Salomon Cappadocia Ultra Trail 2024

Kapadokya Ultra Trail 2024

Bu sene 63 k parkurunda koştum. Öncelikle tüm katılımcı arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Dostlar ile karşılaşmak çok güzel oldu.

Yarış Öncesi

Cuma günü her zaman olduğu gibi Kapadokya eşsiz coğrafyası ile bizi karşıladı. Expo alanı güzel ve dolu doluydu. Artık meydan küçük geliyor expo alanını daha genişletmek daha çok markanın gelmesini sağlamak güzel olur. Salomon markası yarış zamanı Kapadokya ile birlikte anılıyor ve her yerden bilinir hale gelmiş. Yarış haftası Kapadokya ya girişinden itibaren reklamların yapılması daha dikkat çeker ve bilinirliğini artırır.

Elit sporcu tanıtımı aşağıda yapıldı güzel oldu ancak birkaç türk sporcu dışında katılım olmadı çok üzdü saati değiştirebilir. Geçtiğimi yıllarda basın toplantısında yapılması daha kötüydü en azından yazılanlar dikkate alınmış

Salomon balonu muhteşemdi.

Yarış sabahı

Hava çok korkuttu sıcak mı soğuk mu derken start aldık. Vadiler buz kesti ancak iyi oldu. Cpler fazla iyi ve doluydu artık argeus bu işi çok iyi yapıyor ve sorunsuz devam ediyor. Hata veya kusur yok denilebilecek kadar az.

At ve atv sorunu devam ediyor. Geçtiğmiz yıllarda atlar ile büyük problem yaşaken atv terörü ortaya çıkmış yavaş olun dememize rağmen hızlı yanımızdan geçip bizi toza bıraktılar. Uyarılar daha fazla olur umarım.

Reklam ve duyurular daha çok olursa bu arkadaşlara birebir uyarı yapılırsa daha dikkatli olurlar umarım.

Balonların inişlerine denk gelmek beni çok mutlu etti ve güzel fotolar çektim.

Ve bitiş,

Adidas grubunun yaptığı alan çok güzel olmuş ve beğendim son 100 m kala eğlendirdi.

Madalya nın bu şekilde olması beni çok mutlu etti, toprağın işlendiği ve çanak çömlek yapılan bir coğrafyada madalyalarında bu şekilde olması güzelJ

Yemekler ve ikramlar güzeldi ben güzel tencereden yedim bazı arkadaşlar sorun yaşamışlar…

Dj performans çok güzel eğlendik.

Polar bu sene çok daha iyi olmuş ve kumaşı kaliteli

Ve Pazar;

Çoçuk koşusu ve ödül töreni güzel geçti

Dostlar ile vedalaşıp yola çıktık.

Seneye katılmayacağım Kaçkar By utmb yarışından dolayı ikisi arasında çok yakın tarihler olduğundan 2026 yılında görüşmek üzere…

9 Beğeni

Özellikle Cut parkurundaki kadın ve erkek genel klasman birincilerinin dereceleri Türk sporcular açısından muhteşem dereceler.Oğuzhan Emre Singer (11:30) zaten devamlı performans olarak üstüne koyan bir arkadaşımız :clap:, ama Beyza Güzel (13:40):clap: Türk kadınlarda çıtayı başka bir seviyeye çıkardı.İkisini de buradan tebrik ediyorum.

15 Beğeni

Bugüne kadar 5 kez İngiltere de çeşitli yarışlara katıldım. Orta seviyeli bir koşucu olarak Türkiye de ilk kez bi yarışa katıldığım için mukayese etme şansım olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle parkur ve organizasyon bence çok başarılı idi. Sadece 3 konuda eleştiri yapmak isterim, şöyle ki;

1- CP’ ler çok kalabalıktı ve ben İngiliz sistemi :smiling_face: sırada beklerken herkes gelip aralara girdi. CP’ lerde koşucu olmayan gereksiz bir topluluk vardı. Bu nedenle maalesef CP’ lerde çok zaman kaybettim, benim için üzücü bir durumdu.

2- Madalyanin tasarımı güzel olsa da, ekteki fotoğrafta da görüleceği üzere madalyam Londra uçuşum sırasında kırılmış. Benim için çok önemli değil ama çocuklarım hevesle madalyamı beklediği için yine bi hayal kırıklığı yaşadım. Keşke daha kaliteli bir materyal kullanılsa idi.

3- Çocuklarım İngiltere de koşuyu live takip etmek istediklerinde, sistem çalışmadığı için çok üzülmüşler. Sistemin çalışmayacağını bilsem onlara takip edin demezdim. Henüz 10 yaş altında çocuklar için bu da büyük bi hayal kırıklığı oldu.

Yüksek sesli müzik tarzım olmadığı için partiye katılmadım. Bu konuda bir fikrim yok.

Herkese geçmiş olsun.

17 Beğeni

İnanın düşürmedim. Kiyafetlerin arasına sardım ona rağmen uluslarası uçuşta valizler atıldığı için belki de kırıldı.

4 Beğeni

Bu konu ile ilgili gerçek durumu paylaşmak istiyorum ki yarışa gelenler ve gelmek isteyenlerin kafasında daha doğru bir görüntü oluşsun.
Geçen sene ve bu sene yarışta görevli olarak hem koştum aynı zamanda da canlı yayına gopro kamera ile görüntüleri ilettim.
Geçen sene Turkcell en iyi internet sağlayıcı olarak yayının düzgün iletilmesini sağladı. Fakat bu sene malesef yarışının başlangıcından sonuna kadar altyapı düzgün çalışmadığı için goprodan canlı yayın aracına veriler ulaşmadı.
Yani biz koşarken elimizde gopro kameraler ve sırtımızda yaklaşık 6-7 kg ağırlığında canlı yayın aleti mevcut. Bu alet içerisinde bulunan sim kart ile veriler canlı yayın aracına gidiyor oradan da 10-12 sn gecikmeli olarak youtube canlı yayına veriliyor.
Gerek vadi içlerinde sinyal alınamaması gerekse Ürgüp merkezde cuma akşamından başlayan ve cumartesi tüm gün devam eden internet bağlantı sorunu nedeniyle canlı yayına düzgün görüntüler aktarılamadı.
Sabit kameralar, drone kameralar, gopro koşucu kameraları ve bisikletli gopro kameraları olacak şekilde 25 kameraya yakın sabit ve mobil olarak canlı yayına görüntü aktarmaya çalıştık.
Malesef ülkemizde bu canlı yayınları mevcut mobil operatörlerin kalitesiyle gerçekleştirebiliyoruz. Umudumuz starlink diyebiliyorum sadece :smiley:

25 Beğeni

Bu yıl bence en önemli sorun CP’lerdi, 38k’da koştum bu sene ve geçen senelerde olduğundan çok daha kalabalıktı ve su için epey sıra beklemek zorunda kaldım. Büyük sebiller olsa kendim doldururdum, yine beklerdik belki ama bu kadar değil, kısaca suya erişmekte güçlük çektim. Masalarda neler vardı bilmiyorum çünkü göremedim kalabalıktan, suyumu alır almaz çıktım uğraşamadım kalabalıkla.

Ben madalyayı sevdim çünkü olaya biraz duygusal yaklaşıyorum sanırım, Kapadokya’nın volkanik tüflerinden yapılmış özel bir madalyayı diğer madalyalar arasına koyamadım başka bir yere astım, kırılma konusunda üzülen kişileri de anlıyorum diğer yandan, muhtemelen ben de üzülürdüm.

6 Beğeni

Geçen hafta koştuğum 63k ‘nın hikayesi. Okumak ve seneye katılmak isteyenler için …

11 Beğeni

Oğuzhan Emre Singer’in Asla Durma Röportajı:

8 Beğeni

Çok güzel yazıydı teşekkürler Hüseyin Hocam. 119 ve 63 arasında çok kararsızım emin olamıyorum :frowning:

1 Beğeni

İlkez Cappadocia koşacaksanız 63 ile başlayın…

1 Beğeni

evet evet ilk kez koşacağım. peki madem tavsiyeniz kıymetlidir benim için. 63 e kayıt oluyorum. Çok teşekkürler

1 Beğeni

63 en güzel parkur, pişman olmazsınız.şimdiden başarılar. Görüşmek üzere (119 ‘dayım)

3 Beğeni

teşekkürler Hüseyin hocam. parkurda görüşmek üzere. size de başarılar diliyorum.

1 Beğeni