Adidas verdiler sanırım değil mi?
yok markali degil, yerel bi uretici sanirim ama kumas kalitesi baya ust duzey…
Fofograflar da geldi. Bu isleri de cok basarili, yuz ve numara tanima yok ama cok cok guzel kareler var.
Herkese yemiden merhaba;
Öncelikle yarışa katılan herkese sonsuz teşekkürler. Seneye çok daha iyisini yapmak için pazartesi çalışmaya başladık bile.
Öncelikle sizlerin “daha iyi olmalıydı” dediği her şeyi aynen not alıyorum ve ekibe iletiyorum. Bunlar çok değerli.
Sadece bir iki konuda kısa açıklama yapmak istiyorum.
Tam bir hafta önce çok yakın noktada saldırı olduğu için jammer ları kaptamadık. Bu konuda anlayışınıza sığınmak istiyorum. Ayrıca Berlin dahil olmak üzere anlık kesinti ıçolan başka yarışlar da var malumunuz. Ancak yine de bu husus günümüzde önemli; ancak Anıtkabir de koşabiliyor olmanın öneminin koşu camiasında daha ağır basacağından eminim.
Parkur belirlenirken Anıtkabir ve expo olmazsa olmazlarımızdı. Ben yüksek lisansımı endüstri mühendisliği yöneylem araştırmasında yaptığım için bir optimizasyon kodu yazarak; en az sayıda konutun erişiminin kısıtlanacağı bir rota çizdik. Zamanla daha keyifli parkurlara gitmeyi umuyoruz. Ama bir başkentte ilkler en ideali kolay olmuyor maalesef. Örnek: uzun yıllardır yapılan Prag maratonunda bu sene son anda start ve finish değiştirildi.
Taşınabilir tuvaletler ve karavan tuvaletler anıt park arka tarafındaydı. Sanırım işaretleme ve yönlendirmede biraz daha fazla tabela kullanabiliriz sizlerin rahatlıkla görebilmesi için.
Olumlu eleştri ve görüşleri olan herkese destekleri için sonsuz teşekkürler.
Ali Atav
Yarış Direktörü
Biraz gecikmeli de olsa 21K koşan ve daha önce de bir çok yarışa katılmış bir koşucu olarak görüşlerimi paylaşmak istiyorum lütfen.
İlk organizasyon olduğu da düşünülecek olursa genel notum 10 üzerinden 9; bir puanı nazar değmesin diye kırıyorum. Üç güne yayılan organizasyonda gala yemeğinden, ATO’daki katılımcılar ve etkinliklerden tutun, yarış gününde düzenli işleyen tüm mekanizmaya değin her şey gayet düzenliydi. Yarış kitleri dolu ve kaliteli; parkur iyi işaretlenmiş, gönüllüler yarış sırasında motive ve güler yüzlüydü. Anıtkabir çevresindeki iki tur belki saatleri bir parça şaşırttı ama abartmamak lazım; neticede başlangıç zamanı, bitiş zamanını ölçen resmi zaman var; üstelik 21K koşan hemen herkes zaten kendi sürelerini neredeyse saniye bazında biliyor; saatin çalışmadı ise resmi zamanı kabul et; ara zaman ölçümleri belli; orandan hesaplamanı yap; bu konuyu büyütmeye gerek olmadığını düşünüyorum.
Yarış öncesi başlangıç noktasının Anıttepe atletizm pistinin dibinde olması çok iyi olmuş; bir çok koşucu ısınmasını ve tuvalet ihtiyacını orada sorunsuz giderdi; yarışın bitiş noktasında yiyecek içecek bence gayet yeterliydi; bir çok yarışta sadece makarna verilirken burada nohut pilav da vardı, kaliteli meyveli içecek de; parkur boyunca su noktaları yeterliydi; red bull da vardı; zaten 21K koşuluyor; 42K değil, hava sıcaklığı da 9 derece civarıydı; daha fazla ya da başka bir şeye ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.
Parkurun bir miktar yokuş içermesi belki tartışma konusu yapılabilir ama bunu da anlayışla karşılamak lazım; Eymir çevresinde koşarken bile var o rampalar; abartmamak gerekli diye düşünüyorum; sonuçta Ankara genellikle o kadar uzun düz arazilere sahip değil; 21K parkurunda üç rampa olması kaçınılmaz.
Bitiş noktasında Paula Redcliffe’in normal koşuculara da madalya dağıtıyor olması benim açımdan çok güzel ve motive edici bir detaydı; akıl edenlere tebrikler diyorum.
İlla ki eklenecek bir şey istenirse, yarış sırasında çekilen fotoğrafların, OCR’dan geçirilerek, koşucu numarasına ve ismine göre kolay bulunabilmesi derim :)) Bu da sadece pastanın üzerindeki çilek olarak, yoksa olmasa da olur.
Sonuç olarak, organizatörlerin eline, emeğine sağlık; on numara, beş yıldız organizasyon oldu; 4.000 civarında katılımcının da büyük keyif aldığını gördüm; darısı daha nicelerine ve inşallah 42K organizasyonuna.
Sosyal Medya artık her alanda çok önemli.
Bu yüzden etkinlik düzenleyenler fotoğraf olarak katılımcıları tatmin etmek için büyük çaba sarf ediyor.
Çünkü katılımcılar o fotoğrafları etkinliği etiketleyip paylaştıkça etkinliğin büyük reklamı oluyor.
Burada her şey iyiydi ama fotoğraf işi tam bir hayal kırıklığı oldu.
Avrasya Maratonu, İstanbul Yarı Maratonu gibi yol yarışlarında veya Patika Koşu yarışlarında pek çok fotoğrafımı fotoğraf paylaşımından bulurdum.
Buraya 4 arkadaş katıldık. 4 kişinin sadece 1 kare fotoğrafını bulabildim.
2 gündür tüm fotoğrafları tam ekranda tek tek tarıyorum.
Fuar alanı fotoğrafı görmekten gına geldi.
Etkinlik fotoğrafı görmekten gına geldi.
Victoria’nın fotoğraflarını görmekten gına geldi.
Zaman saati araçlarının fotoğraflarını görmekten gına geldi.
Bunların niye bu kadar çok fotoğrafı çekilir ki?
Hadi çektiniz. Etkinlik fotoğraf klasörünü bunlarla niye şişiriyorsunuz ki?
Stravadan 2-3 arkadaş fotoğraflarını görmüştüm, çok da şıktı.Belki flicktr sayfasında fotografları 0-50…50-100…100-150…numarası gözükmeyen vs şeklinde gruplara arıyabilir.Bunu yapan fotoğraf analiz programlarını belki ortaklık yapan Çek organizasyon kullanıyordur vs.
Ana sayfada görülmüyor ama her koşucuya bu sensin diyen yarış var mı?Yoksa güzel bir yazılım geliştirme konusu olabilir.
Flickr sayfasında grup kısmı sanki yapılacakmış gibi, belki mail adresinize gönderilmiştir (bu temenni, talepler sadece bu organizasyona yönelik değil, genel)
Bu da Berlin maratonundan, birkaç yüz fotoğraf.Herkesin fotoğrafı yok.
o dedigin yazilim var, gogus numarasindan…runczech’in organize ettigi prague’da da, salzburg’da da, yine amsterdam’da kostugum damloop ve dun kostugum amsterdam maratonu’nda da…su anda marathon fotograflari hala daha yukleniyor ama 25-30 tane fotografim cikmis bile…
Yıllardır Ankarada yaşayan birisi olarak koşuya başladıktan sonra başkentimizde bir yol koşusu olmamasına çok üzülüyordum. Mogan gölü veya eymir gölü çevresinde düzenlenen koşuları bir şehir koşusu olarak saymıyorum. Ayrıca mogan gölü sürekli beton üzerinde koşulan son derece sağlıksız bir koşu.( 3 ay sakatlığını yaşadım). Runkara bu konuda tabuları yıktı ve sonunda başkentimizde enazından bir yarımaratonumuz oldu. Evet parkurda biraz yokuş var hangi parkurda yok ki yokuş. Runkara son yıllarda katıldığım en iyi organize edilmiş yarıştı. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Devamını tüm kalbimle diliyorum.
2024 senesinde 13 ekim pazar günü yapılacak.
Geçen sene yarı maraton mesafesinde yarismistim. Bu sene Bursa maratonundan geleceğim için 10k parkurunda yarışacağım.
Her ne kadar jammer nedeniyle rotalar ve paceler biraz sapitsa da umarım bu sene de yine Anıtkabir çevresinde 2 tur atilan parkurda yapılır.
Kayıtlar da cok yakinda açılıyormuş.
2023 yılında navigasyon sapıtma muhabbetinden dolayı, her kilometreye özel kilometre işaretleri koyulmuştu. Yarışta destek noktaları gayet yeterliydi. Finişten sonra ikramlar çok güzeldi. Koşuyu bitirenler için 10km ve 21 km finiş noktaları farklı olmasına rağmen buralar güzel kurgulanmıştı. Parkurun ilk 10 kilometresi, 2 tur olarak düzenlendiği için hem 10 km koşanların finişi, hemde yarı maraton koşanların ilk 10 kilometresi aynıydı. Bu yüzden elit atletlerin, amatör sporcular tarafından engellenmemesi için farklı zamanlarda start verildi. Umarım parkur planlaması önceden yapılır ve bu sorunda çözülür.
Kapadokya Ultra’nın 2024 tarihi henüz açıklanmadı sanırım. Onunla çakışmayacaktır umarım yoksa büyük talihsizlik olur.
19-20 ekim @789 tarihi kesinleşti