Sigara kullanımı ve koşu yapma

Merhabalar herkese, evde düzenli vücut geliştirme yapan biriyim. Son zamanlarda istediğim kiloya erişmek için(182 cm boy - 100 kg iken 77 kg ağırlıktayım şu an ve hedefim 74 kg) kondisyon maksadıyla ipsiz ip atlama hareketleri yaparken tıkanmadan uzun süre hafif tempoda koşabildiğimi farkettim. Şu an her gün yarım saat koşu yapıyorum vücut geliştirme haricinde. Merak ettiğim husus şu; sigara içmenin zararlarını bilmekle birlikte, yukarıda ifade ettiğim spor aktivitleri eşliğinde sigaranın normalden fazla bir zararı olur mu ? Ya da bu aktiviteler sebebiyle zararını indirgemiş mi olurum ? Bunu merak ettim çünkü özellikle koşu ardından ciğerlerim açılmışken sigara içersem daha derinlemesine nüfuz eder gibime geldi.

2 Beğeni

Oksimoron bir içerik olmuş. “Spor yaptığım için sigara daha fazla zarar verir mi” mükemmel bir soru.

Bir ironi sezdim mesajınızda fakat cevap mahiyetinde olmamış.

Sigara zaten çok zararlı bir şey. Normal zarar, normalden fazla zarar gibi terimler pek anlamlı değil. Hatta koşu sporu üzerine bir forumda admin olarak soruyu biraz uygunsuz bile buluyorum. Ama tabii belki bilimsel çalışmalarla katkıda bulunacak birileri vardır.

4 Beğeni

Sigarayı bırakıp daha uzun, daha sağlıklı koşabilirsiniz.Koşmanım sigara etkisini artırma özelliği olmaz ama koşarken sigaranın olumsuz etkisiyle yüzleşme ihtimali artar.(@tugrulpeker , soruyu 130kg biri koşsa bu durum fazla kilonunu zararını artırır mı diye düşün :slightly_smiling_face: ) .
Sigara içmeyi bırakmalı, Sorokin gibi :clap:

2 Beğeni

Ben bu soruyu tıpkı burada yazdığım gibi internette de araştırdım fakat burada sormaktaki amacım benim yaşadığımı yaşayan arkadaşların tecrübelerinden istifade etmek, sorumu anlamsız bulmanız belki benim ifade ediş noktasındaki kifayetsizliğim ile ilgilidir. Belkide admini olduğunuz forum benim zannettiğim gibi bir yer değildir. Esen kalın.

:slightly_smiling_face: Sigara içiyorum.Koşuyorum.Koşmak sigaranın zararını artırır mı?(kabaca özet).
Cevap,koşmak sigara zararını artırmaz, sigara koşunun önündeki engel ve koşmak değil sigara zararlı.

Sigara içenler için koşu (jog), yüzme vs sigara bırakmayı kolaylaştırıp, cigerlerde olumlu etkisi oluyormuş. Sigarayı bırakanlarda spor cigerin temizlenme sürecinde olumluymuş.

Hem spor hem sigara bir aradayken, sigara nedeniyle sakatlanma ihtimali daha fazla, kemiklerin sağlamlığını sigara nedeniyle azalıyor vs daha fazla bilgi:

25 sene sigara içtikten sonra koşuya başlamış biri olarak;
SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR…

5 Beğeni