Oneri tavsiye sorulari

Kosuya yeni baslamis biriyim bu hafta ikinci haftam 4. Kosumu yapmis bulunuyorum 5k yi yuruyus + kosu seklinde isinma kosu soguma dahil 40 dk gibi bi surede rahatca tamamliyorum.
Size bir kac sorum olacak.

1. Ben bu sureyi nasil kisalta bilirim. Yapabilecek oldugum antremanlar var mi?
  2. Acma germe gibi kaslari rahatlatacak hareketler var mi ve bunlari ne zaman yapmam gerekir.
  3. Tamamlayici yada ekstra antreman (yuzme ya da fitness vb.) ne onerirsiniz.
    Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi forumlar.

Hiç yürümeden 30 dakika koşabilene kadar Couch-to-5k | Ritim programını uygulayabilirsiniz. Daha sonra 5K veya 10K antrenman programı bulup işi zamana yayabilirsiniz.

Bu konuda uzman kişilerin tavsiyelerini https://www.youtube.com/results?search_query=koşu+esnetme adresinde bulabilirsin.

Bazı profesyonel maratoncular ellerinde birer kiloluk ağırlıklarla step egzersizi yapar. Kış aylarında çok faydalı olur. Sessiz sedasız, gece yarısı dahi yapılabiliyor olması, tercih edilebilirliğini artırır benim için. Hem farklı kas gruplarını çalıştırırsınız hem de bacaklarınız için kuvvet egzersizi olur. Gerçi imkanım varsa yüzmeyi tercih ederim ama zaman ve tesis bulmak işi zora sokuyor. Ayrıca bazı koşucular farklı kas gruplarını çalıştırmak için bisiklet sürerler, iyi bir alternatiftir.

İyi antrenmanlar.

Tesekkur ederim verdiginiz cevaplar icin

1 Beğeni