hocam dikkat edersen ben "YOK demedim, “BİLDİĞİM KADARIYLA” diye özellikle belirttim, Yanlış ya da eksik olabilirim, hiç iddiam yok illa doğru biliyorum diye. Yanlız eskiden ITRA puanlarıyla UTMB ye gidilirken sorun yoktu ama bu sene “bildiğim kadarıyla” bu imkan olmadığı için bu hafta Laverado’nun kayıtlı koşucu listesi adam başı en az 4-5.000 Euro harcayan Türk doldu
Dediğim gibi yanılıyor olabilirim Zira ben UTMB ye gitmeyi hiç düşünmediğimden şahsen ilgilenmedim, sadece grubumdan Laverado ve UTMB ye giden 30-40 kişiden duyumlarım.
Diğeri ise bilgi falan değil ciddi zeka sorunu. sokağa atılan bütün köpeklerin aynı ırk olması, olmazsa demekki sokağa atılmamışlar demek…valla bunun açıklanacak falan yanı yok
UTMB olayı ile ilgili şöyle bir şey buldum. Cidden kafa karıştırıcı ama anladığım kadarıyla yukarıda yazdığım doğru. Artık ITRA puanı(veya UTMB puanı) size UTMB çekiliş hakkı vermiyor. İllaki Stone (UTMB Taşı) veren bir koşu olması lazımmış. Millet boşa gitmemiş Laveradoya
Edit: Bir daha okuyunca iyice karıştı, sanırım puan da lazım ama tek başına yeterli değil, Stone olmazsa olmuyor…offf UTMB hakkaten saçmalamış, bu kadar karışık yapılabilir yani
Açıkçası ben de UTMB çekiliş hakkını kazanmak için belirli sayıda ITRA puanı kazanmanın yeterli olacağını sanıyordum. Bu önceki sistemde böyleymiş, elimdeki bilgi eskiymiş. Bu kural ne zaman değişti tam olarak bilmiyorum ama dün biraz araştırınca artık UTMB’nin kendi sistemini kurduğunu, sadece ‘ayrıcalıklı’ belirli yarışlara UTMB qualifier ünvanı verdiğini ve ‘taş’ toplayarak UTMB puanı kazanıldığını öğrenmiş oldum. ITRA veren her yarış sizi UTMB’ye bir adım yaklaştırmıyormuş yani. İçerisinde bulunduğumuz kapitalist düzen her şeyi olduğu gibi bunu da ticari ve ayrıcalıklı bir seviyeye getirmiş malesef. UTMB listesinde olmayan yarışlara katıldığınızda kişisel UTMB index sayfanızda bile yer almıyor o yarışlar. Eskiden yer alıyormuş sanırım.
Bu durumda ITRA puanlarımızı ne yapacağız o da büyük bir soru işareti tabii bende şu an.
Son olarak, Sky Erciyes organizasyonundan burayı okuyanlar varsa sitelerinde yazdığı gibi yarışın UTMB puanı verip vermediği konusunda bizleri aydınlatabilirse çok seviniriz.
Ayrıca şimdi baktım da, Türkiye’de ITRA puanı veren yarışları filtrelediğimizde Sky Erciyes’in 45K için 2 ITRA puanı, 60K için 3 ITRA puanı verdiği yazıyor sadece. https://itra.run/Races/RaceCalendar
Yarışın websitesinde yazıldığı gibi 25K için 1 ITRA puanı verildiği bilgisi ITRA’nın kendi sitesinde yer almıyor malesef. Fakat önceki senelerde 25K’da 1 ITRA verildiği bilgisi mevcut ITRA sitesinde.
Hocam herkesin kalacağı otel , uçacağı uçuş farklıdır. Yanlış anlaşılmasın bunu kesinlikle kötü niyetle bir şey ima etmek için vs yazmıyorum ama sen Pegasus uçarsın başkası THY, hatta Business class gider. AirBNB den stuio alıp 4 kişi paylaşmaz 5* otelde kalır. Airport Transfer kullanmaz taksi kullanır vs…Dedimya tercih meselesi. Ben mesela keyfime düşkünümdür, Pegasusla uçarım ama asla 4 yıldızlı otelden aşağı ve iki kişi kalmam. Hatta bizim koşu grubunda esprisi vardır, iki kişi kalmam iççin tek istisna Monica Belluci’ninde oda arıyor olması diye
Bu arada bizden birisinin vizesi yetişmeyince hadi son anda gidip yerine ben koşayım diye Pzts günü baktım Pegasus’un bugünkü uçuşu için ve gidiş-dönüş 11.000 TL civarıydı…buna 1500-2000TL de Ankara İstanbulu eklemek lazım olunca pas geçtim 2 günlüğüne osu-busu 25.000-30000 u buluruz diye.
EDİT: Bu arada bir de özür şimdi jeton düştğ 5.000 Euro yazarken hakkaten uçmuşum…ben ne alakaysa bir yandan çalışıp bir yandan yazarken bir an Euro yu geçen senenin kuruyla 8-10TL gibi düşündüm, özür dilerim
Özürlük birşey yok ortada.Bende sizin gibiyim, kimseyle kolayına aynı yerde kalmam, anlaşması zorumdur bende ama betonun üzerinde bile yatarım, lüks aramam :).Artık ülkemizde bile yarış masrafları çok üst düzeye çıktı.Hele bir de benim benim ülkenin doğusundan (Trabzon) geliyorsanız masraf daha da yukarılara çıkıyor.Bizim de arkadaşlarla artık ortak kararımız yılda 2 defa yurtdışı tatil-yarış koşmak.
Geçmiş yıllarda kamp alanında çadır kuran veya mevcut çadırlarda konaklayan oldu mu aranızda? Eğer olduysa tuvalet, duş, gece soğuğu, gürültü durumu vb. konuları hakkındaki deneyimlerini öğrenmek iyi olurdu.
Kamp alanında çadır kiralanabiliyordu, bu sene bütün çadırları deprem bölgesine göndermişler,kendi çadırınızı getirmeniz lazım.
Çadır alanı güzel bir yer,tuvalet var,duşta vardı ama çalışmıyordu en son.Biz çadırımızı hemen halı saha diye hatırladığım yerin karşısına kurmuştuk.Önünde buz gibi bir dere akıyor.Yarıştan sonra girmiştik.Çadır alanı start alanı olan Erciyes Kayak Tesislerinin hemen karşısında,gece yazın bile soğuk oluyor, giyim kuşam ona göre olsun.Ben yine çadırla geliyorum,isteyene yardımcı olurum,sabah erken kalkıp gelengileri izlemek de ayrı bir zevk.
Koşudan 1 gün önce yola çıktım ve akşam saatlerinde Erciyes zirveye, yani Tekir kapısına vardım. Kit aldıktan sonra da çok güzel bir kamp alanında arkadaşlarım Bektaş ve Erdi 'nin yardımıyla çadırımı kurdum. Güzel bir uyku çektikten sonra sabah 1 bardak çay, küçük bir ekmek ile fıstık ezmesi yedim. Yarış Hacılar kapısından başlayıp, Tekir kapısında yani bizim kamp yaptığımız yerde bitiyordu. Bu nedenle Hacılar kapısına servisler ile gittik. Saat 07.30 kalkan servis, 15 dakika sonra bizi Hacılar kapıya bıraktı ve saat 09.00 'da ki start saatini beklemeye koyulduk. Biraz daha geç gelinebilirmiş. Uzun bir bekleyiş sonrası yarış başladı ama ne başlangıç. Deniz seviyesine yakın bir yerden geldiğim için henüz 300-400 metre olmuştu ki hem tırmanış ile başlama hem de oksijen azlığı nedeniyle nabzım çok yükseldi. Biraz yavaşladım ki zaten çok hızlı değildim. Toparlanınca yavaş yavaş tırmanmaya başladım. 3,5 km boyunca tırmandık. Tırmanışın zorluğu hem dik olmasından hem de zeminin kum ve kaygan olmasındandı. Hava güzeldi ve hiç zorlamadı. 2 saat 7 dakika da bitirdiğim yarışın ilk 3,5 km si 1 saat sürdü. Kalan 8,5 km’de 1 saat 7 dakika sürdü. Ben ilk 3,5 km için 45 dk hedef koymuştum ama zemini hesaba katmamışım. Benim yarış hedeflerim zaten bitirmek ve sakatlanmadan bitirmek olduğu için çok da önemli değil aslında. Tekir sucuk evi idi sanırım oraya ulaşınca yaklaşık 2 km 'yi arkanızda Erciyes zirve görselini bırakarak aşağıya doğru koşuyorsunuz ama burada işaretlemeler biraz zayıftı. Kocaman bir arazi, finish uzaktan görünüyor, ne tarafa koşacağınızı biliyorsunuz ama nereden koşacağınıza siz karar veriyorsunuz. Çok önemli değil, düzelir nasıl olsa. Bence finishin arkadaki manzarası çok güzeldi ama inişteki karşı manzara da bir o kadar güzeldi. Neyse, vlog yaptım tabi ki…
İyi seyirler.
Not: Bu parkurun kendisi ve vlogu hiç bir yarışa benzemiyor.
Bu yılki yarış icin organizasyona çok teşekkürler. Az kisiyle çok zor bir işi yine başardınız.
Benim naçizane bir iki sözüm yarışmacılara olacak.
Bildiğiniz gibi bu yarış yüksek irtifada geçiyor. Daha evvel cok sevdiğimiz iki sporcu dostumuzu da yine bu yarış esnasında kaybettiğimizi ve hepinizin zihninde derin izler bıraktığını da tekrar hatırlatmak isterim.
Arkadaşlar zorunlu malzemeler önce sizin güvenliginiz için. Başınıza bir şey gelse size müdahele etmek için gelen kişiye yardım edecek bir araç. Lütfen bunları taşımamayı yarışta bir avantaj gibi düşünmeyin.
İkincisi yarışta işaretlemelerin haricinde bir yol tuttturmamak gerek, gerekiyorsa işaretleri aramak, durmak geri dönmek vs. yapılması gereken şey. Bu yarışta bir ödül yok. En büyük ödül , yarış rotasında sağlıkla bitirirseniz kendinize vereceğiniz ödül .
İyi niyetli ilk kez katılan koşucuları da dikkate alarak bu yıl sadece nezaketle buradan uyarmayı uygun buluyorum.
Bu yıl 4 kişi rotada beni geçmeden yarışı önümde bitirdi Hatta biri çıktığım uzun yokuşta tutturduğu kestirme yol ile tam önüme çıktı Seneye kestirme yolları kullanan aynı kişileri tespit etmem halinde gerekeni yapacağım sağlıcakla kalın.