Sprint antremanı - Neler ekleyebilirim?

Ben sprint antremanlarına yeni başladım. Başlamamın üzerinden 1 hafta geçti profesyonel birisinden yardım almadım.16 yaşındayım sprint programım :

pazartesi 4x20metre 5x40metre 2x60 metre

salı: 4x100 metre 4x60 metre

çarşamba: (aslında dinlenme günü) 20 dakika yürüyüş ve esneme hareketleri.

perşembe: 4x80 metre 2x100 metre

cuma: -her biri 3 tur olucak şekilde- squat jump (x10)lunge (10x10) tek ayak sıçrama (her ayak içinde 6x) plank 40 saniye

cumartesi: 4x30metre 3x60 metre 1x100 metre

pazar: antreman yok

Bu plan ile gelişebilirmiyim ve önerebileceğiniz planlar varmı ayrıca gym e gitmem gerekiyormu ?

Düzenli sprint yapmak karın kası çıkarırmı ?

2 Beğeni

Karın Kasını ortaya çıkaran şey beslenme düzenidir

3 Beğeni

Öncelikle Kilo durumun önemli.
Daha öncesinde koşuya dair bir geçmişin yok ise öncelikli olarak bir ay kadar yukarıda bahsettiğin kuvvet antrenmanları yap. Ve haftada 2 yada 3 gün Normal tempoda (koşarken cümle kuracabilecek durumda) 30-45 dk koşular yap.
Bunu iki aya çıkarabilirsen harika olur.

VE ÖZELLİKLE ÖNCE KAN TAHLİLİ YAPTIR ve KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜNE BİR GÖRÜN.

Şimdiden başarılar kardeşim

2 Beğeni

Çıkarır , çünkü tüm gücünle yükleniyorsun, sprint ve sıkı intervaller aerobik koşulara göre kasları tetikler , arkadaşın dediği gibi iyi bir beslenme ile çıkar

3 Beğeni

teşekkür ederim büyüme çağında olduğum için sorun olurmu bazı şeyleri tüketmemek karın kasları için örneğim gym e gidip tavuk pilav yersem gelişimim açısından sorun olurmu ?

1 Beğeni

teşekkür ederim dostum

Karın kasından ne kastettiğinize bağlı. Yerli ve milli karın kası için bol karbonhidrat ve şeker (öncelikli olarak glikoz) yemek yeterli. Başka bir şey yapmanıza gerek yok. :grin:

5 Beğeni

Ben fit görünüm istiyorum sadece belli olsunlar yeter şuanlık

2 Beğeni

Yoğun koşularımda ve sonrasında karın kaslarımın çalıştığını gösteren zorlanmalar ve ağrılar hissediyorum. Ancak belli bir fitlik seviyesiniz yoksa o kaslar gözükmez.

3 Beğeni

Düzenli bir şekilde ABS bölgesine özel egzersiz yapmadan ve beslenmeye dikkat etmeden sprintle vs. karın kası çıkarmak imkansız.

3 Beğeni

teşekkür ederim <3 merakımı giderdiniz

Gym programımda sprint için yaptığım bir çalışma bulunmuyor. Bu beni yavaşlatırmı ve ya zararı olurmu ?

Konuya yanlış yaklaşıyorsun genç arkadaşım, bulunduğun ilçede/ilde spor müdrlüğüne git, onlar sana bir hoca, klüp tavsiye edeceklerdir, seçmelerine katılırsın. Sprint antremanları çok sayıda drill antremanı, kuvvet antremanı, özel esneme seansları vs içerir. Sprint için zaten trunk bölgenin çok kuvvetli olması gerekir ve buna yönelik kuvvet antremanları vardır. Pist antremnaları ise sayısız drilleri, engel drilleri, takoz çalışmaları, stride çalışmaları, kolların nasıl etkili olduğu, nasıl sallaman gerektiğini, bas-çekleri, knee drive ı ayrıntısıyla anlatırlar. Yardım almanı öneririm, yetenekliysen ve çalışırsan zaten Yunan heykeli gibi olursun, umarım bir hoca ile çalışma fırsatın olur, iyi şanslar, başarılar :folded_hands:CB

6 Beğeni

Size fotoğraflarla yanıt vereyim 102 kilolardan 60 küsürlere geldim Çok şükür İnsanların alternatif tıp dedikleri aralıklı oruç dedikleri daha türlü türlü isim verdikleri gıda alışını ve spor etkinliklerini bu isimleri bilmeden yapardım Tıp alanında İbni Sina benim için çok önemlidir Günde 2 öğün yemek,yürüyüş vb asırlar öncesi rönesans öncesine sanayi devriminden önce peygamberler tarihinde olan bir yaşam
Ne diyorlar spor öncesi karbonhid spor sonrası protetin günde 2 öğünü 5-6 ağüne çıkarttılar Tabiki bu şekilde de gayet sağlıklı olmak mümkün Ama yürüşü,sporu abartmadan sabırla az ama çok ara vermeden güzel dinlenme ile gayete olabilir

6 Beğeni