Sakat bir ayak bileğiyle -10C'de 5 saat 40 dk'da 50 km koştum (yaş 17)

Azim ve hırs arasındaki farkı hatırlamamız gerekiyor, ben de bu farkı geç öğrendim maalesef o yüzden sizin yaşlarda zorluk çektim epey. Nefret ederek ve sakatlığın üzerine giderek yaptığınız bu antrenman bana biraz hırs gibi göründü, azim dediğimiz ise Mert Derman’ın yorumundaki sabır, süreklilik ve kabulü içeriyor. Bir de 17 yaş hem mental hem fiziksel gelişme sürecinin olduğu bir yaştır, bu süreçte onay aramanızı çok çok iyi anlıyor olmakla birlikte onay beklediğiniz kişiler ve belki toplum sizden başka beklentiler içerisinde olabilir, ve beklediğiniz onay başta gelmeyebilir, onay için çıktığımız yolun sürekliliği olmayabilir. Dayanıklılık sporları biraz daha kendini aşma, başkalarından bağımsız kendine kendini kanıtlama, ve kendini aştığında kendinle gurur duyma gibi durumları içeriyor. Ben henüz yolun başında olduğunuz için her şeyi süreç içerisinde zaten deneyimleyeceğinizi düşünüyorum. Yaptığınız şeyin kötü olduğunu ya da yanlış olduğunu iddia etmem zor, hatta bu enerjinizi isteğinizi takdir ediyorum, spor hem fiziksel hem kişisel gelişimde mükemmel bir araç ama biraz daha ayaklar yere basarak biraz daha dikkatli olmayı öneriyorum naçizane. Goggins bence kötü bir örnek, ama neden kötü bir örnek olduğu başka bir konu :slight_smile: Umarım koşu serüveniniz gelişerek devam eder, başarınızı tebrik ediyorum ama başlangıç aşamasında yanlış yollara sapmamak ve her yönden ilerleme adına bir antrenör ile çalışmanız iyi olabilir diye düşünüyorum.

7 Beğeni