Hocam boston 12 alacaktim ama onun icindeki cubuklardan dolayi herkes taban sert diyor sanki ayaginizin altinda tahta varmis hissiyati olusturuyormus. Boston 12 tercih edilmesinin sebebini soyleyim. SL2 cok yumusak ve stabilitesi yok. Boston 12 ise o cubuklar sayesinde daha stabil ama bir tik sert diye dusunuyorum.
Ben yabanci forum ve videolari cok takip ediyorum. Boston 12 konusunda %50 cok iyi diyorsa %50 cok kotu diyor. Birde Boston 12 4800 5000 tl hocam. Sen 5500’e evo sl aliyorsun
Kiyas kabul etmez. 12 KM yurudum kostum ne agri ne sizi cok rahatti. Bu arada ayakkabi alt kisminda seffaf topuk plastigi ben cok ince buldum ya bu dayanmaz dedim ama 12km yuruyusten sonra yipran_madigini gordum. Dis tabanin kaygan oldugunu dusunmuyorum hic kaymadim hocam.
Stabilite konusunda zipliyor ayakkabi o yuzden sag sol manevralarda dengesizlik yaratiyor ama duz kosuda sorun yok. Yani sonucta sen bir havsaga depar atip girecek halin yok.
Simdi hocam boston 12 5000 tl iken bu ayakkabiya 7000 tl zaten verilmeyebilir 6000 dusunulur ama 5500 bandinda bu ayakkabi bircok rakibine gore ustun.
Su an zaten 44 numara en genel numaradir stok bitti sportive mazasinda 1 tane kalmis Trendyolda piyasada bu ayakkabi yok. Sportive 6000 satiyor.
Boston 12 giymedim ama Evo Sl cok cok cok ustun bir ayakkabi bostondan diye dusunuyorum. Boston 12 videolarini izledim arkada padding destegi yok on ust kisim cok basit, ayakkabinin ust kismi cok hafif bir plastikten yapilmis. Tamam kosu ayakkabisidir ama Evo sl malzeve yapisi olsun plastigi olsun arka destegi olsun, gercekten kaliteli, premium.
Ben bu ayakkabilari cok arastirdim SL2 cok yumusak diye insanlar maraton kosu ayakkabisi olarak Boston12 tercih ediyor. BU ayakkabida altta rod denen cubuklar var. Aslinda SL2’de bulunan 2 kopuk plastik Boston 2 ile birebir ama SL2 de 2 kopuk arasi light pro var, Boston 12’de ilk ustte light pro var alttaki kopuk light 2.0 yani SL2’deki alt ustte bulunan kopugun aynisi. Aslinda aynilar. Boston 12 neden tercih ediliyor kosarken cok asiri yumsak olup iceri gomulmeyin diye. Yani enerjinizi cekmesin diye. Bunuda o cuklar sagliyor.
Evo SL’de plastik yumusak ama sert hocam nasil anlatayim. Yururken kosarken yumsak ama gomulmuyorsunuz. Sanki bir kisma kadar yumusak sonra dahada gomulmuyor. Ben 80 Kiloyum bu arada.
E simdi bu ayakkabi gunluk spor ayakkabisi kullanabilirsin, kosu ayakkabisi kullanabilirsin. Boston 12 yuruyus ayakkabisi olarak kullanabileceginizi dusunmuyorum. Zaten uzun mesafe kosu maraton ayakkabisi diye geciyor diye biliyorum.
Bu fiyat bandinda yani 6000 bandinda iyi ayakkabi zor bulunur cunku bugun Asic saliyorsun yurtdisi uretimi baska turkiye uretimi baska, skechers aliyorsun yurtdisi uretimi saglam turkiye uretmi cop.
Ilk etapta Turkiye uretimi olmayan ayakkabi almak lazim. Ha belki yurtdisi uretic asic bulsam gel kayna 21 alirdim ama onuda bu fiyatlara bulmak zor. 5500 buldugun model 42.5 yok ve TR uretim kendi ayak numarasi 8-9 K basliyor 
Dipnot dalkilic dun indirime gitmisti evo icin hemen 2 bedeni satilmis bile. Insanlar cekiyor hocam bu model cok populer bir model yurtdisinda.
Tekrar cok tesekkur ederim aklimdakileri paylastim sizlerle.