Saat Tavsiyesi Lazım

Makul bir bütçe ile alınabilecek koşu için saat model marka tavsiyesiniz ne olur honor huawei saatlerden garmin vs modellere fiat konusunda yaklaşılmıyor tşk gerçi 2.el temiz ürünlerde olur

1 Beğeni

koşu geçmişini saklayabileceğin ve farklı platformlara aktarmak istediğinde sana bu imkanı sağlaması açısından kullanacağın saatin markasının büyük önemi var. bu yüzden kesinlikle garmin tavsiye ederim, 2. önerim ise polar olur. eskiden bu saatleri günlük hayatta kullanamıyorduk fakat uzun süreden beri günlük kullanıma uygun yapıldığı için 2. bir saat alma gibi bir masraftan kurtuluyorsunuz.

3 Beğeni

Bütçe ve ihtiyacın ne olduğuna göre öneriler değişebilir. Örneğin antrenman süresi, çeşitliliği, hızı. Günlük kullanımda beklenilen akıllı özellikler gibi.

Örneğin benim ilk saatim samsung gear fit 2 modeliydi. Garmin, suunto gibi saatlerin özelliklerinin bir çoğu vardı. Gps, müzik indirme gibi. Fakat şarj süresi en fazla 60 dakika antrenmana izin veriyordu.

Şuan ki saatimi tercih etme sebebim ise, yol ve patika koşusu, yüzme, bisiklet gibi bir sürü modunun olması ve uzun şarj süresi.

3 Beğeni

Huawei watch gt runner hakkındaki düşünceniz nedir

1 Beğeni

Benim ilk saatim izlenimlerim Gps’i, nabız ölçümü, batarya süresi ve ekranı oldukça iyi. Koşu uygulamaları ile uyumu sorunlu yada ben beceremedim. Saat altından koşarken terleme yaptı bende hava sıcaklığından mı, alışamamamış olmaktan mı kişisel sorun mu bilemiyorum. uygulama mağazası var ama işe yarar bir şey göremedim ileride değişebilir Koşu için alacak olanın buna takılacağını sanmam. Barometre ve altimetre var ama saatte var uygulamada gün için değişimleri uygulamada göremiyorsunuz(bazıları bunu önemseyebilir). Apple telefon kullananlar uyumsuzluktan bahsediyor. Başka saatlerle de haşır heşir olanların yorum yapsa daha faydalı olur.

1 Beğeni

Amazfit Verge ve Lite modellerinden uzak dur derim.
Fakat Amazfit in Stratos modelleri gayet iş görür. Özellikle stratos 3 modeli

1 Beğeni

Ne zaman böyle bir başlık açılsa aklıma şu geliyor:

“Makul bir bütçe” : değişken
“Koşu için” : çok geniş
“Temiz” : belirsiz

Asıl önemli nokta da şu: bunları sabit, dar ve anlaşılır dile getirdiğinizde ortadaki seçenekler o kadar azalır ki kararı vermiş olursunuz. Yani bütçeniz X-Y arasındaysa, en uzun yarı maraton ve haftada 50-60 km koşuyorsanız, sizin için GPS nabızdan çok daha önemliyse zaten 2 veya 3 seçenek kalır, orada da gözünüze hoş geleni alırsınız.

Şurada güzel bir araç var. Watch, Run ve Budget seçin, en altta Compare Now var onu tıklayın. Tüm özellikleri gösteren bir liste çıkacak. Listedekilerin bazıları üretim tarihleri çok eski olduğundan ucuzlardır, onları eleyin. Seçim çok kolaylaşacak.

13 Beğeni


2 Beğeni

Konuyla alakasız ama geçmişe döndüm birden Levent Pekcan’ı görünce,Darkhardware’ de az günlerimiz geçmedi zamanında :slight_smile:

2 Beğeni

Çok çok ekonomik bir model olarak kullandığım saat olan amazfit Bip Gps li olanı tavsiye edebilirim. 2019 ocaktan beri kullanıyorum. Saatin pili başlangıçta 40 gün dayanıyordu. Gps açık 36 saat çalıştığı söyleniyor. O kadar kullanmadım ama 100km nin üzerinde bisiklet sürüşlerinde %20 kadar pilinin azaldığına şahit oldum. Maraton koşmuyorum, triathlonda yapmıyorum diyorsanız yani sadece koşu amaçlı kullanacaksanız gayet yeterli. Strava ile senkronize olabiliyor. Bu arada daha sonra stratos 3 aldım ve 6 ay içinde ekranı bozuldu. Tekrar Amazfit bip’e döndüm. Görsel olarak çocuk saati gibi ama gps veri kaydı ve nabız kaydı gayet yeterli. Hala alınır mı bilmem ama öğrenci arkadaşlar veya bütçe sorunu olanlar için tavsiye edebilirim. Ekran transeklektif lcd olduğu için arka aydınlatmaya gerek kalmadan veriler okunabiliyor.

6 Beğeni

Huawei watch gt runner ve garmin forerunner 245 arasında kaldım saat seçiminde ?:thinking:

Uzun süreler daha arada kalınabilir; araya YouTube video incelemeleri de eklenirse yazı tura bile mantıklı olabilir.

Bir sütuna garmin, bir sütuna gt runnerın kendine has 5-7 önemli özelliklerini yazınız.Sizin için en öncelikli özelliklere 30-25-20-10-5-2 şeklinde puan verin.Bu özellik hangisinde varsa oraya o puanı yazın.

Benim polar ignite tam vücudu kullanarak egzersiz yaptıracak bir saat.Ama 3 kez kullanmamışımdır bu özellikleri.Manuel lab yok, sürekli açık ekran yok vs.Garanti, firma vs durumları. Saatte önce neyi bekliyorsunuz, buna cevaplarınız işi kolaylaştırır.
Kolay gelsin.

1 Beğeni

aklıma karpuz kabuğu düşürdünüz :slight_smile: Strava bağlantısının olmadığını görünce soğudum. konu kapandı:)

1 Beğeni

Adidas uygulaması ve komoot uygulaması ile ilişkilendirmeyi destekliyor, peki strava Singapur hesabı ile telefon numarası ile kurarsan verilerini ilişkilendirebiliyorsun nasıl sahte singapur numarası alınır yapılır youtube ta videosu var. Pek insanların saati alıp böyle taklalar ata ata strava kullanmaya kalkacağını sanmam direkt saat modeli çiziği yer. Peki niye böyle lisans anlaşmaları belli para isteniyor bir taraf vermiyor olabilir, singapur test alan başarılı olursa diğer ülkelere gelecek olabilir, kendi uygulaması kullandırtmaya zorlamak için olabilir. Strava desteği gelse saat modeli çoşacak gibi.

2 Beğeni

Çokça saat çeşiti var isterseniz bilekte com bir bakabilirsiniz.

2 Beğeni

Koşucular koşu yaparken Huawei tarzı saatleri pek kullanmaz hatta hiç. FR245 senin her türlü ihtiyacını fazlasıyla karşılayan bir model olacaktır.

3 Beğeni

Selamlar ne alırsanız alın hep keşke diyeceksiniz :slight_smile: yuzmek isteyeceksiniz aaaaa bunun açık deniz modu yokmuş diyeceksiniz (forruner 245) ultra koşmaya baslayacaksiniz şarjı yetmiyor diyip tekrar arayışa gireceksiniz o yüzden garmin Fenix alın :slight_smile: çünkü en kalitelisi her zaman en sonunda bir kez alındığı için en ucuzu oluyor mesela ben şu an saatim yetersiz diye hep heyecanla fenix indirim kovaliyorum

2 Beğeni

@okutluer Söylediğinizin bir kısmına katılıyorken bir kısmına katılmıyorum. Malzeme seçerken her özelliği olsun, en iyi olsun, kaliteli olsun diye yola çıkıp büyük meblağlarla malzemeler alıp sonra ben o kadar da hevesli değilmişim diye kenara koyulan pek çok saat, ayakkabı, bisiklet, yağmurluk… vs oluyor. Bunun bir diğer sonucu da yeni hevesleri denemekten çekinir hale gelen bir grup insan.
Gereksiz bir tüketim yapmamak ve kendi isteklerinizi iyi bir şekilde tartıp biçebilmek adına bence ihtiyaç ve bütçe dengesini kurmak epey iyi bir fikir.
Dolayısıyla alacağınız ürünü önceden araştırırsanız “aaaa açık denizi yokmuş.” diye şaşkınlık yaşamazsınız. :wink: Bunu bilerek alır, uzun süre keyifle saatinizi kullanırsınız. Sonra ihtiyaç ve bütçenizi yeniden gözden geçirmek istediğinizde yeni bir saate geçersiniz. “Fenix alın, en kalitelisini alın.” diye verilmiş tavsiye bana pek altı dolu gelmedi. Ayrıca Fenix’in de kimin en iyisi olduğunu bilmiyoruz.
Siz en iyisi @spinodal 'ın paylaştığı link üzerinden hareket edin.

2 Beğeni

Merhabalar benim takip ettiğim vay be helal olsun dediğim koşucuların çoğu sponsorluktan dolayı da olabilir net bilmiyorum Fenix kullanıyor bu kadar kişinin yanilabilecegini düşünmüyorum ayrıca evet daha çok param olsa daha iyi yağmurluk daha iyi ayakkabı vs alırım çünkü kötü tercihlerle bu işten sogumakta var. Ama tabi herşey imkan ve tecrübe işi saygılar

Honr Warch gs pro ile Garmin tactix gps kullandım Mesafe ölçeri olarak 12 km 600 mt kadar fark vardı Honorunki azdı
Şuan da Amazfit T Rex Pro kullanıyorum yine ortalama 12 km mesafede Amazfit az ölçüyor gibi Yada Garmin fazla ölçüyor emin olamadım Ama Honor ve Amazfitten çok çok memnunum Honor 14,Amazfit 15 Askeri testten geçmiş şarz etmenizi unutturan saatler Garminden de memnunum tabiki ama Fiyat/Perfformans olarak Honor ve Amazfit çok iyi diyebilirim Bununla birlikte nabız vs bölümlerine çok girmiyorum Bu konu benim gözümde tüm saatlerde muamma Sağlıcakla
NOT:Amazfit T Rex Pro Strava ile direkt paylaşımı yapıyor Değim yerindeyse kendi uygulamasından bilr önce bağlanıyor

2 Beğeni