Bu yazıda da, sonrasında videoda da, optik nabzı kötüledim ama şunu ekledim hep: bilekten olmaz bu iş, koldan veya kulaktan olabilir. Ancak deneme fırsatı bulamamıştım. Son birkaç aydır Coros koldan optik nabız ölçer deniyorum.
Öncelikle neden? Göğüs bandı sürekli kullanımdan dolayı bazı bölgelerde tahriş ve küçük yaralara neden oldu. Ayrıca hep ‘koldan olabilir’ deyip denememek de canımı sıkıyordu. Ama güvenemiyordum. Coros’u öven yazılar okudum. Sonra Kilian’da da görünce, tamam denemek lazım demiştim.
Gördüğüm kadarıyla oldukça başarılı. Kolun üst kısmında olduğundan hem çok tere maruz kalmıyor, hem orası (genellikle) kılsız oluyor, hem de kolun o kısmı çok aşırı sallanmıyor, sallansa da dikey durumda olduğundan akışkanların dinamiğini etkilemiyor (sanırım).
Henüz iki cihazı aynı anda takıp birbiri ile karşılaştırmadım ama genelde koştuğum parkurları ve hızları bildiğimden nabız beklentim epey güvenilir. Sonuçlardan memnunum. Bugün de 12x400 intervalinde şu sonuç çıktı. Bence çok tutarlı.