor yazabilecek kadar ayrıntı aklımda pek kalmıyor. O yüzden biraz genel yazacağım. 3 arkadaş gün doğumuna kadar birlikte koşma kararı almıştık. Antrenmanlarımızı zaten birlikte yaptığımız için sorunsuzca bu plana sadık kaldık. Yarış öncesi yaptığımız istasyon varış hedeflerimize de gece boyunca rahatça uyduk. Gün doğumu saatini 58.kilometre civarı geçtik. 50. kilometredeki dropbag cp’sinde tişörtlerimizi ve çoraplarımızı değiştirdik. Dropbag çantamda ayakkabı olsa da koştuğum ayakkabılar o ana kadar sorun çıkarmadığı için değiştirmedim. 60.kilometre sonrası ben biraz hızlanarak gruptan ayrıldım. Yarışın ikinci yarısı ilk yarısına göre biraz daha sertti. Bir kısmı asfalt da olan sert inişlerde sol diz dış kısmında ağrı hissetmeye başladım. Diz ağrısı 70. - 75. kilometreler sonrası yokuş aşağı koşmamı engellemeye başladı. Yokuş yukarı ve düzlüklerde koşmaya devam ettim. 85. - 90. km civarı ise diz ağrısı şiddetlenince koşamadan tamamen yürüyerek finişe ulaştım. Yarış öncesi 5 ya da 6 kez Kyzikos Ultra parkurlarında orman içinde gece koşusu yapmıştık. Bunların etkisi mi bilmiyorum ama gece koşarken herhangi bir endişe ya da rahatsızlık duymadan rahatça koştum. Yarış sırasında gece 4 sularında biraz göz kapaklarım ağırlaşsa da uyku problemi çekmeden rahatça koştum diyebilirim.
Notlar:
Aklımda kaldığı kadarı ile yazdım, emeği geçen herkese teşekkürler…
ITRA dönüş yaptı. 33K parkuru artık 1 yerine 2 ITRA puanı veriyor, 34 km olarak düzenlenmiş, +44m iniş ve çıkış eklenmiş.
https://itra.run/Races/RaceDetails/SPX.DAGYENICE.ULTRA.TRAIL.Spx.Dagyenice.Ultra.33k/2023/79683
https://itra.run/Races/RaceDetails/SPX.DAGYENICE.ULTRA.TRAIL.Spx.Dagyenice.Ultra.33k/2024/89716