Sapanca Ultra 2025

Selamlar, patikaya yeni başlıyorum. 15 Haziran’da 13K’ya katılmayı düşünüyorum. 6 az gelir 24 fazla gelir düşüncesiyle 13 koşayım dedim. Zamanında bitirsem bana yeter. 13 ve 24 koşmuş var mı parkur açısından 24 daha harikaysa belki zorlarım :slight_smile:

2 Beğeni

Geçen senelerde 50, 60 km birçok kere koştum geçen sene antrenmansız olduğumdan 24 koştum keyifli güzel bir parkur ama tadına doyamadan bitivetiyor tadı damağınızda kalıyor , biyiminde göle giriyorsunuz çok tadında bir mesafe ama hızlı gitmeyin yokuşlar yorabilir

4 Beğeni

13K koşmuş ya da koşacak olan var mı? İlk patika yarışım hayırlı olsun :grin:

3 Beğeni

13k yarışının sanırım 3-4 km gibi bir kısmı patikadan gidiyordu geçen sene. kalan kısmı epey asfalttandı. açıkçası trail ayakkabısı giymemek parkuru daha hızlı bitirmenizi sağlayabilir :))

parkur değişti mi bakmadım, ancak geçtiğimiz sene 13k yarışında sadece tepeyi çıktıktan sonraki yerde bir su veriliyordu. buna bakmamıştım, bilseydim eğer yanıma su alırdım. 13k parkurunda buna ihtiyacım olacağını düşünmemiştim.

imkan varsa, bir uzununa gitmek daha iyi olabilir 13k’dansa, eğer trail deneyimi isteniyorsa.

2 Beğeni

24K var. Onda da sağlık raporu ya da lisans istiyor. O zamana kadar yetişirmi bilmem ama zaten 24 biraz uzun gibi ilk patika olacak. Siftahı böyle yapalım bakalım.

Hocam, sağlık raporu ve lisans bir günde hallediliyor. Aile hekimliğinden sağlık raporu alıp Spor Bilgi Sistemi üzerinden ilk lisans işlemini yapabilirsin.
Daha önce Sapanca’da ben de koşmadım bu yıl ben de düşünüyorum. Ben Uludağ 16K ile başlamıştım. Sapanca özelinde değil ama genel anlamda ilk deneyim açısından dikkate alınca ve kendimi düşününce şöyle bir şey söyleyebilirim. Eğer koşu açısından iyi bir hazırlık ve mesafe amacı var ise 20K üstü tercih edilebilir. Ama başlangıç için 10K-20K arası daha iyi. Sadece mesafe olarak değerlendirmek yetersiz kalabilir. Kazanılan yükseklik değerine de dikkat etmek lazım. Yer yer parkur yokuşlardan oluşabiliyor.
Bununla birlikte aynı zamanda koşu dışında organizasyon ve mekanı deneyimlemek de keyifli oluyor. Koşuyu çok uzun tutmadan genel olarak organizasyonun ve mekanı da yaşamış oluyorsun. Sonraki planlarını yaparken bunların da faydası oluyor.
Şimdiden kolaylıklar, başarılar :raised_hand:

1 Beğeni