Salomon Cappadocia Ultra Trail 2023

Evet, 14-15 Ekim tarihlerinde yapılacak güzide yarışımız için kayıtlar açılmış.

https://cappadociaultratrail.com/tr/cappadocia-ultra-trail#registration

Short Trail - 38k - 1100-1250₺
Medium Trail - 63k - 1400-1650₺
Ultra Trail - 119k - 1700-1850₺

İade edilemez-İade edilebilir fiyatları da bu şekilde belirtilmiş.

11 Beğeni

Bu yıl tartışmalara girmek istemiyorum :slight_smile:

Sadece, Argeus acaba Açılış Yemeği, Finisher Yemeği, Canlı Yayın gibi organizasyonu güç kalemleri eleyerek ücretleri daha makul seviyelere getirebilir miydi… Saydığım kalemlerin elzem olduğunu düşünmüyorum.

Kalp.

7 Beğeni

@tugrulpeker oyle dusunuyorum ki, boyle bir yarista bunlar olmazsa olmaz, aksi takdirde organizasyon cok guduk kalir bence.

Zaten maliyete de buyuk bir fark getirmeyecektir. Hepimiz iyi-kotu, yurtici-yurtdisi farkli yarislar kosuyoruz. Bazilarinin organizasyon ve istasyonlari bile o kadar uyduruk olabiliyor ki -en azindan benim icin-, bu cok can sikici olabiliyor. “Bunun icin bir de benden para aliyorlar!” diye dusundugum organizasyonlar olmustu.

Fiyatlar konusunda yorum yapmak istemem ama benim gozumde Kapadokya Ultra “herseyiyle premium sinifta”. Ne bileyim, Mercedes alirken “keske park sensoru olmasaydi da azcik daha ucuz olsaydi” demez kimse herhalde.

Saygilar, selamlar.

9 Beğeni

Şöyle bir ayrıntı mevcut bunu yeni gördüm:

  • Öğretmenlerimiz için kayıt ücreti %50 indirimlidir. Kayıt öncesinde öğretmen belgelerini e-posta yoluyla ileten öğretmenlerimize, indirim kuponu ile geri dönüş sağlanacaktır.
  • -1999 ve öncesi doğumlu öğrenci katılımcılarımız için kayıt ücretlerimiz %50 indirimlidir. Kayıt öncesinde öğrenci belgelerini e-posta yoluyla ileten öğrencilerimize, indirim kuponu ile geri dönüş sağlanacaktır.
7 Beğeni

(Katılım Koşulları ve Kurallar)
Kayıt sırasında yer alan bağlantıda yeni gördüm, Öğretmen ve şartları taşıyan öğrenciler için güzel bir kampanya :clap:
(Geçen yıl zaten yüzlerce farklı görüşte fiyat konusu konuşuldu)

Adana 2023’ü baz alıp ikinci 100 yılın ilk yarımaratonu hikayesiyle koşuldu.29 Ekim 2023’ü baz alırsak Cappadocia 'da ilk yüzyılın son 100km’den fazla mesafe uzun yarışı olacak.

2 Beğeni

Ekim ayında olacak yarış için bu fiyatlar makul, enflasyon ve maliyetler günden güne artıyor… Argeus yarış işini en ciddiye alan ve eksiksiz yapmaya çalışan bir şirket. Maliyetleri kısıp kaliteyi düşürmek yerine bu etkinliğin bedeli bu demek doğru bir davranış.

5 Beğeni

Bir öğretmen olarak Kaydımı %50 indirimli yaptırdım.

5 Beğeni

38k ya kayıt oldum ben de :grinning:

1 Beğeni

İki üç senelik uzaktan izleyişin ardından bu sene ben de 38K CST’ye katılacağım inşallah.
Kayıt fiyatları ilk bakıldığında yüksek geliyor ama hem döviz kurundaki yükselişi hem de enflasyonu düşününce bu kalitedeki bir yarış için gayet normal gibi. Ekim ayını iple çekiyorum.

Ayakkabı konusunda tecrübeli arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var. Yağmursuz bir Kapadokya zemini için en uygun trail ayakkabıları olarak neleri önerirsiniz? Aslında sadece Kapadokya için değil ama diğer çok teknik olmayan traillerde de beni götürecek bir ayakkabı arayışındayım. Görece iyi hava alabilen, yazlık, tabanı fazla tırtıklı olmayan bir şeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

İncelediğim modeller Asics Novablast TR, Asics Fuji Lite 2, Hoka Speedgoat, Hoka Challenger, Nike Trail. Ama henüz aradığımı bulamadım.

Mevcut durumda bir adet Salomon Speedcross 4’üm var (ki Kapadokya zeminine hiç uygun değil). Bir adet de Decathlon TR2 sahibiyim (onlar Kapadokya zeminine daha uygun ama uzun koşuların sonlarına doğru ayaklarımı rahatsız etmeye başlıyor sürtünmeden ve su toplamalarından dolayı)

Bir de 38K’daki baton kullanımı konusundaki görüşlerinizi alabilirsem çok iyi olacak :slight_smile:

2 Beğeni

Mevcut ekonomik şartlarda 38 parkuruna özel bir ayakkabı almanıza gerek yok, yol ayakkabısıyla koşan bir çok arkadaşım var bu mesafede.

Eğer bir sakatlığınız yok ise baton kullanmaya da gerek yok.

Şimdiden başarılar.

3 Beğeni

Ayakkabı Salamon genesis,
Baton gerekirmi,gerekmezmi.?
Kişisel bir tercih fakat öncesinde alışmalısın biraz…
Yağmursuz bir hava demişsin,
Öyle bir garanti varmı şimdi den.?
Kolay gelsin…

1 Beğeni

38 için. Baton şart değil, o dönemde ve bölgede yağmur olasılığı azdır.

2 Beğeni

Yukarıda saydığınız ayakkabılar ile 38 rahat rahat koşulur. Çok düz zemin ayakkabı almayın derim, dik inişlerde kayma riskiniz olabilir. 38K parkuru için ben olsam batonları kendime yük etmem, kişisel görüşüm; hiç gerek yok. Keyifli koşular!

2 Beğeni

merhaba. ben de batonun size yuk olacagini dusunuyorum.
ayakkabi onerim ise salomon sense ride 4. son iki senedir 63 parkurunu kostum orada. baska yarislar da kullandim. ne sert ne cok yumusak kendine has bir hissi var. evet su an sense ride 5 cikti ama bilmiyorum onu.
umarim keyifli saglikli bir yaris gecirirsiniz. ben de bu sene ilk kez 119 icin orada olacagim. gorusmek uzere

5 Beğeni

Bu seneye özel şöyle bir yenilikleri var.

  • 10.Yılımıza Özel Kategoriler ise aşağıdaki gibi ödüllendirilecektir.
  • En Genç Koşucu
  • En Yaşlı Koşucu
  • En Şık koşucu
  • En Çok Bağış Toplayan
  • Sonuncu Koşucu
3 Beğeni

Merhaba, geçen hafta sonu hanımlar ve çocuklarla beraber 119k parkurunu koşacağım için arkadaşımla birlikte kapadokya turu yaptık. 1. gün 63 km parkurunu 2. gün geceye kalacağımız için gündüz gözüyle karlık-ürgüp arasını görelim istedik.

  1. gün 63km parkuru için özet geçmek gerekirse ürgüp- ortahisar arası güzel seviyede, ortahisar-ibrahimpaşa arası vadi aşırı yağmurlardan dolayı sel gelmiş ve kum koşmaya engel oluyor.
    İbrahimpaşa çıkış- tunel yol geçisi arası güzel.

Ancak yol geçisi sonrası zelve vadisi yağmur yağısından dolayı patikalar ve vadi aşırı tahrip olmuş. Koşmak çok zor oldu, umarım en kısa zamanda yarış için düzeltilir.

Vadiden inerken keşke başka koşucu dostları görsek buralarda diye kendi aramızda konuşurken Aysel Yalac hanım ve eşi ile karşılaşmak çok güzel oldu. Son paylaşımında aynı sorunları kendisi de dile getirmiş.

Göreme-Uçhisar güvercinlik vadisi daha iyi durumdaydı. Uçhisar-Göreme Cp arası sorunsuz geçildi.

Göreme Cp’den karşıya geçtikten sonra ATV kiralama şirketleri bizi 4 defa toza dumana katması sonrasında perişan duruma geldik. Ancak vadiye girdikten sonra rahatladık. Bu arada yeni yol yapıldığından dolayı açık hava müzesi geçisi çok rahat ancak kaya camping yanından vadiye inene kadar köpek sürüsü korkuttu. Eski yol yani açık hava müzesi yanından yukarı çıkan yol kapatılmış araba ve insan sayısı azaldığından dolayı başıboş köpek sayısı artmış.

Çavuşin Cp- Akdağ arası keyifli oldu. Akdağ inişinde üzüm hasatı yapan tarla sahibine buradan teşekkür etmek isterim. Su ve üzüm ikram etti, cp yerinde cp yapmış olduk…
Akdağ cp- Ürgüp arası gene ATV şirketlerinin tozunu 2 kez daha yedikten sonra keyifli bitirdik.

  1. gün özeti çok kısa; Gündüz gözüyle Karlık-Ürgüp arası görülecek bir şey olmadığını ve sadece toz olduğunu anladık. Geçe koşmak daha keyifli sanırım bu arayı.

Yarış işaretlemesi sırasında düzeltilir, ancak bazı yerlerde şerit bantlar ile yürüyüş için veya nedenini anlamadığımız işaretlemeler yapılmış, bunlar bizi rotadan biraz sapmamıza neden oldu git gel yapmak zorunda kaldık. Yarış sırasında yarışın işaret bantlarını takip etmek önemli.

Katılacak tüm arkadaşlara şimdiden başarılar, yarış sonrası raporumu yazacağım.

11 Beğeni

Ekim ayı içerisinde tekrar yağmur geçişleri olacak gibi duruyor, bakalım neler bekleyecek bizi.

3 Beğeni

Evet vakit geldi,
herkese şimdiden başarılar.

Bu arada 63k için zorunlu malzemeye powerbank eklediler. görmeyen varsa hatırlatmak istedim.

Gelenlerle görüşmek üzere ,

119K starttayım bir kaza bela olmazsa.

16 Beğeni

Başarılar Omınal :slight_smile: Saglıkla bıtsın

2 Beğeni

Mestan Turhan’dan 63k parkur rekoru geldi. Özellikle son kısmı iyi kapattı. İkinci sürpriz olmazsa Can Ayaz, 3. ise yabancı bir kadın koşucu olacak.(Kim)

119 da ise Dmitry liderliğini devam ettiriyor. Emre Singer takipte.

4 Beğeni