Runkara Yarı Maratonu 2023

Çok ilginç bir şey oldu. Bir yarışı hiç duymamıştım ve ilk duyduğum yer yurt dışı bir haber sitesi oldu. Hem de yarışa 18 gün kala. Buralarda konuşuldu da ben mi kaçırdım acaba?

https://www.runkara.com.tr/

5 Beğeni

Uludağ Ultra’da tanıtım stantları vardı. Ben ilk defa orada duydum. Sanıyorum bu yıl ilk defa yapılacak.

Birkaç aydır faaliyet takviminde de uluslararası statüde yer alıyor. FAALİYET TAKVİMİ

3 Beğeni

Buralarda konuşulmadı ama benim gördüğüm kadarıyla reklam kampanyasını uzun zamandır yürütüyorlar, Asla Durma Fatih Topçu ile aylar önce parkur testi videosu çektiler, bir çok katıldığım yarışta stantlarını gördüm, bayağı aktifler, ayrıca Anıttepe de broşürlerini gördüm, Ankaralı koşuculara indirim vs vardı, basın toplantısı filan da düzenlediler, belki @spinodal size denk gelmemiştir ama ben reklam kampanyalarını çok gördüm. Hatta parkur hiç ilgimi çekmeme rağmen, yarışın ilk olması, Ankara da olmasından dolayı katılayım bakalım dedim ve 10 km ye kayıt oldum.
Yarışın yurtdışı tanıtımını da iyi yapıyorlar gördüğüm kadarıyla, geniş kapsamlı bir fuar olacağını da söylüyorlar, göreceğiz bakalım, Ankara’ya güzel bir etkinlik katmış olmalarını dilerim.

Asla Durma ile çektikleri video da burada

5 Beğeni

çok reklamını yaptılar ankarada. billboardlarda reklamı vardı. haftasonu eymirde arabalara broşür bırakmışlar. reklama büyük para harcadıkları belli, kayıt ücreti de yüksek ama parkuru son derece kötü. Ankara’da nerede yarış yapılmaz deseler, burası olurdu. şehrin içi deseniz değil, şehrin dışı deseniz değil. insanlar hiçliğin ortasında koşacak tabiri caizse. koşucular start-finish dışında izleyici göremeyecekler muhtemelen.

6 Beğeni

Yarışı düzenleyen şirketin sahibi Çek , ‘’ Söğütözü caddesi çok güzel, düz olduğu için koşuya çok uygun ‘’ diyor.Parkur direktörü aktif sporcu aslında; bir bildikleri vardır.Start ve finişin ulaşım imkanlarına göre belirlemişler bence.

4 Beğeni

Tabi mutlaka belirleyici faktörler olmuştur. Zaten Ankara’da güvenlik, protokol için yolların kapatılmaması ya da benzeri sebeplerle bu tarz organizasyonlar için kolay kolay yol temini yapılmıyor. Fakat hem Ankara’da yaşayan biri olarak hem de yurtdışında ve yurt içinde 100’e yakın koşuya katılmış biri olarak yer seçiminin daha iyi yapılabileceğini fakat yapılamadığını düşünüyorum. Parkuru beğenmediğimden dolayı ben katılmayacağım.
Ayrıca mevcut parkur hiç söylendiği kadar düz değil. Bir kere külliyeye doğru olan yerde yokuş var. Çıkışı ve inişi toplamda 1 km’ye yakındır. İkincisi parkurun Beytepe’ye doğru olan bölümünde de yorucu olmasa da iniş çıkışlar mevcut. Dümdüz değil.
Hayırlısı.

3 Beğeni

Size katılıyorum, 91-01 arası Ankara’da yaşadım, koştum…Ben de zaten memlekette adam kalmadığı için tercih edilen Çek için tecahül-ü arifane yapmıştım :slight_smile:

3 Beğeni

Ben de gördüğüm ilk tanıtımdan bu yana heyecanla takip ediyordum ama parkur açıklandıktan sonra tüm hevesimi kaybettim. Bir ara ilk yarı maratonumu yaşadığım şehirde bu yarışta mı koşsam diye düşünürken şu anda kayıt olmaktan bile vazgeçmiş durumdayım. Yine de takipteyim, belki önümüzdeki yıllarda daha güzel bir parkur ile gelirler. Organizasyonun gücünü düşününce iyi olacağından endişem yok zaten.

3 Beğeni

Ankaralılar Dikmen sırtlarından ilk meclise yaldır paldır yokuş aşağı koşmaya , haftasonu düz Eymir’e alışmış :grin: Şaka bir yana, onca antrenman yapan biri olsam (koşacak fiziksel durumum yok) 21km’de o hafif eğimler renk katar diye katılırdım (seneye kısmet).
(Bana kalırsa Eymir’de bile sevmediğim ufacık yukarı eğim var, yokuş sevmeyenleri anlıyorum)

Yarış direktörünün yıllar önce Cinnah’ı 6-7 defa tek antrenmanda birçok kez koştuğunu anımsıyorum (@aliatav ). Yarışta koşanlara başarılar şimdiden.

5 Beğeni

Aaa @aliatav mi? :wave:

Ben cok uzak kalmisim demek ki.

5 Beğeni

Hocam yokuştan değil. Parkur haritasında beytepeye doğru olan bölüm otoyol gibi bir yol. ne sağında ne solunda 1 tane bina yok. kaldırım bile yok o yolda. yaya göremezsiniz yani. böyle bir yerde gidiş geliş nereden baksanız 10-12 km. çok sıkıcı.
yoksa ankaralılara yokuş koymaz. haftada 1-2 defa cinnaha yukarı antrenman yapan insanlarız.

bizim koşularda seyirci olayı atlanıyor. bu istanbul maratonunda bile kısmen böyle. ana caddelerden, sokaklardan geçip şehrin havasını solumaktır keyif veren. o şehirdeki insanların sizi alkışlaması, tezahurat etmesidir. bizde çok az yarışta böyle bir atmosfer var malesef. runkarada bu tamamen atlanmış.

3 Beğeni

Videoyu izleyince, ato fuar alanına yakın olması, ulaşım, metro,oto park yeri, soyunma, wc vs açısından, konferans düzenlenmesi, sponsor organizasyonları, müzik vs etkinlikler nedeniyle rota bu merkez alınmış yada bu merkez rotayı belirlemiş hissettim. Hava güzel olursa izlemeye alkışlamaya gideriz :raising_hand_man: Yarış sonrası olumlu ve geliştirilebilecek yönler illaki olacaktır.

Katılımcı koşuforum’dan kaç kişi:

  • 10k için katılacağım
  • Yarı maraton için katılacağım
  • Yarışmıyorum ama merak ediyorum, seneye bakalım
0 oylayan
4 Beğeni

Yanlış anlaşılma olmasın. Benim de parkuru beğenmememin yokuşlarla ilgisi yok. Ki düşününce gerçekten Ankara’da bulunabilecek en düz parkurlardan biri belki de. Eskişehir ve Konya gibi komşularının aksine Ankara’nın ne kadar engebeli ve yokuşlu olduğunu bilen bilir. Hem koşarken hem bisiklete binerken fazlasıyla yükselti topluyoruz zaten. @burak’ın da dediği gibi parkur tamamen otoyol parkuru olmuş. Seyirci desteğini geçtim, ben orada koşarken gram zevk almam diye düşünüyorum. Türkiye Bisiklet Turu 2-3 şeritli bölünmüş otoyollardan geçerken hep diyoruz ya hani bizim ülkemizde ne güzel yerler varken neden böyle otoyollardan geçiyor bu rotalar diye, onun gibi düşünün. :slight_smile:

5 Beğeni

Yıllardır 80 milyonluk bir ülkenin başkentinde neden Antalya, İstanbul gibi Premium bir yari maraton yok yapılmıyor diyordum. Bu sene sanırım bu hayal gerçeğe dönüştü.

Ben bu yarışın parkurunu Asla Durmanın videosunda gördüm ve o videodaki parkurla sitede güncellenen parkur biraz değişmiş. Aslinda parkur ayni sayılır sadece loop sayısı 2 değil 1.5’a düşürülmüş.

3 Beğeni

Selamlar Mert abi,

Evet yarış direktörü benim. Fatih abi seçim nedenlerini açıklamış. Tabi ki bizim de gönlümüzde yatan başka yerler var, Ankarada başka yarışlar da düzenleyeceğiz. Ankara’da ilk defa yapıyor olmanın getirdiği başka zorluklar da var.
Geçen sene Meşale yarımaratonunu şehir içinde yapamamıştık, yine direktör bendim. Biraz zorlanıyoruz olmayan bir kültür ve etkinliği kabul ettirmede. İdeale bir atışta ulaşmak zor oluyor maalesef.
Ayrıca World Athletics label alabilme için de karşılanması gereken bazı kıstaslar var. Bu nedenle de alternatiflerden biri olan bu parkuru seçtik. Çeşitli mesafelerde, karakterlerde ve özelliklerde yarışlarımız olacak. Umarım kayıt olanların eğleneceği bir etkinlik olacak. Ayrıca 3 günlük spor ve Teknoloji expo su düzenliyoruz. Belçika ve Almanya dan; spor teknolojileri üzerine konuşma yapacak bilim adamları da etkinlikte olacak. Bu hafta için de başka bir sürpriz daha gelebilir.

yarışın TRT spor da canlı yayını için de anlaştık. Protokol imza aşamasındayız.

Herkese saygılar

27 Beğeni

Efsane Paula Radcliffe :running_woman:

Alıntı:

Fuar Tarifeleri ve Fuar Kayıt
RUNKARA EXPO SPOR VE TEKNOLOJİ FUARI
“TÜRKİYE’NİN İLK SPOR VE TEKNOLOJİ FUARI”
Runkara EXPO - Spor ve Teknoloji Fuarı” 6-7-8 Ekim tarihlerinde ATO Congresium’da Runkara Uluslararası Yarı Maratonu ile eş zamanlı olarak gerçekleşecektir. Yaklaşık 25.000 ziyaretçiyi ağırlayacak ve üç gün sürecek olan Türkiye’nin ilk spor ve teknoloji fuarında katılımcı şirketlerin stantlarına, profesyonel sporcularla söyleşilere, workshoplara ve çocuklar interaktif deneyim alanlarına yer verilecektir.

Bu sene ilki düzenlenecek fuara ziyaretçi katılımı ücretsizdir. İnovasyon ve teknoloji odaklı markaların da yer alacağı 6.500 m2’lik fuar alanı, ziyaretçilerin stantlarda son teknoloji ürünleri yakından inceleyecekleri, yenilikçi ve ileri teknoloji ürünleri ve yeni nesil spor ekipmanlarını deneyimleyecekleri yaşam alanı konsepti şeklinde kurgulanmıştır.

Uluslararası maratonların dünya efsanesi İngiliz sporcu Paula Radcliffe maraton etkinliğimizin hem elit atlet davetlisi olarak hem de fuarımızın “Sports Talk Stage” konuşmacısı olarak aramızda yer alacaktır. Ulusal ve uluslararası birçok mecrada canlı olarak yayınlanacak Runkara Uluslararası Yarı Maratonu’nun anlatımı ise spor yayınlarının efsanesi BBC Spikeri Tim Hutchings tarafından gerçekleştirilecektir.

6 Beğeni

Bir hafta sonra 119k Cappadocia olmasa idi belki düşünebilirdim. İlginç bir şekilde devasa reklamlar yapıldı. Sonucu merakla bekliyorum . Her reklamda ülen Ankaradasın buna katılmayacak mısın diyorum elim gidiyor, tarihe ve parkura bakıp tekrar elimi çekiyorum

2 Beğeni

Belediye otobüsü, bilbord, metro vs duyuru olmadıkça Ankara’da çoğu kişinin haberi olmyacak.Pistte, Eymir’de, gruplarla koşanların haberi haliyle oluyor.Bisiklet turu 2-3 hafta önceydi, hiçbir şekilde belediye valilik duyurusu görmedim bisiklet turuyla ilgili.

2 Beğeni

Düzenleyen ekibin şimdiden eline sağlık; 21K için kayıt yaptırdım ve keyifle koşmayı planlıyorum. Son derece umut vadeden bu güzel organizasyonu da daha yapılmadan bu kadar eleştirmeyi doğru bulmuyorum; koşmak isteyen insan her yerde koşar. Daha nice organizasyonlara diyorum.

3 Beğeni

Ankara için güzel ve etkili bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Bakıldığında çoğu organizasyona göre üst düzey standartlarda yaklaşım tarzı mevcut. Ödüllerde iyi duruyor. Bu sene güzel geçerse, seneye buradaki geri dönüşlerde dahil olmak üzere daha iyi yerlere gidecektir eminim. Yarışanlara şimdiden başarılar.

3 Beğeni