Şehir/Asfalt Koşu Ayakkabısı Önerisi

Merhaba,

Buna benzer birçok konu, konuların altında da birçok yorum/mesaj gördüm. Fakat kimi 3-4 yıllık, kimi de farklı bütçelere uygun cevaplar.

Kiminiz ayakkabının bizler gibi amatör koşanlar için önemsiz olduğunu, herhangi bir ayakkabıyla da koşulabileceğini söylese de başlangıç aşamalarında güzel bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorum.

Uzun lafın kısası, haftada 3-4 saat genellikle şehir içi asfalt zeminde koşmak için ayakkabı önerisi rica ediyorum. (3-5bin tl bandında)

Forum içindeki araştırmamda Pegasus 40 öne çıkan model olmuştu.

Arasından seçim yapmakta zorlandığım modelleri şöyle sıralayabilirim:

Nike Pegasus 40 vs. Nike Pegasus 41 vs. Asics Gel-Ziruss 7

Pegasus 41, 40’ın yeni modeli sanıyorum aralarında farkları bilmiyorum. 41 ve Ziruss 7’yi de denedim iki model de çok rahattı. Belirttiğim modeller dışında da ekleme yapıp yönlendirebilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.

Takipteyim konuyu benim de ihtiyacim var ayni sekilde bir ayakkabıya

40la 41 arasındaki farkı Pegasus tasarımcıları da bilmiyordur. Ben de başlangıç için risksiz olarak pegasusu öneririm.

4 Beğeni

Bu model/seri enflasyonu, Yani bu kadar güzel eleştirilebilirdi :blush:

4 Beğeni

600-650 km kadar Pegasus 40 kullandım ve yenilemek için 41’e geçtim dedikleri gibi aralarındaki fark bence tamamen tasarımsal. Şu sıralar 41 yeni model olduğu için mağazalar zaman zaman 40’ı indirime sokabiliyor bence denk getirirseniz 40 alıp geçebilirsiniz direkt.

Ek olarak Nike’dan react miler ve vomero serisini de önerebilirim. En azından easy runlar için işini fazlasıyla görür.

3 Beğeni

Nike tr sanirim alisveris yapılmıyor İnternetn nerden alabiliriz malum guvenilirlik önemli

2 Beğeni

Önceki koşu ayakkabılarımı nike.com’dan almıştım, yeni pegasus 41 almaya niyetlendim ama malum sınırlardan dolayı artık imkansız hale geldi. Aslında pegasus 41 eski sınırlarda da limiti aşıyordu. sportive.com.tr’yi daha önce denemediğim için çekinerek aldım ama kısa sürede sıkıntısız geldi. Tek sıkıntı 41 yoktu o yüzden el mahkum 40 aldım. 100 küsür km yaptım bir yamuğunu görmedim henüz.

şimdi baktım 41’ler de kısıtlı model de olsa gelmiş.

2 Beğeni

İki çift Pegasus eskittim, aradığınız tarzda bir ayakkabı. Bence tek kusuru uzun süre koşunca tırnak batması olması. Başka ayakkabılarda bu sorunu yaşamadım.

1 Beğeni

Selamlar,

Benim ufak bir topuk dikeni problemim olduğu için yastıklaması iyi olduğundan Hoka Clifton 9 kullanıyorum. Buna ek olarak da ara ara eşlik ettirdiğim Asics Gel Kayano 30 kullanıyorum.
Yastıklamasına dikkat etmek benim için önemli.
Yastıklamaya da küçük bir parantez açmak istersem; koşarken yere her basışımızda yerden gelen titreşimi bilekler ve dizler başta olmak üzere bedenimize az şekilde yansıtması diyebiliriz.
Sevgiler.

2 Beğeni

Merhaba,

Denemeler, araştırmalar ve tavsiyeler sonucunda Nike Pegasus 40 almaya karar verdim. Her birinize kıymetli yorumları için teşekkür ederim.

Sağlıklı günler dilerim.

3 Beğeni

Clifton 9 ile ilgili deneyiminiz nasıl? Hafta içleri beton zeminde koşuyorum, yastıklaması sizce Novoblast 3’e yakın mıdır?

Günlük koşu ayakkabısıdır fakat novablast yastıklaması bir tık daha iyidir

Uzun süredir görece ucuz ayakkabılarla koşuyorum. Şu an pegasus kullanıyorum. 10KM geçtikten sonra ayakkabının yastıklama özelliği tamamen kayboluyor. Acaba vaporfly da yastıklama ve taban desteğinden daha fazla verim alabilir miyim. Alfafly ı hiç düşünmüyorum.

Hoka Carbon X3 fiyat olarak uygun. Yol antremanlarında kullanan oldu mu? Önerir misiniz?

Ben iki senedir asfaltta Puma Devite Nitro 2 kullanıyorum…Ayakkabı konusunda çok şanssız biri olarak bu ayakkabı tam bana göre çıktı :smiley:
Geçen haftalarda Devite Nitro 3 sportive mağazasında yakaladım ve hemen dolabıma ekledim.
Bütçe olarak devite nitro 2 bakın derim…

Cilfton9 benim kurtarıcım oldu desem abartmamış olurum. Marka takıntısı olan biri değilim ama daha iyisini bulana kadar HOKA’dan vazgeçmem. Novoblast kullanmadığım için buna bir şey demem doğru olmaz ama Kayano30 da var ama o bir tık sert geliyor bana asfalt zeminde ve bu yüzden Hoka tek çarem.

pegasus daha çok günlük giyim,spor salonu , alışveriş vs yürüme gibi… için tasarlanmış bir model,koşu için tavsiye etmem orta tabandaki react köpüğü trail serisinde iş görüyor nike markasından bir model olacaksa vomero pegasustan çok başarılı
Vaporfly 3 rotasyonumda var hız interval çalıştığım günler giyiyorum 100 yada 200 metre de hızlanması hoşuma gidiyor , çok rahat ve konforlu bir model değil bazen ayak arçında ve dizimin ön iç tarafında hafiften ağrı yapıyor yabancıların race day shoe dediği gibi sürekli giyilecek bir model değil ayrıca kalın tabanı yanıltmasın hassas ayaklar için konforlu değil
Alpha fly 2 yi dizlerinden ameliyat geçirmiş bir arkadaşın tavsiyesiyle giyiyorum kendisi hafta da iki gün bu modelle koşuyor alpha fly ın avantajı ise ciddi olarak mekanik doping veriyor yorgun olduğum zaman bile ara hızlanma ve hızımı koruma avantajı veriyor dezavantajları ise yolda yürünecek merdiven inilecek bir model değil stabilite sorunları olanları üzecek bir ayakkabı aynı şekilde vapor fly 3.alpha aynı zamanda ciddi şekilde aşil topuk bölgemi yoruyor
ayrıca şu modelleri tavsiye ederim
Puma deviate 2 orta karar sertlikte kabon plakası ile çok konforlu koşu veriyor ,plaka hızdan ziyade ayakkabı tabanını ideal sertlikte tutuyor ayrıca tabanın stabilitesini artırıyor dış taban puma grip başarılı tutunma veriyor
novablast 4 ,puma velocity 2 ve 3 ,new balance rebel 4 ,skechers go run ride 11,puma magnify 2 de fena değil,adidas boston 12 hem hızlı hemde konforlu plaka yerine çubuk kullanıyor olması modeli daha konforlu yapıyor,adidas supernova rise bana göre asics nimbus serisinden daha başarılı , nimbus daha ziyade yürüyüş ve uzun süre ayakta çalışanların ayakkabısı supernova daha hafif ve nimbusdan biraz daha canlı bir model , kalite olarak nimbus daha öne çıkıyor

4 Beğeni

Hocam clifton 9 tokyo terlik gibi geldi yav bana

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için

1 Beğeni

Bende kendi özelimde bir soru sormak istiyorum, mevcut durumda kilom 118 civarı ve yaklaşık iki haftadır günde en az 5 bazen de 10 km civarı tempolu yürüyüş yapıyorum. Hafifledikçe ileride koşmak gibi bir hayalim de var! :slight_smile: Yakın zamanda Amazon üzerinden aldığım
Merrell Erkek SPEED ECO CHARCOAL/TANGERINE şöyle bir ayakkabım var. Koşmaya başlayıncaya kadar asfalt zeminde işimi görür mü acaba?