bilgi icin tesekkurler. soguk hava olarak kac derecelerden sonrasi icin bu degiskenlik basliyor?
Hiç dikkat etmedim doğrusu .izmir soğuk olabildiği kadar:))
bu konuda bilgi sahibi degilim, ali den bir kol bandi aldim. sorunsuz kullaniyorum ama bantlar icin de hep soguk havada sorun dendigi icin sonucu gormek icin kış aylarini bekliyordum.
simdiye kadar en dusuk 9-10 derecede antrenman yaptim ve sorun gormedim. acaba kac derecelerde sorun cikariyor diye onun icin sormak istedim. ama izmirde muhtemelen en soguk benzer derecelerde antrenman yapmis olsaniz ve sorun yasiyorsaniz acaba bu urunlerin bir handikapi mi veya benim kullandigim tesadufen iyi mi?
bilgi icin tesekkurler. dikkat edilecek bir konu daha cikti ![]()
Gecen pazar gogus bandinin pili bittigi icin koldan kostum eksi 8 derecede 06.14 tempo Ile, koldan olctugu icin 180-190 lari gordum
Sali ve dun ise yine eksi 14 derecede gogus bandi Ile kostum, evden cikmadan once iyice islattim ve sonuclar gayet normaldi (06.14 tempo 135bmp) Bende eksiler basladiginda bilekten olcum sapitiyor, eger iyice islatirsam gogus bandi dogruya yakin olcuyor.
@Orkun hocam sen kategori disisin ![]()
biz burada 10 derece altini gorunce, soguk acaba cikmasam mi diyoruz, sen derin dondurucuda bam bam bam, valla bravo ![]()
islattim demissiniz? islattiniz mi isitiiniz mi acaba?
Gogus bantlarinin soguk havadan etkilenme nedenleri:
- Azalan deri iletkenligi
- Kuruluk (soguk hava genelde daha kurudur)
- Ve bazen de etkilenen pil performansi
Sorun genelde ilk 5-10 dk yasanir sonrasinda sorun olmaz cunku isinma ve dahasi terleme ile sorunlar ortadan kalkar.
Cozum:
- Daha sicak bir yerde (bina ici mesela) biraz hareket etmek
- Elektrod kisimlarini tukurukle veya suyla islatmak
Su Ile nemlendiriyorum olcum daha dogru olsun diye ki kullanim kilavuzunda da oyle yaziyor. Bir arkadasim EKG cekerken kullanilan jellerden onerdi, onu deneyecegim gogus bandini takmadan once, iletkenligi iyi olmasi acisindan.
Aynı ıslatma mantığını kol bandında da uygulayabilir miyiz? Saati sormuyorum çünkü o ter görünce teknik olarak ıslanmış olsa da verileri saçmalıyor.
cahilligimi bagislayin ben butun bantlarin sistemini ayni sanarak sordum, konularida biraz karistirmis oldum kusura bakmayin
gogus bantlarin da, metal yuzey ile kalbin elektriksel takibi saglaniyormus. saglik sektorunde EKG olcumune en yakin degeri bunlar veriyormus. saat ve kol bantlari optik (yesil isik) ile olcuyormus. iki farkli sistemi soguk icin yorumlamak yanlis olur.
tamamdir, benim boyle bir sorunum olmadigini anlamis oldum, mesgul ettim.
bu durumda saat ile elde edemedigim stabiliteyi yine saatin optik olcum mantigiyla calisan ama kol gibi kemiksiz, duz, daha az hareketli, nispeten daha az terli kol bandi ile saglamis oldum.
Aynı marka kol bandını ben de aldım. Bir aydır kullanıyorum ve Garmin saatime göre daha düzgün sonuç veriyor. Kolda bilekteki kadar ter toplanmıyor, aynı zamanda baştan sona kadar hep sabit kalıyor. Bu nedenle etkilemiyor olabilir. Önemli olmamakla birlikte tek sorun ara sıra saniyelik olarak ölçümü göstermiyor, bu da kalp atışı grafiğinde uzun ince çizgiler olarak görünüyor. Ancak saniyelik olduğu için ortalamayı etkilemiyor. Sizde de benzer sorun var mı acaba?
pro bir spor saati kullanmiyorum. huawei saat ile eslestirerek kulllaniyorum. cok nadir kosarken saat ile muzigi falan yonetirken birkac saniye saat ekrani gecikebiliyor ama cok nadir yapiyor. ancak arka planda kayitta sorun gormuyorum. bagli oldugu ekipman ile iletisimi onemli olabilir.
iki farkli grafik paylasiyorum. ilki dumduz bir yolda antrenman kaydi, ikincisi sehir ici hafif inis cikis durma devam ile. ama anlik peakler olusmuyor.
Bir seyler karisti ![]()
Kol bandinda bant kelimesi gecse de o da nihayetinde optik bir sistem. Onu islatmamak daha iyi olur. Islaklik optik sistemlerde tersi etki eder.
Bu konuda bir yazi yazmistim (paylasmaktan biraz cekiniyorum, adam her yere ayni linki yapistiriyor denmesinden cekiniyorum) cok yakinda bir de video yayinlayacagim.
Eee, benim gibi amatörleri foruma kabul ederseniz arada böyle bir şeyleri karıştırabilirim diyip suçu size atayım ![]()
Yukarıda @sryz benim mesajımdan hemen sonra açıklamış zaten, sağolsun öğrenmiş oldum. Aynı metal sistemi saate eklemek mümkün değil mi diyeceğim fakat metal sistemin düzgün çalışması için kalbe yakın olması gerekiyordur kesin.
Bahsettiğiniz yazı ritimblogdaki yazı mı? Uzun süre önce okumuştum onu, ben videoyu bekleyenlerdenim ![]()
Sağlıcakla kalın,
Saygılarımla.
Bende nabız dogruluğumu koştuğum yerden bulabiliyorum 600m lik bir parkurda kosuyorum 300m hafif iniş 300m hafif çıkış var nabız grafiğini rakım ile karşılaştırdığımda sonucu görebiliyorum
Model nedir hocam. Bende decathlonun nabız bandı var fakat göğsümde yara yapıyor. Ben de koldan ölçen optik banda geçmek istiyorum. Fiyatı makulse ben de alabilirim.
ortaligi karistiran benim mert hocam @spinodal
ben paylasayim linki, cunku sunu anladim, forumdan bilgi alan insanlarin, forumda farkli ilgi ve okuma alanlari olabiliyor. dolayisiyla insanlar ayni bilgiye farkli konu basliklarindan ulasip ogrenebilyor. veya yeni konuyu, eskiyi bilmeden dogru yorumlayamayabiliyor. biraz mukerrerlesiyoruz ama eskiyi yeniye tasiya tasiya devam ediyoruz diyelim…
Sıcak fırsatlar başlığında görüp almıştım, Aliexpress’ten. Markası Coospo, şu anda 18,52 USD görünüyor, yaklaşık aynı fiyattaydı. Bende göğüs bandı da var. Saat, göğüs bandı ve kol bandı üçlüsünden en iyi sonucu kol bandından aldım şu ana kadar. En iyi sonuç derken en doğru ölçümden bahsetmiyorum bu arada, kararlı ölçümden (ani değişimler ile çok yüksek veya çok düşük gösterme vs olmaması) bahsediyorum.
Saati bileğe değilde kolumuza takarsak nasıl bir sonuç alırız acaba. Deneyen olmuşmudur ani saplalardan o şekilde kurtulabiliriz ![]()
Tam bir saat test edecek güzergahmış. İniş çıkışlı güzergah insanı da geliştirir.
Jel işini bir deneyeyim ben