aldığınız model trail , hiking, doğa yürüyüşü etc. yağmurda yada ıslak asfaltta kayma ihtimali yüksek çünkü dış tabanda bulunan lug/diş/krampon/tırnak toprak ve doğal zeminler için tasarlanmış
zemin sertliği ile ayakkabı orta tabanının sertliği arasında şöyle ilişki var . Zemin sert ise hareket halinde ayak altından gelen darbeyi ayakkabının orta tabanı yumuşatacak ( arabaların amortisör prensibi gibi ) . Zemin yumuşak ise ayak yumuşak zemine batacağı için tutunması yüksek ve sert bir taban kaymayı engelleyip zemine tutunacacak hareketi yumuşak zemine rağmen devam ettirecek ( futbolcu çim saha kramponu gibi)
size o modeli giymeyin diyemem sizin tercihiniz fakat asfalt ve beton zeminler için daha yumuşak ve kalın tabanlı bir model uygun olur ,kilo biraz fazla ayakkabılar sert tabanlı ve yol asfalt zemin Bu üçlünün içinden ikisi değişmeli bence
Öncelik kiloyu değiştirmek aslında! Dün bir arkadaşımla konuştum, onun da ilginç bir tavsiyesi oldu. Asics markasının bir modelini önerdi ve içine özel tabanlık yaptırmamı tavsiye etti. İkisinin toplamı iyi bir ayakkabı modeli bütçesinde oluyor. Kendisi uzun zamandır kullanıyormuş ve çok memnunmuş. Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için işin mantığını anlamak açısından çok faydalı oldu.
Ben 1500km kadar koştuğum ve topuk kısmındaki yastıklaması tamamen bitmiş olan bir ayakkabımı, elektronik komponent paketlemesinde kullanılan antistatic bir köpüğü keserek topuk kısmına yapıştırıp kullanmıştım bir dönem. Biraz yüksek oluyordu ama, maliyetsiz bir şekilde işe yarıyordu. Yaptığım her bir işlem 40-50km idare ediyordu. O ayakkabıları 2500km kadar kullanmıştım
Rica ederim ,inşallah en kısa sürede kilo verip hafiften koşulara başlarsınız , kasım ayında indirim yakalarsanız Asics markasından novablast 4 tercihleriniz arasında olsun
Ayakkabi secerken markadan cok ayak yapima uygunluga bakiyorum. Ic tarafi destekli ayakkabilar beni daha rahat ettiriyor. Yol ve pist ayakkabisi olarak uzun zamandir Mizuno Wave Paradox serisini kullaniyorum. Benim gibi kosarken ic tarafi destekli ayakkabi kullanirim diyenlere Wave Paradox denemelerini oneririm.
Wave Paradox 5 su anda indirimlerle 4400tl’ye geliyor.