Ortalama Nabız Farkı

Merhaba, konu çok derinleşmiş ben direkt ilk mesaja cevap vereyim;

son altı ayı düzenli yaklaşık bir yıldır koşuyorum, benim de öncelikli amacım nabzımı düşürmek o yzden her koşudan sonra direkt nabzımı ve önceki koşularımı kıyas yaparak inceliyorum.

Bulgularım sizinkilere benzer, kahve çok etkilemese de yemek çok etkiliyor öyle ki yemekten sonraki ilk birkaç saat hiçbir şey yapmadan otursam bile nabzım ortalama dinlenik nabzımdan daha yukarıda oluyor. Bu yüzden sabah erkenden, hiçbir şey yemeden koşmak daha konforlu geliyor.

Apple watch ile başladığım serüvenime garmin göğüs bandı ve saati ile devam ediyorum. Geçiş döneminde hep apple hem de garmin göğüs bandını aynı anda kullandım. Şaşırtıcı biçimde apple ile garmin grm pro plus verileri neredeyse aynıydı. Ancak apple bazen ölçüm alamayabiliyordu.

Nabız düşürme hedefiniz var ise, bir yılda ortalama 6:30 pacede 5-10 k arasında 160 küsürlerden 150 küsürlere indim. Haftada bir interval, bir uzun koşu ( 6:30- 15-20 k) bir de tempo antrenmanı yapıyorum (8-10 k 5:45-6:00 pace)

bol şans, kolaylıklar

3 Beğeni

@ismaileren @kosturmaca
Haklısınız, nabız farkını yaratan şey öncesinde yemek yemiş olmak olabilir. Akla çok uygun söyledikleriniz, teşekkürler.

1 Beğeni