Runkara Yarı Maratonu 2023

Runkara parkuru yamamen değişmiş. Anıtkabir’e alınmış. Mesaj geldi şimdi. Bilginize.

3 Beğeni

oralarda gps cekmiyor, hedefli kosanlarin durumu ne olacak cok merak ediyorum… guzergah tahmin edilebilir sebeplerden(!) degismistir ama hedefli kosacak kisiler icin bu durum pek anlasilabilir olmayacak…

6 Beğeni

Ankara’da nerede yapılırsa yapılsın, organizasyon üyelere beğendiremiyor güzergahı :slight_smile:

6 Beğeni

@ggg , bu konuda @muyu doğru diyor.Ancak parkur buraya alındıysa jammer 3-4 saatliğine kesilir, gps çekmesi tek düğmeye basmaya bakar. (Belki de sonrasında jammerı açmayı unuturlar :grin: ). Yarış sorumlusu @aliatav 'da bu durumu onlarca kez tecrübe ettiğinden artık o düşünsün (düşünmüştür).

@ggg Anıttepede soyunma odası ve wc kongre merkezinin çok gerisinde (Ankaralılar beğenmez :slightly_smiling_face:)

2 Beğeni

Harika haber.
İşte bu değişiklik yarışa katılmama kararımızı değiştirir. :slight_smile:

2 Beğeni

Koşunun Cumhuriyete addedilmesi bence yerinde ve anlamlı bir adım olmuş. Hemde merkezi bir konumda destekle başlayacağı için diğer kuşkuları azaltmıştır. Burada organizasyon, belediye ve trafik koordinesi muhakkak çok önemli olacaktır. Ankara halkı umarım güzel karşılar.

3 Beğeni

Tecrübelerimle söylüyorum, anıtkabir-anıtpark civarındaki organizasyonlarda, yarışlarda ve anıtparkta miting olduğunda jammerları kapatıyorlar. sanırım telsizleri ve telsiz mikrofonları kullanabilmek için. tuhaf ama böyle.

1 Beğeni

buradaki tartışmalar ve eleştiriler etkili olduysa, bunları dikkate alanlara teşekkürler. çok daha iyi bir parkur olmuş. şimdi katılmayı düşünüyorum.

1 Beğeni

Yeni parkur. Bence böyle cok daha iyi oldu.

3 Beğeni

Merhaba, Bu yarışta 21k koşacağım parkurun değişmesi güzel oldu diyebilirim ancak eski parkur daha mantıklıydı. Bütün yarışların aynı yerde başlayıp ve sonlanması, fuar alanı ve parkurun yokuşu daha az olduğunu düşünüyorum. Ankara’yı bilen arkadaşlar yeni güzergahta yokuşun daha fazla olduğunu ve start bölgesinde gps sorunu yaşandığını iyi bilirler. En önemlisi Anıtkabir etrafında 3 tur atarken karışıklılığı nasıl engellenecek merak içindeyim. Aile koşusu ve diğer koşular Anıtkabir etrafında başlayıp biterken, 21k Ato’da bitecek. Seyirci desteği çok az olacak. Ankara Koşu gruplarının hepsi 21k koşmayacağını düşünüyorum. Bu yüzden gruplar bile bölünecektir. Ulaşım açısından ATO daha kolay olacaktı. Yol kapamalarından dolayı Anıtpark ve çevresine ulaşım sıkıntı olacak gibi duruyor. Yarış sonrası tekrar yorumlarımı yazacağım.

Katılacak tüm arkadaşlarıma şimdiden güzel ve keyifli yarışlar.

2 Beğeni

8 Ekim Pazar sabah 7.55’den itibaren TRT Spor Yıldız canlı yayınında izlenebilir.

2 Beğeni

Koşu sonrası ilk yorumu ben yapmış olayım. Öncelikle emeği geçenlerin eline sağlık. Bu çapta organizasyon yapmak kesinlikle hiç kolay değil. Ancak organizasyonda çok iyi olan şeyler olduğu gibi eksiklikler de vardı. Birincisi drop bag olayı Türkiye’deki çoğu yarışta problemdir. Burada çok iyi şekilde organize olunmuştu. Yarış günü öncesi kit alma ve diğer etkinlikler çok başarılıydı. Koşu tshirtleri, çanta, madalyalar özenerek hazırlanmıştı. Bunlar bizim gibi amatör koşucuları memnun eden şeyler.
Eleştirdiğim ve eksiklik olarak gördüğüm şeylere gelirsem:
1- Parkur değişmiş olmasına rağmen kötüydü. İlk açıklanan parkurda koşmayacaktım ama değişince koşma kararı aldım. Ancak bunu da tecrübe edince gördüm ki bu da çok kötüymüş. Hem Anıtkabir etrafında 2 tur atmak sıkıcıydı hem de 10. kilometreden sonra 3-4 şeritli otobana çıktık yine ve çok sıkıcıydı. Gelecek senelerde devamı yapılacaksa kesinlikle yarı maraton için Ankara’da daha iyi bir parkur düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu parkurla bu yarışın uluslararası veya ülke genelinde cazip hale gelmesi çok mümkün değil.
2- Koşunun 15. kmsinde su dışında sanıyorum mineral bazlı içecek ve muz vardı. Fakat finishte sadece su, redbull ve bazı köşelerde ya elma ya da smoothe gibi içecek dağıtılıyordu. Belki de ben göremedim, eğer öyleyse özür diliyorum, ama yarış sonrası çeyrek elma, yarım muz, çeyrek simit, su, topkek vs gibi koşuculara ikramda bulunulması zor bir şey değil. Makarna ya da pilav aynı şey değil bence.
3- Bitirene kadar aklıma gelmeyen ama bitirip eve dönecekken fark ettiğim bir konuyu da dile getirmek istiyorum. Koşucuların Başlangıca ulaşımı ve bitirdikten sonra dönüşleri. Yurtdışı koşularda belediyeler koşucu numarasını gösterenlerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanmasını sağlıyor. Ben ego kartımı yanıma almamıştım, bir şekilde eve döndüm ancak metroya koşu numaramı gösterip merkezi bir yere kadar gidebilsem bu belediyeye ya da organizasyona büyük bir yük olmaz sanıyorum. Volvo 4-5 tane timing aracıyla gösteriş yapacağına, koşucuların ulaşım sponsoru olabilirdi. Ya da sponsorlardan otokoç. Ya da ankara büyükşehir belediyesi. Hatta İstanbul’da bile İBB koşu günü koşuculara metroları ya da otobüsleri ücretsiz kullandırıyor.

Bunlar eksiklik olarak gördüklerimdi. Eleştirim ise Ankaralılara ve gençlere. Yıllardır doğru düzgün organiasyon yapılmıyor diye bu organizasyonlara katılım azlığından şikayet ederiz. Fakat Ankara bir öğrenci kenti olmasına rağmen, bunca üniversite olmasına rağmen koşuya katılanlar zaten bütün yarışlarda gördüğümüz koşucu camiasıydı. Bunu gerçekten eleştirdim; bizim üniversite gençlerimiz gerçekten neyle meşguller? Futbolu, voleybolu, basketbolu tv’den izleyerek mi spora dahil olduklarını sanıyorlar. Katılmayanların bile başlangıçta veya bitişte izlemeye desteğe gelmesini beklerdim. Eğlenceli bir pazar sabahını kaçırdıklarının farkında değiller sanırım.

İnşallah sonraki yıllarda daha iyi parkurda daha iyi organize olmuş şekilde devamı gelir. Tekrar emeği geçenlere teşekkürler.

12 Beğeni

Eglencelik gittigim bi yaris idi. Ilk andan itibaren yaris organizasyonu icin yapilmis emegi gormek mumkundu. Fuar yeni bir yaris icin gayet iyiydi. Zor kisim ne yazik ki parkur oldu. Gerek 10k(9.2 mi desek?), gerekse 21k icin bana baya sert geldi. Ozellikle 21k icin basta ilk 2 turda kendini yipratanlar 15k gectikten sonra sert 3 tirmanma(ust gecit, anadolu bulvari baglantisi ve turk petrolleri onu) sirasinda hayati sorgulamislardir. Ankara icin guzel organizasyon ama sanki biraz fazla kros gibiydi. Seneye umarim daha iyi bir parkur ile tekrar katilabiliriz. Km isaretlemleri, su istasyonlarinin yerleri ve sayisi, gonullu ilgisi ve sayisi cok cok iyiydi.Kisaca son zamanlarda katildigim belki en kusursuz yeni yaris olabilir.

Sunu soyle yapsaydilar diyebilecegim kisitli seyler ise;

• Start alaninda seyyar tuvalet yoktu ya da biz goremedik. Anittepeyi bilen kullandi ama…
  • Ozellikle Tandogan dan asagiya verince corak bir Istanbul maratonu (Bakirkoy-Yenikapi arasi gibi) havasi yasamadik degil. Uzerine malum sert tirmanmalar tuz biber oldu.

Tum organizasyon ekibinin emegine saglik…

8 Beğeni

Yarışa katıldım ve organizasyondan genel anlamda memnum kaldım, üzerinde düşünülmüş, emek verilmiş güzel bir organizasyon oldu bence.

Bu yarışı Ankara ya kattıkları için emeği geçen herkese gerçekten teşekkür ederim.

Bu tür yarışların devamının gelmesini, hatta Ankara’da artık bir maraton düzenlenmesini dilerim.

Bazen beğendiğimiz şeyleri de yazmalıyız ki, bu işe emek verenler, emeklerinin bir karşılığı olduğunu görmeli ve daha iyisi için çabalamalılar.

Tekrar teşekkürler tüm emeği geçenlere…

8 Beğeni

YM mesafesine katıldım.
Yarışı tam manasıyla kaydedebilen olmadı. Anıtkabir etrafında GPS çalışmıyor çünkü.
Bir daha katılırsam indoor-running modunda kayıt yapmayı düşünüyorum.

YM parkurunu fuar alanında bitirmek yerine belirli bir mesafeden geri çevirerek (15k CP’sinin oralardan olabilir mesela) (Antalya’da ki gibi git-gel parkur yani) yine Anıtpark’ta bitmesi sağlanabilir. Bu organizasyon içinde koşucular içinde büyük kolaylık sağlar.

Katılım beklediğimden daha az oldu. Ankara ahalisi bu yarışa daha çok katılıp yarışı sahiplenmeli diye düşünüyorum

7 Beğeni

Valencia Maratonunun rotası.
Diğer büyük Avrupa maratonları da çok farklı değil.
Dar alan olmasına rağmen bir yerlerin etrafında tur atmadan da koşmak mümkünmüş.

2 Beğeni

Hocam haritadan da görüldüğü üzere Avrupa şehirlerinin en büyük artısı yükselti olmaması. Ama Ankara’da parkur belirlemenin önündeki en büyük engel sanıyorum güvenlik bürokrasisi. Yoksa bir şehrin çekim yeri olan yerlerin etrafında koşmaktan daha güzel ne olabilir. Ankara denilince elbette ilk akla Anıtkabir geliyor. Ama gönül ister ki Anıtkabir’in yanından geçtiğimiz gibi TBMM’nin yanından geçelim, Genelkurmay’ın önünden geçelim. I-II. meclisin önünden geçelim. Ankara kalesine çıkamayız belki ama onun etrafından geçelim. Atakuleden geçelim. Fakat bu ne yazık ki Ankara topografik olarak da oldukça zor. Hayırlısı artık.

2 Beğeni

Yarışa katıldım. Genel olarak izlenimlerimi paylaşayım.

• Öncelikle start noktası süperdi. Hatta Anıtkabir’in manevi değerinin yanında benim gibi Ankara’ya sehir dışından gelenler ve burasının yabancılari için bile Aşti’den 2 durak sonra starta ulaştık.

• Herkes parkurdan dem vuruyor ama sunu unutmamak gerek. Türkiye gibi siyasetin kaynadigi ve Ankara gibi direkt siyasetin göbeğinde olan bir yarış düzenlemek kolay değil. Zaten yıllardır Ankara’da adamakıllı yarış duzenleyememe nedeni zaten bürokrasi.

• Ben bu yarışa yazılacak pek bir olumsuz sey bulamıyorum.

• Katılımcı sayisi iyiydi. Ilk yarışın gunahi olmaz ve her sene yapılırsa o yaris kültürü oluşur.

• Tek olumsuz yazabileceğim. Malum jammer nedeniyle Anıtkabir tarafında herkesin gps’leri sapıttı ve yarışın tam rotasını kimse cikaramadi. Malum kendi GPS firması olan Garmin saatlerin bile yarışta kafasi karıştığı için herkesin pace’i, parkuru, zamani komple karıştı.

• Ha birde Anıtkabir’de 2 tur atmamıza rağmen seyirci yok denecek kadar azdi. Yukarida bir arkadaş mükemmel ozet geçmiş. Tamam herkesten maratoncu olsun diye beklemiyoruz ama futbolu, voleybolu, basketbolu tvden izleyerek sporcu olunmaz. En azından aaa burada yaris bar deyip izlemeye Anıtkabir’e gelebilirlerdi.

• Ben en çok looplu parkurda karışıklık olur mu diye korkmuştum. Çünkü o hizla kaptırıp gelenlerin birde triathlon yarışinda gibi tur sayısını düşünmeyi ist.eek olmazdı görevliler sag olsun hicbir karışıklık olmadan 21k icin yardımcı oldular.
  • Parkurla ilgili son yorumum seneye nasil bir parkur olur bilemem ama umarim 10k ile 21k ve olurda ileride maraton olursa hepsini ayni güzergahta bitirirler.

Onun dışında 80 milyonluk ülkenin başkentinde kaliteli bir yaris kazandığımız icin mutluyum. Aksilik olmazsa her sene buradayim.

10 Beğeni

10 k koştum ve Çok keyif aldım. Expo ayrıca güzeldi. Organizasyona emek verenlere ve tüm katılımcılara Teşekür ediyorum. Başkentimize bu organizasyon çok yakıştı. Şunu da eklemek istiyorum bu sporla uğraşan İnsanlar çok saygılı ve hayattan keyif alan insanlar bunu 10 k koşusunda yakından hissettim.

3 Beğeni

Bu arada belirtmeden gecemeyecegim. Son donemde bi yarista aldigim en kaliteli tshirt olabilir Runkara tshirtu, malzeme ve tasarim olarak asiri basarili…

5 Beğeni