Sporjinal > Adidas Adizero Evo SL

Arkadaslar bu ayakkabiyi cok begendim.
Su an adidas resmi sitesinte indirim yok ve 7000 tl
Trendyol’da Sportive magazasi 6000 satiyor.
Ben ise bugun araci firma olmadan Sporjinal sitesinden sepette %10 indirimle 5350 liraya siparis verdim. Acikcasi cekincelerim var. 650 tl fark var.

Acaba orjinal mi gelecek cakmami gelecek. Adidas resmi sitesinden aldigim bilgiye gore resmi saticiymis. Akakce sitesinde gectigimiz 1-2 ay 5350 liralara dusmus.

Siz benim yerimde olasaniz naparsiniz? Iptal edip 6K verip trendyol ve daha guvenilir Sportive’den mi alirsiniz?

Bu ayakkabi oncesi Adidas Adizero SL2 begendim ama dar bir ayakkabiymis. Benim tarakli bir ayagim var ve eledim.
Boston 12 hosuma gitti ama 4800 bandinda ve Ultraboost 5x 4500 lira.
Ultraboost cok ice gomulduigu icin tercih etmedim. Boston 12 ise topukta serlik var dediler. Bende 4500 gozden cikaran 1000 daha koyar mantigi ile Adidas Adizero Evo SL yoneldim. Tabiki 6K verip aradaki makasi acmak istemedigim icin uygun fiyata aldim gibi gorunuyor ama paketten ne cikacak bilmiyorum.

80Kg agirligindayim bir 10 kilo vermek icin yuruyus amaciyla satin aldim.
Yorumlar icint esekkur ederim.

2 Beğeni

Şu ayakkabi iyidir bu ayakkabı kötüdür veya rahattır diyemem ama sporjinal mağazası orjinal ürün satıyor

2 Beğeni

6100 lira anormal bir fiyat değil. adidas’ın kendi sitesinde indirim yokken, adidas’tan alışveriş kuponlarınızla %30 indirimli de satın alabilirsiniz. 7000 tl olsa 4900 tl’ye alabilirsiniz

ben ikinci çiftimdeyim, birinci çift henüz ömrünü tamamlamadan ikincisini aldım. numarayla ilgili de sorun yaşıyorum açıkçası kendi rahatsızlıklarımdan ötürü. sol ayağıma 42 sağ ayağıma 42 2/3 giymek istiyorum. adidas 42 1/2 yapsa okey olacaktım halbuki.

Evo SL ile Boston 12’yi aynı ayakkabı olarak göremiyorum. Boston 12 daha uzun mesafeler için çok ideal iken Evo SL ile 23-25 km üzeri mesafeleri riskli buluyorum. Ayakkabı o kadar stabil değil, mesafeyi gittiğinizi hissettiriyor. Boston 12 çok daha stabil, ancak biraz daha ağır bir ayakkabı tabii.

Amaç eğer bir tempo/eşik ayakkabısıysa, Evo SL’den daha sağlıklı bir alternatif göremiyorum. Yarış ayakkabılarını hariç tutuyorum, superblast da çok merak ediyorum ancak 9000 tl’yi karbon plakasız yarış ayakkabısı olmayan bir ayakkabıya vermeyi doğru bulmuyorum. Eminim superblast’ın pazar payı yarı yarıya gitmiştir Evo SL gibi bir supertrainer gelmesiyle

Sporjinal konusuna gelince; heyecan aramanıza bence gerek yok. Adidas yeni üyeliklere %15 kupon veriyordu, %15 indirim ile 5950 tl gibi bir fiyata geliyor. Aradaki fark minimal olur, taksit vs olaylarını tabii ki bilmiyorum.

Evo SL’in ömrünün o kadar uzun olacağını düşünmüyorum, ayakkabı taban olarak biraz daha ince ancak Boston 12 1000 km kadar gidebiliyor. Eğer mesafe yapıyorsanız, ve mesafe amacıyla alacaksanız TL/km metriğinde çok inanılmaz yerlere gelmeyecektir. İnternetteki genel kanı 500-550 km civarında köpüğün enerji geri dönüşünü kaybettiği yönündeydi. Ben bir çiftte şu anda 350-400 km civarındayım, bir güç kaybı henüz yaşamadım.

Bu senenin en mantıklı ayakkabısı olduğunu düşünüyorum, sonraki varyantlarında bozduklarını görürsem ilk versiyondan 3-4 tane daha stoklarım.

3 Beğeni

Evo SL ve Superblast aynı kategoride değil bence, Superblasttaki yüksek taban yastıklaması Evo Sl de yok, aynı zamanda superblast çok daha stabil geniş tabanı sayesinde. Ve karbon plaka olmaması beni almaya iten ilk sebep oldu dediğinizin tam aksine :grinning_face: Ayakkabı tamamen kişisel bir tercih tabi ki :+1:

4 Beğeni

yoo doğru tabii, ben de karbon plakasız ayakkabı arıyorum ancak yarış ayakkabısı olmayan bir supertrainer’ın 200$ üzerinde olması benim işime pek gelmiyor :slight_smile:

ben her ikisini de supertrainer kategorisine sokmamın sebebi, her ikisinin de yarış köpüğünden yapılıp, her ikisinin de karbon plaka içermemesiydi. belki de sınıfı doğru bilmiyorumdur.

dediğim gibi fiyatı sebebiyle bir daily trainer’a yarış ayakkabısından daha çok para vermek mental olarak bana iyi gelmedi :smiley: adios pro 3’ü 6250 tl gibi bir fiyata aldım, vaporfly da keza şu anda 7000 tl civarına bulunabiliyor. bu tip teknolojinin en üzerindeki ayakkabıları bu paralara alabiliyorken, indirime kati suret ile girmeyen superblast’a şahsi bir nefretim yok :slight_smile: çok denemek isterim.

superblast kategori olarak tam benim istediğim ayakkabı kategorisine giriyor. şu andaki rutinim yalnızca eşik + kolay/uzun antrenmanları yapıyorum. eşik antrenmanları ayakkabısı olarak evo sl OK, ancak kolay/uzun için iyi bir aday ayakkabım yok. invincible 3 var ama o da çok hantal, boston 12 artık her iki çiftte de parmağım çıkıyor ucundan :slight_smile:

umarım bir indirime girer de mental bariyerim olan 150$ altına alabilirim. şimdiye kadar aldığım iki evo sl’e de 110€’dan fazla vermedim.

bu evo sl rekabeti ile, superblast 3’ten beklentim 160-170 dolar bandında satışa sunulması. tabii nimbusu 200 euro üzerinden satarken, bu beklenti biraz hayal.

5 Beğeni

Brooks ve saucony markaları bir süredir Türkiye pazarına giriş yaptılar. Saucony.nin temel modelleri şu an için satışta. Yelpaze yakın zamanda genişler. Saucony.nin distribütörü Spx. Temmuz ayında yeni model brooks Hyperion Max 3 modeli satışa girecek. Uzun koşular için çift yoğunluklu köpüğe ve daha konformist plakaya sahipler. İncelemelere göre 46 topuk ve 40 ön uzunluğa sahipler. Bu iki markanın da pazara girmesi ile seçenekler bir hayli çoğaldı.

2 Beğeni

Hocam elinize saglik ancak Adidas yeni uyelere %10 veriyor %15 bile vermiyor. Onuda bircok ayakkabida kullanmayi denedim calismamisti. Su an o kupon calissa bile 6300 gelir. Alisverislere her 1 tl 10 puan kazanirsin diyorlarda oda hikaye. 650 tl tshirt aldiim 350 puan ancak geldi. Keske %30 kuponum olsaydi :slight_smile: Sporjinal sonucu burada paylasacagim. KArgoya verilmis resimleri paylasirim.

1 Beğeni

adios pro 3’ü 6250 nerde hocam. Biraz bakindim. Kadin bedenlerinde 6300 erkek bedenleri 7000+

1 Beğeni

trendyoldan almışım, 9 şubatta. 6550 liraya almışım, 200 tl de kuponum varmış bir yerden.

1 Beğeni

Urun geldi
Fotolari buraya ekledim
https://imgur.com/a/ZOk46cD

Dikkatimi ceken 2 sey oldu.

iki ayakkabi icindeki numara ve barkod altindaki sayilar birebir ayni. Ben farkli ayakkabi tekinde numaralar farkli diye dusunuyordum. Bazi videolarda bazi adidas urunlerinde arkadaslar oyle yazmislar. Ancak bu ayakkabida boyle iki tekindede sayilar ayniydi. uretim yeri china

Birde ayakkabinin dilinin topuk kisminin en basina bastirinca yapiskan sesi geliyor sanki tam yapismamis gibi. Elle bastirinca fotodan gorundugu uzere alt beyaz kisim gozukuyor. Bu yapisip geri cozukme sesi sadece sinir noktalarda var. Sanirim normal. Bu ayakkabi cakmami bilmiyorum arkadaslar ama giydigimde rahatti.

Gelen fatura kopya idi bu arada buna dikkat ettim.

Kopugu yumsak sayilir yani cakma isede baya saglam cakma

Karekod okuttum adidas sitesine gidiyor onda bir sey yok sanirim.

Gelen urunu size tanittim ayakkabi rahat 26.5 ayagim var ve 44 numara 27.1 icin olan ayakkabi tam oldu.

Yorumlarsaniz sevinirim. Urun sizin gozunuzde gecer nott almissa Sporjinalden alabilirsiniz.

1 Beğeni

Kutu icinde siyah bir kart cikmasi lazimdi yabanci videolarda olan. Siyah kart ustunde 3 serit o yoktu. Sonucta magazadan aliyorsunuz tum gozlemlediklerimi paylastim arkadaslar. 5350 aldim. Bence fiyata gore iyi gibi

1 Beğeni

aynısını yapmışlar helal olsun.

1 Beğeni

:grinning_face:
şaka bir yana konunun başından beri takip ediyorum fakat yazma fırsatım olmadı. sporjinal için en ufak şüpheniz olmasın konya merkezli bir mağaza şimdiye kadar ne aldıysam sorunsuz gönderdiler. ürünlerin orjinalliği için de aklınızda soru olmasın.

kutu içeriği yurtdışı ve ülkemizde farklılıklar gösterebilir maalesef veya ürünün kutusu daha önce mağazada açılmış ve bu esnada bazı bilgilendirme evrakları düşmüş de olabilir.

bende günlük ve uzun antrenmanlar için novablast 3’leri emekliye ayırıp Evo SL veya Supernova Prima düşünüyorum.

1 Beğeni

tesekkur ederim… keske herkes bunu yapsa… forumun disk usageini dusuk tutmak adina guzel hareket. :clap:

5 Beğeni

Eski üretim olup elde kalan ürün olabilir mi acaba demiştim 10/24 yani 2024 Ekim üretimi.

Arkadaslar ayakkabiyi hunharca test ettim :smiley:

Ayvalikta yasiyorum Ayvaliktan sarimsakliya yurudum ve geri dondum. Yaklasik 12 KM. Yeri geldi kostum yeri geldi jogging yeri geldi yurudum.
Bazi yerlerde deve dikeni girdi ayakkabiya :smiley: Birde Turkiyede yollar kotu ufak bi kaza atlattim ayakkabinin burnunu biraz bir yere surttum ki neyseki birsey olmadi :smiley:

Bakin simdi:

Bu ayakkabi kosu icin cok iyi arkadan ivmeliyor ve hizli kosuyorsunuz. Ancak manevralarda dengesizlik yaratabiliyor. Lakin kosan adam duz kosar degil mi? Dolayisiyla gayet yeterli.

Benim ayakkabida birsey dikkatimi cekti ben basak burcuyum biraz takintiliyim ama sag ayakkabida ic yanak kisminda , sag ayagim kuvvetli bastigimda o ic yanak biraz disari bombeleniyor. Solda boyle bir sorun yok. Cok onemli birsey degil ama tam duz zeminde test ettim ikisindede sorun yok ama asfaltta kosarken biraz disari bombe yapiyordu. Bombeden kastim i ic yanak disa dogru ucgen gibi aciliyor.

Ben ayakkabiyi begendim deve dikenlerinden yumusak kisimlar biraz hasar aldi ama sortun yok. Adidas magazasina girdim N12 diye bir ayakkabi gosterdiler bana 8000 cektiler bu ayakkabi 5000 5500 bedava diyebilirim :smiley:

On kismida baya saglam ya betona surttum banamisin demedi bir yerde cikinti vardi gozumden kacmis neyse bana 10 kilo verdirsin yeter :smiley:

Goruslerim bu bu fiyattan bulursam alirim yine. Kesinlikle mavi beyaz bilin en guzel o rengi super. Birde ayakkabinin on ust kismi cok guzel yapmislar asiri kaliteli oyle sokulecek yirtilacak seviyede degil.

Dinlediginiz icin tesekkur ederim.

Sporjinal’e tesekkur ederim. 35 tane magazasi var sanirim Turkiye capinda.

3 Beğeni

Eklemeyi unutmusum bazen asfaltta ses cikardigi oluyordu girc gic sagda yoktu solda vardi sanirim zamanla acilir. Sarimsakliya Giderken yoktu gelirken biraz yapti ancak sonradanda duzeldi ayakkabi muthis ya kesin alim derim :smiley: 10 kilo vereyim yeter su an 80’im 5350 bir para degil spor salonuna yazilsan ayda 2000 :smiley: Hergun 12 kilometre yurume ksome depar bunlara devam edecegim. Valla pc aldigimda bu kadar mutlu olmamistim. Spor yapmak harika birsey.

1 Beğeni

o kadar keyifli anlattın ki supernova almayı düşünürken evo sl araştırmaya başladım. sağlıkla kullan.

3 Beğeni

Bulursanız haberim olsun :grinning_face:

2 Beğeni

Evo sl , güzel günlerde giyin , benim başarısız bulduğum bir model . Dış taban kaygan ve ince , amcası Boston 12 kadar stabil değil.

1 Beğeni