Spor için bluetooth kulaklık önerisi

Merhaba, antreman için bluetooth kulaklık tavsiyesi alabilir miyim? Ses kalitesi ve kullanışlı olması benim için çok önemli.

2 Beğeni

Jbl dive kullanıyorum 2 senedir gayet kullanışlı bana göre

2 Beğeni

Öneriler için işinize yarayabilir.

1 Beğeni

Apple Airpods kullaniyorum ciktigindan beri. Hatta pil omru kisaldigindan (yillar icinde 1 saat 45 dk’ya dustu cok kullandigim icin) yeniden aldim. O kadar memnunum yani. (Pro degil yalniz, ilk Airpods versiyonu)

1 Beğeni

Anker soundCore kulak içi kulaklıkları çok kullanışlı tavsiye ederim

1 Beğeni

TaoTronics TT-Bh076 kullanıyorum, ses kalitesi güzel pil süresi oldukça uzun, kulaktan çıkma yapmıyor ve fiyatı çok uygun :slight_smile:

2 Beğeni

AirPods tavsiye etmiyorum. Neme ve tere dayanıklı değil. Özellikle yaz aylarında alacağınızı göz önünde bulundurursanız çabucak garantiye geri yollamanız işten bile değil. Ben bu gereksiz süreci 3 defa yaşadığım için şu anda Jabra Elite Active 75t kullanıyorum. Tek şarjda 7 saat kullanılabilmesi, yüksek ipixreytingi, hem aktif hem pasif gürültü engelleme özelliği ile koşu için ideal.

1 Beğeni

Dediğim gibi yıllardır kullanıyorum. Hatta yeniden aldım. Ve epey koşuyorum :slight_smile: . Demek ki kişiden kişiye göre değişiyor.

2 Beğeni

evet aslında neme ve tere dayanıklılık vaad etmiyor ama üretim kalitesi olarak muadil kulaklıklara göre iyi olduğu için maruz kaldıklarına göre dayanıklılıkları iyi seviyede. bir de normal airpodsun ciddi fanatikleri mevcut kulak içi kulaklık ile rahat etmeyenler özellikle, çıktığı gibi airpods proya geçme sebebim de bunun tam tersi kulakiçi almaktı.

Garantisi bitmesine az kala sattım ve aynı gün yenisini aldım hatta geçen hafta,

Apple üzerinden veya Apple bağlantılı satıcıdan alınan kulaklıkların 2 sene boyunca garantiden çok sorun yaşamadan değiştiği de gerçek tabi, diğer markalarda malesef olması gerekenin yakınından geçmeyen senaryolar görüyoruz (:
benim pro 3 defa değişti garantiden, bildik bir üretim sorunuydu ne olur ne olmaz yeniledim yine,
pili de ölmüyor sanırım 2 senede sürekli telefonda konuştum ve pili yetmiyor hissiyatım olmamıştı eskiyi satarken

böyle vakalar da var (:

1 Beğeni

AirPods’un müthiş rahat ve iOS cihazlarla da harika bir uyumunun olduğunu kabul ediyorum. Kullandığım bir yıl içinde çok memnun kaldım ama henüz garantisi bitmeden defalarca sorun yaşayıp sonunda da suya düşürmememe rağmen sırf ter veya nemden kaynaklı sıvı hasarı için tekrar değiştirmemek adına “illa ki suya düşürmüşsünüz.” dediler ve beni bozuk kulaklıklarla geri çevirdiler. Kullanım kılavuzunda veya internet sayfasında minicik puntolarla basit bir uyarı bile olsaydı bu konuda şikayetçi olmazdım ama reklamlarında koşan atletleri kullanıp da benim gibi hobi amaçlı günde sadece bir saat koşuda kullanan birine bile dayanmayacaksa bu tüketiciyi bilinçli olarak aldatmaya yönelik bir hamledir. Ter konusu elbet kişiden kişiye değiştiği için sizin deneyiminiz daha olası görünüyor ancak tekrar ediyorum ki benim gibi kullanıcılar için basit bir uyarı notu düşüp veya düşmeyeceklerse de her bozulduğunda sorgusuz sualsiz değiştirmeleri gerekir.

Benim yorumum: günlük kullanım için eşi olmayan bir seçim.(gerçi bunda bile yaşadığınız iklimin ne m miktarını mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekiyor.) Ancak sporda kullanmak istiyorsanız garantisi bitmeden atıp yenisini almanın umurunuzda olmaması gerekiyor.

2 Beğeni

Yaklaşık 2 yıl kadar Samsung Galaxy Buds ilk versiyonu kullandım. Koşarken kulaktan düşmüyor. Tek dezavantajı (benim için) dış sesleri almaması. En azından iPhone ile bu özellik çalışmıyor. Arada iki kulaklıktan birisi kesilebiliyor. Fenix 6 ile de kesilmeler oluyordu. Kulaklıklardan birisinin sesi gitti. Yeni bir kulaklık araştırmaya başladım. Klasik AirPods kulağımda durmuyordu. AirPods pro için de o kadar para verip uymaması ihtimaline karşı Jabra Elite Active 75t modelini aldım. Kulaktan düşmüyor. 1mt 30dk (IP57) su geçirmez. Bu kulaklıkta transparan mod yanı dış sesler duyuluyor. Bu yolda koşarken çok faydalı bir özellik benim için. İki cihazla (telefon-Windows) bağlanıp seri geçişler yapıyor. Hızlı bağlantı ve kutu güzel. İki kulaklıkta da fiziki tuşlar var. Çok fazla görev atayabiliyorsunuz. Dokunmatik olayını sevmemiştim. Benim için tek sıkıntılı tarafı çok fazla kesinti olması. Hatta Fenix ile müzik dinlemek bazen iskence oluyor. Tamamen bağlantının kesilip bir daha bağlanmadığı (saate) oluyor.

1 Beğeni

Merhaba, ben de jabra 75t düşünüyorum sanırım onu alıcam. Çok teşekkürler.

2 Beğeni

Jabra 75t Elite active biraz şans işi. Bazı seriler hatalı. Eğer sol kulaklığınızda tıslama sesi var ise ve konuşurken sesiniz karşı tarafa kafasına göre bi yükselip bi düşüp gidiyorsa hemen garantiden iade edin.

“Jabra 75t left ear hissing problem” diye nette aratırsanır görebilirsiniz.

Benimki problemsiz çıktı, sorunsuz ve severek kulanıyorum ama abim iade etti.
Amazon.com.tr iadede sorun çıkarmadı.

4 Beğeni

Ben de yaklaşık 2,5 senedir Jabra Elite Active 65t kullanıyorum ve çok memnunum. Fazla terleyen biri olarak en çok korktuğum konu buydu fakat hiç bir sorun yaşamadım. Ses kalitesi ve dış ses izolasyonu da çok başarılı, sadece cihazı dış seslere kapattığınızda etrafınızda olan bitene ekstra dikkatli olmanız gerekiyor :slight_smile:

3 Beğeni

Merhaba,

3 4 yıldır Sony kablosuz kulaklık kullanıyorum. Hatta bir yarışta kaybetmiştim, sonra gittim aynısından yine aldım. Son derece memnunum ve hiçbir şikayetim yok, hem şarjı birkaç gün gidiyor hem de her koşuda mutlaka kullanıyorum. Deli gibi terlediğim koşularda bile sorun çıkarmadı.

Ben 200 300 liraya almıştım ilk aldığımda, sonra 700 lira civarında tekrar aldım. Şimdi 1400 TL olmuş görüyorum :frowning:

https://www.hepsiburada.com/sony-nw-ws623-4gb-bluetooth-ozellikli-suya-dayanikli-mp3-calar-p-HBV000006ISTF?magaza=220V

2 Beğeni

@SamJam , genel fiyat takibi için burayı tavsiye ederim. 1400 TL yerine 950TL’ye bulabilirsiniz

Not:Amazon arızada değiştirme konusunda iyi olmakla beraber, şu kulaklıkta şu arıza var denilen şey basıma geldiginde “iadeleri tamir edip/etmeden başka müşteriye mi satıyorlar” kuşkusu uyandı bende, yine de değişim kolaylığı önemli.Ne olur, ne olmaz diye kutuyu dikkatli açıp bir iki hafta saklamak pinpirikli kişiler için tavsiye ederim.

3 Beğeni

Forumdaki tavsiyelere güvenerek kasım 2019’dan beri plantronics backbeat fit 350 modelini kullanıyorum. Kulak üstünden dolanan iki kulaklık arası kablo ile bağlı, ses kalitesi benim için yeterli. Kulak üstünden dolaştığı için şapka veya gözlük taktığımda rahatsız ediyor, hatta gözlük ile taktığımda tahriş ettiği bile oldu. Bu yüzden yaklaşık iki aydır airpods kullanıyorum. Airpodslardan şuan memnunum, plantronics’e 1.tercih olarak geri dönmem sanırım.

1 Beğeni

bu arada uygun fiyatlı alternatiflere sony-wf-xb700b modeline de bakılabilir, yukarıda yazmayı unutmuşum.
2020 Nisan’da lansman dönemi test etmiştim, tek amaçla kullanılacaksa fena ürün değildi,
Sony yeni model çıkardıkça fiyatları güzel düşürüyor Türkiye’de bunun da başına aynısı gelmiş sanırım.
İngilterede 130 Pound gibi piyasaya çıktığını düşününce TR fiyatı güzel.

2 Beğeni

Ben de an itibariyle JBL Endurance Sprint sipariş verdim. Fiyat aralığımdaki kulaklıklar arasında en olumlu yorumlara sahipti. (Bu da burada dursun :grin: )

15 gün sonra edit: Gayet memnunum, tavsiye ederim. Şarjı 1 saatlik 4-5 koşu için rahat yetiyor. Ses kalitesi orta segment, beni tatmin etti. Kulağa güzel oturuyor, çok hafif olduğu için ağırlık da yapmıyor. Uzun ömürlük görünüyor :slight_smile:

2 Beğeni

Bugün sipariş verdim bende tek korkum kulağım ve kulak içim ufak olduğu için kulağıma uygun olmaması. Videolarda ufak gözüküyordu umarım kullanışlı olur.

2 Beğeni