Salomon Cappadocia Ultra Trail 2022

Merhaba, bir eksikliği tamamlayalım, geleneği yerine getirelim.

Sorular, sorunlar, cevaplar ve raporları bu başlıkta toplayalım.

Organizasyonla alakalı: Cuma saat 7 de attığım maile 2dk sonra cevap veren yetkililere (Ezgi’ye) teşekkür ederim. “bkz: Lovemark nasıl olunur.”

Koşacak olan herkese şimdiden başarılar. 119 parkurunda görüşmek üzere, “we are all cappadocia dust*”

21 Beğeni

2016 yılından bu yana katıldığım organizasyona bu sene gidemeyecek olmanın hüznü ile yarışacak tüm arkadaşlara başarılar dilerim :rocket: :blush:
Umarım sakatlık yaşamadan keyif dolu bir etkinlik olur🔥

3 Beğeni

Merhaba Tuğrl bey Geçen seneki raporunuzda antermanların çokluğundan koşu yılgınlığı yasadıgınızı söylemiştiniz bu sene nasıldı hazırlıklılar
Başarılar

3 Beğeni

@Erkanzorlu Merhaba, 2019 yılında onu yaşadım. Bir de bakış açım daha toydu, 2021 de antrenman süresini azalttığım için bir problem olmadı ama bu sene antrenmanlara erken başladığım ve iş yoğunluğu gibi faktörler eklenince benzer bir şey oldu bakalım göreceğiz. 3 senedir aynı mesafe için farklı biçimlerde antrenman yapıyorum bakalım bu seferkinin sonucunu göreceğiz (tabi binlerce değişken var NŞA’da) Her sene bir şeyler öğreniyor insan.

4 Beğeni

119k parkurunun rekoru Yannick Noel’e ait, 11:12:07. Ülkemizden en hızlı süre Samet Konu’ya (@skonu ), ilk 14 derece yabancılara ait.

Tolga Güler 7 kez bitirmiş ve bu yıl da 119k parkurunda.

63k parkurunda Cenk Kasım Turan da 7 kez bitirmiş, bu yıl koşmuyor.5 kez bitiren 6 koşucudan 4’ü bu yıl da var.

İznik 160k birinci ve ikincileri Salih Bulut, Özgür Sancak dışında koşuforum’dan @tugrulpeker , @husy72 119k parkurunda, @Erkanzorlu 63k parkurunda.

Anket:
Salomon Cappadocia 2022’de Koşuforum üyeleri hangi parkurdasınız?

  • 119k
  • 63k
  • 38k

0 oylayanlar

11 Beğeni

Yarış Kitabı siteye eklenmiş.

3 Beğeni

Geçen sene UTMB için puan kazandırıyordu etkinlik, Utmb yapısında değişiklikten dolayı bu sene sadece ITRA puanı ve Westernstate için kura şansı vermekte, ama görsellerinin köşelerinde sanki 100k utmb de kullanılan amblemlerden gördüm.

1 Beğeni

Bağlantıda Türkiye seçilince 2022’de Kapadokya puan veren yarışlar arasında.

1 Beğeni

Finishing a UTMB Index race will contribute towards your UTMB Index. However, it will not provide Running Stones.

Utmb için 25 yarış seçilmiş anladığım kadarıyla, diğerleriniyse sadece index’e almış duruyor. Paranı ver seni de listeye alayım gibi.

1 Beğeni

index’e girmek UTMB’ye ayrıcalıklı katılım yani doğrudan katılım şansı sağlıyor.
Diğer yarışlar ve Kapadokya yine puan vermeye devam ediyor ve alınan puan ile UTMB kurasına girilebiliyor.
Kapadokya özelinde değişen bir şey yok.

3 Beğeni

Anlaşmalar gereği, bu yıl son kez puan verecek diye aklımda kalmış. Ama nereden duyduğumu hatırlamıyorum. @fatihboyaci @yekta2242 @ismaileren

2 Beğeni

Sene sonu yaklaşması itibariyle gelecek yılın sezon planlamasını yavaş yavaş kafamda yapmaya başlıyorum. Mesela geçen yıl ilk yarışım olan N kolay İstanbul Maratonunda 15 km koşmuştum , Gelecek yıl burada maraton koşacağım demiştim. Eğer bir aksilik çıkmazsa bu sene Kasım ayında maraton koşacağım bakalım, en azından antrenmanlarımı şimdiye kadar kabaca yaptım.

Şimdi değerli forum üyelerine sorum şu, Kapadokya ultra da hiç koşmadan, o coğrafyada 38 km ye filan katılmadan gelecek yıl bu zamanlar için direk 63 km hedefini koymak saçma olur mu sizce? 2023 için hedef yarış olarak mantıklı mıdır ?

Şimdiden teşekkürler

2 Beğeni

Bu arada haftasonu serin ve hafif yağışlı olacak gibi duruyor.

4 Beğeni

Yarışa yol ayakkabısıyla çıkmayı düşünenler için önemli değişken. Kayalık ve dar geçişler kaygan olabiliyor. Damsa sonrası için de çamur olma riski var.

8 Beğeni

merhaba. asla iddiali degilim kosularda kendimce kosuyorum. sorunuza yanit olabilir diye: ben gecen sene 63 kostum kapadokyada. 9bucuk saatte. daha once ise bir kere antrenmanim olmustu 40 k ama hic yarismamistim. tahtalida ve izmir terapide 20lerde kosularim vardi. demem o ki benim gibi haftada ortalama 30 35 k bile kossaniz kapadokya gibi ortamiyla havasiyla sizi motive eden bir yarisi bitiriyorsunuz tabi eger yarista beslenmenize dikkar ederseniz. ben bu sene de 63 icin orada olacagim
kolayliklar…

7 Beğeni

Teşekkürler hocam, bu yazınız sayesinde gelecek yılın hedefine koydum, umarım bende sizin gibi tamamlarım, tekrar teşekkürler

2 Beğeni

Koşanların sonucu kadar olmasa bile ogün yağış olup olmayacağını merak ediyorum.Ülkemiz meteoroloji müdürlüğü Ürgüp için yağış gösterse de başka yerlerdeki hava durumu tahminleri kapalı hava, yağış yok demekte. Nem, çişeleme, kaygan zemin veya sağanak yine olabilir mevsimi…
İlk kaynaktan yani koşanlardan öğrenmek güzel olacak yarış günü ve bitiminde.

3 Beğeni

O zaman istatistik olsun

MGM

Weather

Accuweather

1 Beğeni



Kayseri, Niğde ve Çalış’a ait tahminler (direk Kapadokya bulamasam da kabaca benzer durum, kaynak https://www.metoffice.gov.uk )
İstatistik olarak dursun @tugrulpeker :+1:

1 Beğeni

Yani islancaz birazcık :slight_smile:

2 Beğeni