Merhabalar,
Koşmaya 4 ay önce başladım. Dağyenice de hayatımın ilk yarışı oldu benim için. 33k’ya katılmak isterdim ama kontenjanların dolmasına ihtimal vermediğim için gol yedim :D. Hepsi dolmuştu ama ara ara kontrol ederken 61k’dan boşluk yakaladım ve katıldım. Bitirmek gerçekçi gelmiyordu açıkçası. Ortalama haftada 30-40k menzil ve düşük tempo koşuyorum. Ve antrenman koşularımın da yarısı bantta yarısı asfaltta geçiyor.
Başlangıçta heyecandan falan olabilir diye düşündüm ama yarış boyunca antrenman sırasında aldığım nabız değerlerinin 20-30 üzerinde gezdim aynı düşük tempolarda olsam bile. Çamur, yükseklik, çıkış, iniş hepsinin ayrı ayrı katkısı oldu sanıyorum buna. İlk CP’ye kadar çok zorlanmadım. Ama şu an düşünüyorum da orada gereksiz fazla mola(10-15dk) verdim.
İkinci CP’ye kadar olan kısımlar daha zorlayıcıydı. Daha bol vakit olsa burayı daha sağlam atlatabilirdim ama 4 saat limiti vardı ona yetişmek için son 1 saat biraz zorladım kendimi cutoff’a yetişmek için. Yetişemedim ve 10dk geç ulaştım ama süreyi uzatmışlar. Görevliyi de anlamadım açıkçası cutoff için 05:00 dedi 04:30 dedi ama sonradan yolun bir kısmında da beraber gittiğimiz Davut abi vardı o da 04:40 ile geçmiş. Kafalar karışıktı herhalde
İkinci CP’ye gelmeden 10dk kadar önce koşamamaya başlamıştım. O noktadan kalan yolu gidebildiğim kadar yürüyerek gitmeye karar verdim. İkinci CP’de de uzun bir mola verdikten sonra yola devam ettim. İlk çıkış epey yıpratıcı oldu. Üçüncü CP’ye kadar olan bu kısım bitmek bilmedi. 1 saat gittikten sonra yürümek de zorlamaya başladı, çok yavaşladım ve her adımı hissetmeye başladım. 38km’deki CP’de bırakmaya karar verdim. Oraya da 1 km kala görevli aracı geçiyordu. Devam edip etmeyeceğimi sordu. CP’de bırakacağımı söylediğimde de araç için çok fazla bekleyeceğimi söyledi ben de orada bıraktım.
Toplamda 07:24 sürede 37.4km mesafe, 1120m tırmanış 1250m iniş. Koşuyla ilgili birçok şeyi ilk kez bu yarışta tatmış oldum. Benim için güzel bir tecrübe oldu.
Tekrar aynı yarışa başlıyor olsam, baton alırdım, CPlerdeki beklemeyi azaltırdım ve de zorlandığım noktalarda da daha hafif gidip süre için bastırmazdım.