Runtalya Maratonu 2025

Geleneksel her sene Mart başında yapılan ve büyük çoğunluğun sezon açılış yarışı ve baharın geliş müjdecisi olan Runtalya, 2025 yılında ilk defa Nisan başında yapılacakmış.

Açıkçası giderek ısınan küresel ısınmanın etkisiyle Nisan’da maraton koşacaklari da düşünerek ben yarışın başlangıcını da 9:00’dan 8:00’a alacaklarını düşünüyorum.

Ayrıca Runtalya 20.Yila özel sürprizler umarım olur.

5 Beğeni

Muhtemelen Ramazan ayı nedeniyle böyle bir karar alındı. Saat sekiz olsa iyi olur bir saat ötelenmesi koşucuların daha rahat bitirmesini sağlar.

7 Beğeni

Likya Yolu Maratonunun ertelendiğini henüz öğrenmişken bir de bu… Takvim altüst oldu :sweat_smile:

3 Beğeni

Likya Ertelendi Derlen. Başka Bir Tarihe mi Yoksa 2026 ya mı. Bilginiz var mı acaba

1 Beğeni

Teamrunbo takviminde 2025’e ertelendiği yazıyor. Yanlış anlaşılmasın bu arada, temmuzdaki etaplı yarıştan değil Tekirova merkezli yarıştan bahsediyorum.

3 Beğeni

Çok üzüldüm bu habere nedenini bilen var mı acaba

2 Beğeni

İlki 19 Mart 2006’da yapışmış.Her biri Mart ayında.
2025 Ramazan Bayramı 1 Nisan salı günü bitiyor, 3 gün izin alıp haftayı kapayan için tatil imkanı ve ardından yarış.
Beni şaşırkan 1 yıl önceden hesap kitap yapıp tarih belirlemeleri; bu da güzel birşey.

1 Beğeni

Daha önce burada koşmuş abilerim ablalarım hepinize tekrar merhaba
Cahilliğimi ve heyecanımı mazur görün daha 4 gündür koşuyorum 5k bile 40 dk da bitiyor sadece geçen hafta 21k yürüdüm 6dk pace ile imkanlarım kısıtlı sadece motivasyon için bir garmin saat aldım o da almanyadan 1/3 fiyata geldiği için bir arkadaşım katılım ücretimi karşılamayı teklif etti
Kilom biraz fazla ve henüz vücudum koşuya adapte olmadığı için tempolu yürüyüş daha kolay geliyor örnek vermem gerekirse yürü-koş şeklinde 35 dk da 4,5 km zor alıyorum ancak sadece tempolu yürürsem 21k 3:25 de yani parkta yürür gibi oluyorum
Kendimi biraz zorlamak için 42 k 6 saat denemek istiyorum bu sürede çok kolay olmasada keyifli bir şekilde koşu şarhoşluğu etkisinde bitireceğimi düşünüyorum
Sadece diskalifiye olmamak için şu soruların cevabını arıyorum
Yürü-koş yada tempolu yürüyüş-son 5k koşu yapmayı düşünüyorum 6 saat cut off süresi yarışın başından sonuna kadar mı geçerli ekstra bir mesafeye göre cut off süresi olmadan
Yani forumda okuduğum kadarıyla mesela ultra trail run daki gibi tam mesafeye katılırsan 5-10-21 k için de ayrı bir cut off süresi varmı 42k katılanlar için hatta o mesefeleri o kategerinin katılımcısından daha hızlı şekilde koşmam gerekir mi ultra taril run gibi yoksa planladığım şekilde bir sakatlık yaşamazsan diskalifiye olmadan 6 saat içinde girip :sweat_smile: @fatihboyaci madalya hakkı kazanabilir miyim şimdiden teşekkür ederim herkese
Sanırım pace ve saatteki katbedilen mesafe ve hızı birbirine karıştırdım
Ama cumartesi bir deneme yapacağım

1 Beğeni

Maratona katılacak kişi rahat yarımaraton çıkarabilmelidir. Ne olacak ki en kötü yarımaraton kadar koşar bırakarım diyorsanız deneyin. 30-35 km arası duvar diye bir şey insan kötü oluyor.

3 Beğeni

Ultrada şu kontrol noktasına şu sürede geleceksin.Yarımatqn veya maratonda ara noktalar değil başlangıçtan sona bitirmen gereken süre var.

Yürü, koş; madalya veya bitirme süresini düşünme.At değiliz, ilk yarış maraton olmak zorunda değil.

2 Beğeni

Madalya :medal_sports: bekliyoruz .O yarış bitecek :blush:

1 Beğeni

Kilometreleri bu kadar erken arttırmanın sağlığa olumsuz etkisine, sakatlık riskine vs. bakmışsınızdır, onları göze aldığınızı düşünüyorum. Ben olsam böyle bir deneme yapmak için Antalya maratonunu seçmezdim. Katılımcı az, pek düz bir parkur değil, 21km dönüşünde de büyük ihtimal kafadan rüzgar yiyeceksiniz. Geçen sene de 5 saatin üstünde 17 kişi bitirmiş. Yıpratıcı olabilir bu bakımdan. Yarı maraton parkuru da fiziksel olarak zorlayıcı olacaktır ama en azından hayattan soğumazsınız :smiley:

3 Beğeni

Herkese ilgisi ve alakası için teşekkür ediyorum
Kendimi tanıyorum uzun mesafe (bu kez doğru öğrendim saat böyle hesapladı ancak bu pace mantığını hala çözemedim) 8:25 pace ile yürümek 30 dk 5k yada 10k 1 saat koşmaktan daha kolay geliyor nedense bana , daha önceki deneyimlerimde koşuya adapte olmak 3 ay kadar süremi almıştı o süreye kadar koşu benim için daha yıpratıcı oluyor
Sadece kurabiye kavanozu tekniğine ( pes ediceğiniz noktada kavanozdan bir kurabiye çıkarıp yersiniz bu geçmişteki başarılarınızdır
@Duman bende Isparta da tam teçhizat 35 k 4.5 saat yürüdükten sonra bir de üstüne yagmur yağmıştı en az yüzde 70 eğimli acemi yoran yokuşunu çıktıktan sonra üsteğmen tarafından o mesafeyi o sürede o şartlar altında yürüdüğümüz için fırça yediğimiz anı kullanacağım )
Birde koşu şarhoşluğuna güveniyorum
@aktr bende aynı olmasa da o yokuşu az çok videodaki hanımefendi gibi çıkmıştım
@fatihboyaci askerde bize de at bile değil katır derdi komutanlar
Motivasyon olarak da 45 kilo askerin 60 kilo çanta tüfek artı mühümmat vs ile bizden bilmem kaç kat fazla mesafeyi verilen zamanda boyu kadar karda yürüyüp kuzey Irak’a girdiği güneş operasyonunu anlatır öyle bir durum olsa pes mi edeceksiniz görevi yerine getiremeyecek misiniz derlerdi bunu da kimse gururuna yediremediği için canımız çıkana kadar yürürdük
Spora ara verme sebebim 4. seviye whiplash sendromu idi o rahatsızlığın ağrıları ve spor yapamamanın verdiği psikolojik olarak zararlı kötü ruh halinden sonra 42 k da çekeceğim acı aslında benim için çok tatlı olacaktır diye düşünüyorum 6 saat içinde girebildiğim takdirde
Cut off olmak benim için daha acı verici bir durum olacaktır
O dönemde öylesine ağrılarım vardı ki felç kalmak bile bundan iyidir derdim
İyi akşamlar
How Whiplash Injuries Are Graded: Grade 0, I, II, III, & IV.

3 Beğeni

@JonnyKim

Yazdıklarından genel izlenimlerim : 10 üstünden

Motivasyon ve Azim : 10

Fiziksel Durum : 3

Strateji : 6

Acıya Bakış Açısı : 10

Eğer sakatlanmadan ve kendine zarar vermeden bu işe devam edersen, bence birkaç ay içinde gerçekten sağlam bir maratoncu olabilirsin.

Şu anki halinle 42K’yı 6 saatte bitirmen zor ama imkansız değil.

Senin için asıl ödül, madalyadan çok “yaptım” deme hissi olacak.

Fiziksel durumu ve strateji geliştirmen lazım. Bunlara burdan kimse yardım edemez, kendin yapacaksın.

Adım adım git, durma yeter.

3 Beğeni

Nacizane tavsiyem (affiniza siginarak) bir “kosu” yarisina katiliyorsaniz oncelikle kosarak bitirebileceginiz mesafalerden baslamaniz. 3 seneden fazla kosuyorum, resmi olmayan 10 un uzerinde maraton ve ultra maraton mesafeleri kostum ama resmi yarislarima gecen sene ilk 10km ile baslayip yari maraton ile devam ettim. Haftanin 6 gunu antreman yapmama ragmen bu seneki planlarimda da maraton mesafesi dusunmuyorum, zira gercekten kolay degil ozellikle 27-28km’den sonra. Cok iyi antrenman sureci, mental ve fiziksel hazirlik gerekiyor. Sakatlanmadan uzun yillar keyifle kosmaniz dileklerimle.

6 Beğeni

Şimdilik elimden gelenin en iyisi bu bunuda sırf sizlere karşı mahcup olmamak yüzünüze bakabilmek için cut off süresinde girdim
Sizlerin fikirleri ve vücudumun verdiği yanıt ve tepkileri göz önüne alarak bende 21k da karar kıldım
Bir arkadaşım maf kalp atış hızından bahsetmişti benim deneyim ve tespitime göre işin sırrı bu
146 nabız en ideal tempom 147 den sonra istemsiz yavaşlıyor vücudum kendisi kontrolü ele alıp beyin ve vücuda bir crack atabilirsek aslında bu maraton koşma işleri çok daha eğlenceli olur bence :sweat_smile:
Herkese tavsiye görüş ve destekleri için teşekkür ediyorum

2 Beğeni

Kendi adıma hedef koyduğum ilk yarı maraton mesafe yarışım olacak. Şuanda hazırlık aşamasının 11. haftasındayım, 5K: 21.33 10K:44.33 15K:1:20.39 gibi süreleri görüyorum. Bu yarış bir başlangıç sonrasında planlarım doğrultusunda en az 3 adet Ultra trail bitirmeyi hedefliyorum ve bir tanesi de Cappadocia Short Trail 38KM :slight_smile:

2 Beğeni

Hocam benim mentalitem biraz daha farklı o tempoları o kadar süre boyunca koruyabiliyorsanız ben olsam 42 k koşardım
Bu benim yıllardan sonra yaptığım 4. Antrenman gece 4 gibi uyudum gün içerisinde de çogunuz bana kızacaksınız ama antrenmandan önce bir sigara antrenmandan sonra da bir sigara ve 1lt su içtim
Kalan süre biraz daha fazla iki ay kadar olsa tam maraton katılırdım kesin ben
Maf değerimi geliştirip birde 5k 6 dk pace ile koşmaya adapte olabilirsem 21k nın çok daha keyifli geçeceğini düşünüyorum
Size de başarılar hocam

1 Beğeni

İlla da 2 tane içecekseniz, ikisini de aktivite öncesi için.

Aktivite sonrası ‘en azından 1 saat’ içmemeye çalışın.

2 Beğeni

Sigara konusunu en son gittiğim göğüs hastalıkları uzmanına sordum ,koşan bir kişi günde 3 sigara içerse zararı olur mu ? Günde 1 sigaranın bile bronşlara iyi gelmediğini söyledi.
İlaveten belirteyim sigara içtikçe bağımlılık sürüyor ve sürdükçe artma riski bulunuyor.
İleride koşu mesafe ve süreleri artınca vücut istemez tabi birazda gayret lazım.

1 Beğeni