Satış sitesine doğru

Forum hiç hoşuma gitmeyen bir şeye evriliyor. Sürekli satış konuları. Donanım Haber’e dönüşeceğiz diye korkuyorum. Sadece ikinci el ürün ya da gerçekten yanlış alınmış şeyler satılsın diye çok uğraşıyorum ama sıfır ürünler getirtip satanlar olmaya başladı gibi geliyor. Buranın dükkan gibi kullanılması hoşuma gitmiyor. Herkese yetişemiyorum. Radikal çözümler üretmeden önce üyelerin görüşlerini duymak isterim. Siz ne düşünüyorsunuz? Anket dışında yorumlarınızı da okumak isterim.

  • Satılsın ne güzel / Satılsın önemli değil
  • Sadece ikinci el değerlendirilebilsin
  • Satış yapan foruma katkı ödesin (bu zor iş, nasıl olacaksa)
  • Hiçbir şekilde satış olmasın

0 oylayanlar

8 Beğeni

Belli sayıda yorum girildikten sonra satış yapilabilse belki daha iyi olabilir

6 Beğeni

Birkaç yıldır koşan ve bu forumu da geç keşfetmiş biri olarak konulara sürekli bakıp kendimi eğitmek istiyorum ama dediğiniz gibi satış yapan kişi sayısı baya fazla… Belki kullanıcıların güven seviyesi kademesi aktif oldukca artıyor ya satış yapabilme hakkı da kademeli artabilir böylece hem aktif olmaları sağlanır ki taninirlik da artar göze de batmaz

4 Beğeni

Neticede kosuforum’un repütasyonu kullanılıyor, reklam almayan, desteklerle yürüyen bir mecrada sıfır ürün satışı anlamsız. Sıfır ürün satışından pazar yerleri gibi komisyon kesmekte kontrol edilebilir bir şey olmadığına göre sadece ikinci el üzerinden gitmek ama ikinci el ilan verirkende belli standartların getirilmesi daha mantıklı olacaktır.

Kişi ikinci el ilanı veriyor, ne açıklama var ne fiyat var. Veya 1 satır açıklama var gerisi yok, fotoğraf yok.

8 Beğeni

İkinci el malzemeler satılsın sadece .Ben kendi adıma sadece kullanmadıklarımı koyuyorum satışa.Bazende bedelsiz olarak gönderiyorum.İhtiyacı olanlar bardan yazıyor mesela ve birbirimize ulaşmak daha kolay oluyor.Fakat hakikatten koşuyla hiç alakası olmayan bir sürü adamın buraya ilan açtığınıda gürüyorum üstelik sattıkları ürünün adını bile bilmiyorlar.internetten kopyalayıp yapıştırıp ne işe yaradığını bile bilmeden .Ayıp .Fakat ikinci el satış gerekli hatta şart Yanlış anlaşılmasın ticaret yahut para kazanma açısından değil ihtiyaçtan fazla olanları ihtiyacı olanlarla buluşturma açısından.Belki hani gene koşu forum önlüğünde başka bir site kurulup bu malzemeler orada değerlendirilebilir çok bu işleri bilmeden yazıyorum tabi .Ama kötü niyetli veya tamamen ticari mantığa sahip insanların ilanları kendileriyle iletişime geçip düzeltilebilir yada hiç yayınlanmayabilinir .bu arada ileri derecede dikkat eksikliği ile uğraşıyorum ve yazım hatalarım var çünki odaklanmıyorum aynı meşguliyete bi zaman sonra

11 Beğeni

Evet bu konudan bahsetmeyi unuttum . ilanı açıyorsan fiyatı koyacaksın o kadar .Yoksa kim daha fazla verirse ona gitsin çok etik değil bendede

6 Beğeni

En makul çözüm alım satış için ayrı kategori ve bu kategoride olan başlık ana akışa düşmesin alım satım kategorisine tıklanınca görülebilsin.

5 Beğeni

Doğrudur, ilk mesajı satış olan insanlar türedi.

Tanışma başlığı açmadan, forumda tanınmadan, hiçbir şeye katkı sağlamadan ürün satılmasın bence, hele ilk mesajı satış başlığı olan nezaketsizleri direk silebilirsiniz bence forumdan :slight_smile:

7 Beğeni

@spinodal satış işlemleri sadece destekçi ve müdavim rozetine sahip kişilerin yazabildiği bir kategori haline getirilebilir. Eğer forumu sadece bu amaç için kullanan varsa oda foruma destek olmuş olur

7 Beğeni

Forumda biraz zaman,emek harcamış kişilerin bu kategoride ilan açabilmeleri gerektiğini düşünüyorum '‘Emek yoksa ekmek yok’'gibi gibi

4 Beğeni

Ben kategorik olarak satış ilanları vermek yada görmekten rahatsız olmuyorum. Sadece zaman zaman ilan başlıkları ana sayfada çok yer kaplıyor. Bu konu rahatsız edici olabiliyor. Foruma yeni katılmış sayılırım. Yöneticilerin ve eski üyelerin deneyimleri daha önemli tabii ki. Ne kadar söz hakkım var bilmiyorum ama netice de forumun konusu ile ilgili ürünlerin ilgilileri ile buluşması bana çok normal geliyor. Her ürünün satıldığı sitelerden arama yapmak, kimin nesi olduğu belli olmayan hesaplarla iletişime geçmektense burada foruma katkı sağlayan, kullanılan ürünle ilgili bilgisi ve deneyimi olan, kişisel olarakta güvenilirliği kanıtlamış kişilerle muhatap olmak daha makul geliyor bana. Ayrıca ürünlerin sıfır yada ikinci el olması neyi değiştiriyor. Hayatımda kullanılmış ayakkabı giymedim giymemde. Bir ayakkabı 2 hafta 100 km kullanıldığında sağ ve sol olarak en az 50.000 adım yapıyor. Bu ayakkabının kalıbını şekillendirmek için çok yeterli bir rakam. İnsanlar kişisel tabanlıklara yüzlerce lira verirken, hijyen tarafını bir yana bırakıyorum, bir takım sakatlıklara veya konfor sorunlarına yol açması çok olası bence. Bazı teknik ekipmanlar haricinde kullanılmış ürün için ne ilan veririm ne de satın alırım.

Forumun satış sitesi haline gelmesi haklı bir endişe olabilir fakat bence çözümü ilan kısıtlamalarında aramaktansa rahatsız olunan konuyu tam olarak belirlemek ve ona göre çözüm üretmek daha yararlı olacaktır.

Satış başlıkları ile alakalı benim rahatsızlık duyduğum konular;

  1. Bazen çok fazla satış başlığı ana sayfayı kaplayabiliyor.
  2. Pek görmesemde forum konusuyla alakası olmayan ilanlar yersiz olacaktır.
  3. Bir alış-veriş sözkonusuysa olduğu için ilk mesajı ilan olan üyelere güven sorunu oluyor.
  4. Satış ilanı verilirken tüm detayların ilk postta detaylı verilmemesi. (Bunu bende birkaç defa yapmış olabilirim. Fakat bir bilgilendirme sonrasında artık daha dikkatliyim.)

Bu arada foruma üyelik sürecinde varmıydı hatırlamıyorum, ama satış politikası hakkında kısa ama bilgilendirici bir metin yeni üyelere yol gösterecektir.

3 Beğeni

zaman sınırı getirilsin.
Koşu malzemeleri oldukça dayanıklı malzemelerdir. hemen eskimez.
o yüzden 3 ay bence makul bir süre.
işi ticaret olmayan, normal bir koşucu 3 aydan daha kısa süre aralıkları ile malzeme satma ihtiyacı duymaz.
Forum kullanıcılarının iki satış ilanı arası 3 aydan daha kısa olmasın.
bu çözüm olur diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Üye rozeti Koşu Forum Rozetine sahip kişilerin,sıfır ya da ikinci el ürünlerini yılda birkaç ürüne kadar satışa çıkarmasını hoş karşılıyorum. Diğer yandan ana sayfada çok yer kapladığı da bir gerçek. Şayet mümkünse “İkinci El” etiketli gönderiler ana sayfada görünmesin, ayrı bir alan linki vererek “İkinci El” etiketli ürünler sayfasına ulaşılabilsin. Eksik veya hatalı etiketlemeleri düzenleme hususunda “Müdavim” rozetine sahip arkadaşlar, şayet uygun görülürse @spinodal 'a yardımcı olabilir. Tabii böyle bir filtreleme mümkün mü bilmiyorum.

6 Beğeni

Bir başlık altında toplayıp, sahibinden,letgo vb gibi ürünün site linki paylaşılsa nasıl olur?

3 Beğeni

ikinci el veya sıfır ürün satışı(sıfır ürün satışı olmaması taraftarıyım) ana ekranda çıkmayabilir. Bu sayede bu ürünleri incelemek isteyenler o ilanların olduğu grup linkine tıklayarak inceler.

4 Beğeni

Yukarıda önerilenlerin hemen hemen hepsine katılıyorum. Ancak satışı tamamen yasaklamak taraftarı değilim. Günümüz ekonomik koşullarında ayakkabı, koşu çantası, baton vb. ürünler oldukça pahalı ve bu ürünleri alıp çeşitli nedenlerle kullandıktan sonra veya hiç kullan(a)madan elden çıkarmak isteyen üyeler olabilir. Özetle belki aşağıdakilerden biri veya bir kaçı uygulanabilir:

  • Foruma sadece ürün satışı için üye olanları engellemek için belli bir üyelik seviyesi/yorum sayısı kriteri getirilebilir.

  • Satılık ürünleri ana akışta görüntülemek yerine üstteki kategori başlıklarından erişilebilir hale getirilebilir.

  • Satış ilanlarındaki eksik bilgi sorununu gidermek için ilan kategorisinde zorunlu girilmesi gereken alanlar oluşturulabilir (örn: marka, fiyat, şehir bilgisi vb. gibi)

7 Beğeni

Herkese katkıları ve fikirleri için çok teşekkür ederim. Öncelikle önerilerden birini hemen gerçekleştirdim artık satış kategorisinde bir şey yayınlamak için güven seviyesi 1 şartı var. İlk fırsatta ikinci el kategorisini ana sayfada göstermemek için de bir şeyler yapacağım. Bu iki öneri de güzel sağ olun ancak şöyle bir durum var: başlığına satılık yazıp hiçbir kategoriye konmadan ya da farklı bir kategoride yazı yayınlanabilir bunu engellemenin yolu yok. Yani en azından manuel müdahale dışında bir yolu yok. Bunun gözle takip edilmesi yayının uygun kategoriye taşınması ve yayınlayanın uyarılması gibi işler var. Bu noktada @SedatKurtulus’un önerisi (yüksek güven seviyeli kullanıcılara bunları yönetmek için yetki vermek) mantıklı görünüyor. Bunun için de bir çalışma yapacağım. Diğer öneriler de aklımda.

Beni yanlış anlamayın tek derdim gerçekten koşu ve dayanıklılık sporlarının her zaman 1 numaralı konu olduğu bir forum yaratmak. Bunu da komüniteye minimum müdahale ederek yapmak istiyorum. Çünkü inancım toplulukların (toplumların) zorla, dışarıdan dikte edilen kurallarla değil kendiliğinden doğruya yol alabilecekleri yönünde. Bir teoriye göre 4 insan 1 insanı tamamen tersi yönde değiştirebiliyormuş. İyi veya kötü yönde.

22 Beğeni

Hangi güven seviyesinde olduğumuzu görebiliyor muyuz?

2 Beğeni

Kullanici sayfanizda Gruplar ya da Guven Duzeyi altinda gorebilirsiniz.
Kullanicinin avatarina tiklayinca da gorunur.

Tercihler altinda arayuzde insanlarin hangisini gormesini istiyorsaniz secebilirsiniz.

3 Beğeni

Vay be bu satış problemini genel olarak her forumda gözlemlemeye başladım. Bende CivicTr formunun yöneticilerinden biriyim. Aynı problem bizim forumda da yaşanıyordu. Bizim yaptığımız uygulamaları size beyan edeyim. Uygun gördüklerinizi kullanabilirsiniz.

  • Öncelikle alım satım işinin tamamen kapatılması zor bir durum.
  • Alım satım için ayrı bir klasör oluşturun. Alım Satımı sonlanmış ürünlerin konularını kilitletip Alım satımı sonlanmış ürün kalsörüne taşıyın. Arkadan okuyan üyeler bunun farkında olur. Uzun süre kalan konular ise silinmelidir.
  • Alım satım ile ilgili yeni konuları admin görmeden ve onayı olmadan asla yayınlanmasın!
  • Yayın yapan üyenin şeceresi bakılmalı. İlk mesajı ise kabul edilmemelidir.
  • Genel olarak foruma katılan kemik kitleyi adminler bilir.
  • Yayın için kurallar koyun. Açık ve net bilgilendirme. Güzel fotoğraf ve fiyat mutlaka olmalıdır. Hemen link verip geçenler itibar gösterilmemelidir.
  • Herhangi bir ticari şirket ürün satmak için bir teşebbüste bulunur ise foruma sponsor olmadan kabul edilmemelidir.
  • Neticede adminlerin yükü artıyor. Kolay gelsin.
8 Beğeni