venezia adidas’ta gecen hafta pro 3 vardi ayni fiyatlara. 4200 tl’ye boston 12 vardi. su an adidas magazalarda ikinci yuzde 50 indirimli, 1000 tl kampanyasi bitti.
bence de o kadar ömrü vardır. ben en ufak bir ayakkabı kaynaklı ağrı hissettiğimde bırakıyorum ayakkabıyı ne yazık ki. yoksa ayakkabının dışı, üstü, içi 100 kilometre kullanılmış bir nike ile aynı görünümde oluyor.
belki kolay antrenman günleri için biraz daha kullanmak olur da, hayat çok kısa yeni ayakkabı hevesi de beni bu yöne itiyor belli ki.
eskidikten sonrasında özellikle hacim arttırma dönemindeysem, veya daha sert antrenmanlar yapıyorsam, kesinlikle eskimiş ayakkabı ile de kendimi üzerine zorlamıyorum. canım narin herhalde.
bilmiyordum bu ikinciye %50 muhabbetini. hep internetten bakınca kaçıyor tabii bunlar
ben yarış ayakkabılarını, adios pro 3 gibi en dayanıklısı bile olsa, yarış/test harici giymiyorum. güzelim ayakkabılar 60-70 kilometrede hala :')
magazalarda genelde bu iki kampanya donup dolasiyor. ozellikle outletlerde.
bende de ilk pro3 oyle oldu. su an 3. yilinda hala 300km lerde. ara ara testlerde veya intervallerde km yapmak fena olmaz.
O kadar bekletmeyin bence. Baktınız haftalar aylar geçiyor ama km düşük kalıyor, idmanlarda da giymeye çalışın. Sizde 3 sene beklemiş - sizden önce raflarda ne kadar bekledi bilinmez - bir ayakkabı ile yarış koşmayın. Benim üst seviye ayakkabılarımda da benzer durum var. Ben de bekletiyorum ister istemez ama 3 sene biraz fazla sanki. Koşmak en ucuz spordur diyene tekrar sormak lazım
ayakkabi rafta beklemedi, geldigi gun aldim:) bu arada ikinci pro3 u de aldim. acikcasi ikisini de benzer antrenmanlarda deniyorum ve arada bir fark goremiyorum diyebilirim. net sekilde etkisini en hissettigim ayakkabi pro3 olabilir. alpha, vaporfly hepsini denedim, bende enerji geri donusu sistemi en net calisan ayakkabi…
Lightstrike pro performans ve dayanıklılık açısından bence en iyi köpük. Şimdiye kadar belirgin bir performans kaybı yaşamadım. Sonraki seçimlerimde bu dayanıklılık yüzünden adidas ağırlıklı olacak sanırım.
Hangi hızlarda koşuyorsunuz ?
Adios pro 4 için beğendiğim bir inceleme var
özellikle stabilite sorunları olanlar için faydalı olabilir.
https://www.solereview.com/adidas-adizero-adios-pro-4-review/
Yarış ayakkabıları belirgin şekilde hızımı artırıyor. Novablast 4 ile 5 pace ortalaması Alphafly giyip koşunca 4.30 pace olabiliyor
Boston 12 bizim meshur siyasetcimiz gibi, reddit’de yapılan tartışmalara bakarsak seveni de çok nefret edeni de,lover&hater bir ayakkabı,soft duygular besleyen kimse yok,kendi deneyimime gelince:ben de sevemedim bu ayakkabıyı,bana boostlu yılları hatırlatıyor, super shoes devrimini kaçırmış bi ayakkabı,zevkli bir sürüşü yok,tekrar tekrar şans verdim acaba bir şey mi kaçırıyorum diye,yok sevemedim, versatile falan da değil, daha doğrusu varoluşu sancılı bir ayakkabı,
Kendi tecrübeme göre adizero pro 3 koşu dünyasında nirvanada duruyor, pro 4 gerisinde kaldı,Bana çok peluş geldi pro 4…bir çok ayakkabı deneyimleyen biri olarak pro 3’ü aşan bir ayakkabı olmadığını söyleyebilirim,
Selam,
Boston12’yi super shoe kategorisinde değerlendirirseniz haklı olabilirsiniz. Fakat bu model Adidas’ın model hiyerarşisinde orta sıraların hemen üstünde yer alır. O yüzden “çok yönlü” ayakkabı dedim yukarıda. Fiyatına göre vaat ettiklerinden çok daha fazlasını sunuyor. Yoksa pro3 ile kıyaslamamak lazım. Bende pro3 de var. Aralarındaki en büyük fark ağırlıkları. Pro3’e o kadar para verdikten sonra sadece yarışlarda ve yarış hazırlığındaki uzun koşularda giyiyorum. Aralarda yaptığım 10K civarı koşuları ise Boston ile yapıyorum. Birbirlerini tamamlıyorlar. Fakat kısıtlı bütçesi olan biri sadece Boston ile hem idmanlarını yapabilir hem de yarış koşabilir.
Boston 12 nin topuk kısmı benim için sert (sanki tahtaya basıyorum) , kış aylarında ayakkabının tüm tabanı daha da sert hale geliyor 20 km den sonra çubuklardan sesler gelmeye başlıyor. Sert orta taban çabuk yoruyor koşma isteğim azalıyor .Sıcak havalarda giyiyorum . B12 stabil bir model ,başarılı rocker geometrisi var.
B12 ye alternatif Puma deviate 2 , topuk konforu daha yüksek ,dış taban biraz daha başarılı.Forefoot bölümünde Nitro elit köpük B12 nin LSP köpüğüne rakip olur.B12 ye göre stabiltesi biraz daha az ve forefoot ince kalıyor.
Tendyol,boyner ve n11 de 4700 - 4900 TL civarı Deviate 2
açıkçası benim boston12’yi sevme sebebim çok hızlı olduğu için, ayağı sardığı için falan değil
boston 12 benim hacmimi açık ara en çok arttırabildiğim ayakkabı olduğu için. 50 kilometrenin 1 kilometre üzerine çıktığımda dökülürken, 16-18 hafta boyunca bana 75 kilometre üzerini sağlayabilen tek ayakkabı oldu.
boston 12’den öncesinde de çok agresif ayakkabılar kullanmıyordum açıkçası. noosa tri serisi, pegasus gibi supershoe kategorisine girmeyecek ayakkabıları kullanıyordum
benim sevmemin sebepleri: stabil, uzunlar için de kısalar için de uygun, koştuktan sonra bacakların ölmüyor, diğer ayakkabılara göre aşırı dayanıklı, kışın hidrofobik olması sebebiyle çoraplarımı sırılsıklam yapmıyor, tabanından su almıyor, ıslak zeminde yol tutuşu muazzam.
AP3 > b12 on steroids gibi biraz. daha hafif, aynı şekilde stabil, ama geri aşırı zıplatıyor
boston 12 güzel kızın çirkin arkadaşı gibi bir şey. her zaman yanında ve destek oluyor, ona kötü gelmiyor.
SB 2 , asics tr de 8 bin TL ye düşmüş.
Yakın zamanda Sonicblast ve Megablast modelleri de satışa sunulacak. Asics model çeşitliliği bir hayli artıyor.
https:// 21run. com/eu/asics-sonicblast-men-1011c083-100?srsltid=AfmBOoqS95l_fhAMWQBc5QJ4-0Q8fE4TMfk14bBaY44Wx4EPoQqUqLSb
Hyped blast ve over hyped blast modellerini bekliyorum
adidas ultraboost 5 Gore-tex modeli n11 de 4800 TL civarı .
Almaya değer mi ? Yağışlı havalar için uygunmudur ?
Ayak sağlığı için Gore-tex ayakkabıları koşuda kesinlikle önermem. Hatta günlük hayat için bile önermem. Hava sıcaklığı 20 dereceyi dereceyi geçtiği anda terleme ve koku yapıyor. Giyileceği süre çok kısa.10 derecenin altında da üşütüyor garip bir kandırmaca teknolojisi. Tabi bunlar benim deneyimim
Mizuno sitesinde güzel indirimler var. Mizuno düşünen arkadaşlar değerlendirebilir.
ten d yol sitesinde adidas Adizero Boston 12 Erkek Beyaz Koşu Ayakkabısı 3.749 TL’den satışta. Resmi adidas mağazası.