Aladağlarda tanıtım, reklam ve vb. Konularda evet dazspor ön plandaydı. Ancak yarış, parkur, güvenlik, gönüllülğk ve rehberlik vb tüm elzem konularda Ordos ön plandaydı. Hep birlikte senkronize çalıştılar. Ordosun yetişemediği yerlerde dazspor, dazsporun yetersiz olduğu yerde Ordos devreye girdi. Bence profosyonel iş yaptılar. Düzde Dazspor yukarılarda Ordos varsa güvendesiniz…
@aliatav
Tahtalı Sagalasos kadar teknik bir parkur değil , bunu belirtmek isterim . Tahtalı organizasyonu her yıl kötüleşiyor. Her koşan bin pişman oluyor. 2 kez koştum .Bir kısa bir uzun . Her ikisinde de işaret yoktu ve ne hikmetse her sene doğa severler ya da köylüler topluyor. Uzun parkurda çorba , ekmek yoktu , allahın sade sodası bile yoktu. Sporcu sağlığını ve güvenliğini düşünen bir yapıya sahip değiller . Değişmiş olmalarını çok istiyor ve umuyorum
Aynı organizasyon İda da su geçişinde suya kapılıp ölümden dönenler olduğunda da aynı rahatlıkla hareket etmişlerdi. Elitler yine neye uğradıklarını şaşıracaklar . Ama benim gibi düşünen her koşucu da herseye rağmen koşmak isteyecek çünkü elitlerle koşma fırsatı her zaman olmuyor malesef . Avrupaya açıldık ama elitler bize henüz hazır değiller ![]()
Selam,
Sagalassos’u koşmadım. O yüzden yorum yapamıyorum. RunToSky’ı 3 kere koştum. Parkurun zaman zaman hayli teknik bölümleri var. Yok diyemeyiz. Zaten bir yarışın “Sky Run” olarak nitelendirilmesi için belirli bir bölümün 2000mt üzerinde koşuluyor olması gerekli. En azından bir zamanlar öyleydi. Tahtalı kısa mesafe içinde 2000 mt’nin üzerine çıktığı için aslında zorlu bir yarış. Bunun üstüne bir de değişken hava koşullarını ekleyince bir hayli zorlu olabiliyor.
Ben RunToSky koşarken organizasyonel herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Fakat 2018’de 100K parkurunda - bir daha da yapılmadı - sıkıntı yaşadım. Hatta beni bir cp’de bekleyen eşim, cp’de hiç bir şey kalmadığını görünce Polat’ı arayıp bir hayli tepki göstermişti. Polat hala beni görünce “yengeden de iyi fırça yemiştik” der
Fakat sonrasında ellerinden geleni yaptıklarına da şahidim.
İda’da bahsi geçen o meşhur yarışta ben de 110K koşuyordum. Biz 7de başladık, taşan dereyi geçerken su ancak bileğimize geliyordu. Sonrasında olanların fotoğraflarını görünce ben gözlerime inanamamıştım. Yukardan inanılmaz bir sel inmiş vadiye. Kimsenin avukatlığını yapmıyayım fakat Türkiye’deki hiç bir organizasyon - çok sevilen Argeus dahil - öyle bir felaket durumuna hazır değil. Yapılacak tek şey geçenlerin devam etmesine izin verip kalanlar için yarışı durdurmak olmalıydı. Bunu yapmadılar. Çok büyük hata yaptılar. Ciddi anlamda kimse yaralanmadığı için şanslılar.
Bence Türkiye’deki en güzel “SkyRun” parkuru Erciyes. Yüksek rakımda koşuluyor, hızlı bölümleri var, çok teknik bölümleri var, tamamen offroad -patika bile olmayan- bölümleri dahi var. Hele o son lav yarıklarını geçtiğiniz bölüm tam anlamıyla bir mental savaş. Atıl inşallah tekrar düzenlemeye başlar.
Ülkemizde bu tarz yarışların yapılabileceği çok yer var. İyi organizasyonlara ve -kimse yanlış anlamasın- her eksikliğe, aksiliğe aşırı tepki göstermeyecek koşuculara ihtiyacımız var ![]()
iptal etmediği gibi geçiş için ip bile atmadı ve üstüne bi de dalga geçer gibi tepki verdi. Sky olması için kısa mesafede bir anda yükseklik alması gerekiyor , kaç m olduğunu hatırlamıyorum şimdi . Sagalassos aslında tüm şartları oluşturuyordu. Erciyes kısa parkuru koştum ancak yüksek rakımda koşulması haricinde sadece bir kısımda teknik iniş harici pek de bir teknik gerektirecek parkur değil ama start çok güzel yerden başlıyor .Sırf bunun için bike tekrar koşarım. Ben çok yepki vermeyecek koşuculara ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Zaten kimsenin tepki verdiği de yok :). . Eksikleri söylememize rağmen herhangi bir düzeltme yapmadıkları için sonraki zamanlarda tepki almaları normal. Kaldı ki artık kimse kendileri zarar görmedikçe eksikleri dahi söylemiyor . Amacım tepki vermek , eksikleri söylemek , güzel olan herşeyi söylemek . Yani artı ve eksileri ile değerlendirmek . Teşekkürler ![]()
Geçen Temmuz ayında @suysal ile beraber sırt hattı- hörgüç kayanın sağ altından geçerek zirve yapmıştık. Temmuz ortası olduğundan kar yoktu fakat şeytan geçişi biraz heyecanlı oldu ![]()
Zirveye vardığımızda keşke yarışı bu rotadan yapsalar efsane olur demiştik ama güvenlik önemli bir sorun bu bölgede. O yüzden skyrunning yarışları içinde Aladağlar ve Ordos hala ilk sırada benim açımdan ![]()
2016’da koştum Aladağlar’ı. Davlumbaz beni benden almıştı
Çok zordu. Mutlaka ip olmalıydı o noktada. Bence skyrun için bile fazlaydı orası ![]()
Zamanında raporunu da yazmıştım Aladağların. Merak eden olursa:
“Raidlight Aladağlar Sky Trail 2016”
Aladağlar müthiş bir coğrafya. Sanki uzaylılar gelip koca bir kaya kütlesini oraya indirmişler gibi. Fakat ben hala Erciyes diyorum
Atıl inşallah yeni parkurlarla düzenlemeye devam eder
2025 yılını kendime cutoff free yılı ilan ettim içimden içimden.
Uludağ, Babadağ, Likya Yolu, Kazdağları Milli Parkı vs. canım ve hava durumu ne kadar müsade ederse o kadar arazide kaybolucam
5 saat, 10 saat, 15 saat veya ne kadar sürerse işte…