Pist Koşuları, yol koşuları

Merhaba,
Bir süredir koşularımı pistte yapıyorum. Uzun koşuları da intervalleri de. Ancak gece koşabildiğim için, biraz güvenlik endişesi ile pisti tercih ediyorum bu aralar.

Geçen yıl koşularımın tamamını yollarda yaptım. Şöyle bir endişem var, yeniden yol koşusu yaparsam nabzımı ve hızımı ayarlayamayacağıma inanıyorum. Sonuçta düşük nabızla koşarken stabil şekilde koşulabiliyor pistte. Hiçbir eğim yok pistte.

Bu muhtemelen bir eksi diye düşünüyorum. Sizce bu bir eksi midir?

bahsettiginize ilave olarak bir soru soracagim; pistte kosarken hep tek yone mi donuyorsunuz ? eger oyleyse bunun uzun vadede sakatlik riski dogurabilecegi konusulan konular arasinda…ben de uc sene neredeyse tum kosularimi pistte yapmistim…bir senedir ise pist yuzu gormedim, intervallerimi bile trafige acik alanlarda yaptim (tamam, yasadigim ulke olarak avantajliyim)…pist/yol ayriminda en buyuk etkiyi zemin sertliginin bacaklarima olan etkisi ve az da olsa pace’e olan etkisi olarak gordum…yolda kosmanin bir avantaji da, hic bir yarista eger sansli degilseniz dumduz bir sekilde kosamiyorsunuz illa ki birilerini gecmeniz gerekiyor, bulundugunuz hatti degistirmeniz gerekiyor ve ozellikle startta bu biraz daha duzensiz oluyor…dis etkenlere acik kosmak bu gibi sartlara hazirliyor diye dusunuyorum…

3 Beğeni

Merhaba, paylaşım için çok teşekkür ederim. Pistte her seferinde yön değiştiriyorum. Aslında başta intervalleri orada koşarım, daha düz bir zemin, daha sağlıklı bir sonuç alırım diye düşündüm kendimce, ancak sonrasında koşular akşam hatta geceye kalınca, daha korunaklı bir yer olması nedeniyle tüm koşuları orada yapmaya başladım.

Nabiz ve hiz konusunda sorun yasayacaginizi sanmiyorum. Bir aliskanlik oldugundan yeniden yola dondugunuzde hemen animsar vucut. Ama sert zemine geciste biraz sorun olabilir. Tabii bir de pistte gozu kapali bile kosarsiniz ama yolda daha konsantre, gozu acik olmak gerekiyor. Yola geciste bunu akildan cikarmamak gerek.

4 Beğeni

Cevabınız için çok teşekkür ederim

1 Beğeni