Spartathlon 2022

@guldank 2017’den beri her yıl özel başlık açılmış, güzel bir talep ve dilekler.

23 Beğeni

Birkac detay bilgi:

  • Gecen senenin kazanani ve Kouros’un ilk 4 derecesinin hemen ardinda bitiren Fotis Zisimopoulos bu sene de listede.
  • Turkiye’den ilk defa 4 kisi katiliyor ve ilk kez bir kadin kosucu var Turkiye’den. (Edit Katilim yedek listesinden katilan Budak Timuralp ile 5 oldu)
  • Rekorlari ile tanidigimiz Camille Herron ve canavar sonuclari olan Marisa Lizak Amerika takiminda listedeler.
  • Bu yil kadin orani epey yuksek %21’e yakin. (@aykutc dikkatimi cekti buna) Henuz Japon listesi eklenmemis 351 kisilik listeye gore.
  • Ukrayna’dan 1, Rusya’dan 4 kosucu var. (Edit)
14 Beğeni

Alexsandr Sorokin çok formda.
Bu sene o alır bence yarışı.
Hatta Kouros’un rekorlarını kırma ihtimali dahi var.

2 Beğeni

Bu sene Sorokin yarista yok. Farkli hedefleri var sanirim.

2 Beğeni

Bu seneki listeyi nerede görebiliriz? Sitedeki liste geçen yılın listesi o halde

5 Beğeni

Hazır 4 kişi ve hazır ilk kadın sporcumuz koşuyorken, birileri sponsor olsa ve belgeselini yapsalar ne güzel olur. İZ TV misal.

11 Beğeni

Hayal etmişken haftada birkaç gün ultralar , birkaç gün maratonlar için 'öncesi,sırasında ve sonrasında televizyon programlarının yapılması, dergilerin, haberlerin olması" da güzel olur​:man_running: Survivor izleniyorsa maraton ve üstü için prpgramlar, belgeseller hayli hayli izlenir.Hayali güzel.
Genel manada yapmışlar:

5 Beğeni

Katılımcılarımızın antrenman süreçlerini çok merak ediyorum. Buradan ara ara paylaşım yapsalar ilham verici olur. Her birini ayrı ayrı takip ediyoruz tabiki ama buradan ara ara güncellemeler çok heyecanlı olabilir.

Bir de Spartathlon’a zıplama tahtası Türkiye’de sanırım Tuz Gölü. Benim gibi bir çok kişi muhtemelen Tuz Gölü’nü bu sebeple radarlarına almıştır. Orada 42 koşan biri olarak hiç çekici gelmesede diğer alternatifler daha zorlu gözüküyor.

9 Beğeni

@spinodal 'ın Londra’da yükseklik kazanımından mahrum olduğunu anımsıyorum.( Spartathlon’da neredeyse çeyrek bin metrede 1200m yükseklik kazanımı)

Bir Ankara Dikmen etmesede;

2 Beğeni

Yarışa yaklaşık 45 gün kala bir güncelleme. Daha önce Türkiye’den dört kişi katılacağımız belli olmuştu. Yedek listedeki Budak Timuralp’in de katılma hakkı alması ile bu sayı 5’e yükseldi. Budak geçen sene Barcelona 24 saat yarışında 203 km koşarak kuraya katılma hakkı almıştı. Ayrıca 2019 ve 2021 yıllarında yarışa gelip bize destek olmuştu.

Bir başka ilginç konu ise Rus koşucuların durumu idi. Bu yıl koşma hakkı kazanan 5 Rus sporcu ve 1 adet Ukrayna’dan koşucu vardı. Bildiğiniz gibi Avrupa’daki bazı yarışlar Rus katılımcıları engelledi. Spartathlon organizasyonu bu konuda bir karar açıklamamıştı çünkü bağlı oldukları Yunan Atletizm Federasyonu, Spor Bakanlığı ve Avrupa Birliği ile görüşme halindeydiler. Ancak bir ön açıklama yaparak Ukrayna’nın işgal edilmesinin kabul edilemez olduğunu fakat karar süreci ile ilgisi bulunmayan amatör sporcuların (eğer kendileri bu savaşta rol oynamadılarsa) bu konudan sorumlu tutulmaması gerektiği yönünde bir açıklama yaptılar. Ben de Rus sporcuların üçünü şahsen tanıyorum ve çok zor duruma girmeyi göze alarak savaş karşıtı açıklamalar yaptılar.

Sonuç olarak yarışa katılma hakkı olan Rus sporcular ortak bir açıklama yayınladılar ve organizasyonu zor durumda bırakmamak için kendileri yarıştan çekildiklerini açıkladılar. Hep beraber Ukraynalı dostlarına yarışta başarı dilediler ve kalplerinin Ukrayna halkı ile birlikte olduğunu söylediler. Son derece cesurca ve birçok yönden örnek olması gereken açıklamanın orijinalini okumak isteyenler için aşağıya kopyalıyorum.

STATEMENT FROM THE RUSSIAN ENTRANTS OF THE SPARTATHLON

We, the ultramarathon runners from and associated with Russia, who are on the Entrants’ List of Spartathlon 2022, have sadly learned of the disagreement in the family of spartathletes regarding our participation in this great event due to the current “situation” in Ukraine. Some of us ran this race before; others have dreamt about finally taking part in this epic event one day; but we are all united by dedication and commitment to the great sport of ultrarunning and know how much having a united community means for an event like this.

We are forced to use this shameful substitute – “situation” – since some of us live in Russia, where public use of terms that do not conform to state propaganda can incur up to 15 years in prison. This is true. Each of us can personally decide what kind of rhetoric to use for ourselves, but in a collective letter we are forced to resort to Aesopian language. Sorry about that.

The initial decision by the International Spartathlon Association to admit Russian athletes without limitation caused a flurry of criticism. While we cannot resolve the “situation”, we can certainly stop the strife in the family of ultramarathoners and spartathletes. On this premise, we are asking the ISA to withdraw our applications. As we take this stand, we also express solidarity with and support for Igor Gotsuliak, a prominent runner and silver medallist of Badwater 2021, who is on the Entrants’ List of this year’s event representing Ukraine.

By the way, in the Death Valley, Igor was ahead of one of the signatories of this letter, Sergey Ionov, who then finished third. While Sergey has lived in London for more than a decade and is also a British citizen, he has always historically entered events as a Russian athlete due to his origins and family connections rather than his political views; and he also supports our collective decision and is withdrawing his application.

We want to be crystal clear that our hearts and thoughts are with the people of Ukraine who are now suffering and living through this hell. We all have many friends and some of us families who either came from or still live in Ukraine, and our lives have turned upside down since February 2022.

We hope that our decision helps International Spartathlon Association save time and effort so far invested in trying to resolve the issue of our participation and instead dedicate their attention fully to organizing the race. We wish all the participants of Spartathlon 2022 courage and strength to successfully overcome this most challenging distance and believe that one day, in the future, we will also be able to compete on this legendary track!

Irina Masanova, silver medallist of Spartathlon 2019, 24h PB – 247.091 km

Tatiana Maslova, three-time champion of Russia in the 24h run, PB – 231.685 km

Sergei Ovchinnikov, two-time Spartathlon finisher

Sergey Ionov, bronze medallist of Badwater 2021

Dmitrii Nedoshitov, 24h PB – 263.227 km

Aleksandr Golovin, coach of Ionov and Nedoshitov

26 Beğeni


2022 Tisortlerimiz bu şekilde olacak.

Bu söz İlyada ve Odyssey destanlarının yazarı Homeros’tan bir alıntı.

“What he greatly thought, he nobly dared”.

Odysseus’un oğlu uzun, zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmak üzereyken tanrıça Athena tarafından söyleniyor. Bu zorlu yolculuğu her yönüyle düşündüğünü ve uygulamaya koyma cesaretini gösterdiğini vurguluyor. Bu da bir anlamda Spartathlon’u özetleyen bir söz.

Bu yıl Spartathlon’un 40. yıldönümü. 1982’de John Foden, Herodot’un yazdıklarını okudu ve bunun üzerinde uzunca düşündü. Hayal etti, antrenman yaptı ve detaylı bir plan hazırladı. Ona destek olan arkadaşlarıyla birlikte buna cesaret ederek, Herodot’un yazdigi gibi bir insanın gerçekten 36 saat içinde bu mesafeyi koşup koşamayacağını görmek istedi. Sparta’ya ulaşıp bunun mümkün olduğunu ispatladiklarında Spartathlon yarışı doğmuş oldu.

Şu anda 40 yıl öncekinden çok farklı bir dünyada yaşıyoruz. Ama bazı şeyler hala aynı. Erkek/Kadın, Genç/Yaşlı, Tecrübeli/Yeni başlayan… hiç fark etmiyor. Bu mesafeleri bu süre içinde koşup bitirmek isteyen herkesin mesafeye saygı duyması, her yönüyle düşünmesi, antrenman yapması ve planlaması gerekli. Ardından da başlangıç noktasına gidip bu mücadeleye girme cesaretini gösterebilmesi.

John Foden ünlü sözünde "I shan’t wish you luck because if you have trained properly, you won’t need luck, and if you haven’t trained properly, then luck will be of no use” diyerek bu işin şansla fazla alakalı olmadığını vurgulamıştı. Heykele dokunmak için yola çıktığımızda kesin olan bir şey var: Bu işi her yönüyle düşünmemiz ve cesaret göstermemiz gerekli.

İşte bu sebeple
“Greatly thought, nobly dared”.

33 Beğeni

Tişörtler gerçekten çok güzel olmuş. Ultra Kitap’ta koşmadığın yarışın tişörtü giyilmez demiştin @aykutc ancak taraftar olarak bu tişörtlerden edinebilmemiz mümkün olur mu?

3 Beğeni

Bilgilendirme için teşekkürler. Dilerim Türkiye’de 24 ve 12 saat yarışları düzenlenmeye başlar, böylelikle inanıyorum ki başvuru sayısı artacaktır.

7 Beğeni

Tüm katılımcıları cesaretlerinden dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.
May the Force be with you :rocket:

3 Beğeni

Maltepe’ye en son yapılan yeni pistte bu 24 saat yarışlarının yapılacağını tahmin ediyorum yakın gelecekte…

6 Beğeni

Bekliyorum,
Fakat bizim memlekette çok daha bekleriz gibi geliyor…
Federasyon,Belediyeler yapmadıktan sonra zor gibi…
O gelmiyorsa bizim gitmemiz gerekiyor evet,
Herkesin bütün taşları yerli yerinde olmuyor…
Cesaret,Maddiyat,Dil sorunu,çevresel vs.vs…

4 Beğeni

Gelmis gecmis tum bitirme sureleri histogrami

Her bar o sure araligindaki finish sayisi

15 Beğeni

2 gün 23 saat kalmış, 30 Eylül sabah 07.00

Hava durumu Güneşli, 20-27 °C Atina vb
Herkese yolunda koşular, merak heyecanla takipte olacağız:

Sonuçlar: Live Data Results

11 Beğeni

Son Spartathlon’un kazananı Fotis Zisimopoulos bu sene de orada. Son verdiği röportajda koşmaya hazır olduğunu söylemiş. Heyecanla bekliyoruz bakalım ilk 4 derecenin arasına girebilecek bir sonuç çıkacak mı?

11 Beğeni