Nkolay 44. İstanbul Maratonu

Hazır maraton haftasına girmişken başlığı oluşturayım. Hava gayet güzel görünüyor, bulutlu 16-17 derece civarı. Herkese sağlıklı ve keyifli bir maraton diliyorum. Organizasyondan en büyük beklentim emanet işini sorunsuz halletmeleri.

5 Beğeni

Bir şeyi düzeltseler başka bir şeyi bozuyorlar bir organizasyon deneyimi yok her sene herşeyi sıfırdan yapıyorlar gibi.

3 Beğeni

Eşyalar başlangıçtan bitiş noktasına araçlarla taşınacakmış. Önceki yıllarda nasıldı, başlangıç ile bitiş aynı mıydı bilmiyorum.(Geçen yıl aynıymış, bu yıl farklı)

1 Beğeni

Daha önceki senelerde, emanet eşya taşıyan otobüsler starttan 30dk önce kalkıyordu, parkur üzerinden finişe gidiyordu. Bu sene start saatine kadar eşya teslim edilebilecekmiş. Otobüs yerine başka araçlar kullanıcak sanırım, araçlar da Avrasya tünelinden gidecekmiş, böylece parkuru kullanmaları gerekmeyecek.

Start alanındaki kaotik ortamı rahatlatmak için alana otobüs alınmayacakmış. O yüzden, daha önceki Taksim ve Sultanahmet otobüsleri yerine Eminönü ve Kabataş vapurları ve Üsküdar’dan otobüsler ile sporcular Beylerbeyi’ne geleceklermiş. Bakalım bu değişiklik nasıl etki edecek göreceğiz.

5 Beğeni

Katılacağım ilk yarış olduğundan açıkçası ben oldukça heyecanlıyım :slight_smile: Sayfalarında tüm konuları oldukça detaylı açıklamışlar gibi geldi bana. Ulaşım konusunda soru işaretlerim çoktu. Sürekli yeni detaylar ekliyorlar. Şansımı vapurla denicem. Umarım hava da o sabah güzel olur :sunny:

Yarışı bitirmek en büyük hedefim. Bu yarışın beni başka yarışlara teşvik etmesi de en büyük isteğim :slight_smile:

5 Beğeni

İkinci yarışım olarak 15K kategorisine en yavaş kapıdan giriş yapacağım. İlk yarışım İstanbul Yarı Maratonundaki 10K kategorisiydi. 1:02:15 ile bitirmiştim. Bu parkurda yükseklik değişimi ne seviyede bilmiyorum. Dolayısıyla kendime en kötü 6:30 pace hedefi koydum. Cuma günü son 25 dakikalık kolay koşumu (easy run) yapıp tamamen dinlenmeye başlayacağım. Dünkü bacak antrenmanı üzerine gelen bugünkü interval beni baya perişan etti zaten. Bakalım hazırlık sürecinde yaptığım farklı tarzlardaki antrenmanlar ne kadar işe yaramış.

Ulaşım konusunda benim de merak ettiklerim var, acaba Altunizade metro çıkışı ile start alanı arasında ne kadar mesafe var? Yürüyerek gitmek mümkün mü vb. Bir de ayakkabımın bağcıklarını lastikle (fakir işi quicklace) değiştirdiğim için çipi bu sistemde ayakkabıya nasıl bağlayacağımı merak ediyorum.

Yarışacak herkese şimdiden başarılar. Köprünün üzerinde koşmak, eğlenceli olacak sanırım.

4 Beğeni

Altunizade metro ile yaris baslangic alani arasinda fazla mesafe yok.En fazla 700-800mt civari olmali…

3 Beğeni

Tel ve benzeri bir şey kullanıp, bağcık deliklerinden bağlayabilirsiniz. https://youtu.be/GclTDmP_45M

4 Beğeni

Bilgilendirme için müteşekkirim. Cırt kelepçe neredeyse herşeye çare değil mi :slight_smile: Lakin yarış sonunda çipi teslim ederken sökmesi sorun olabilir. Dolayısıyla dediğiniz gibi tel benzeri bir şey kullanmayı deneyeyim. Fakat bağcık delikleri biraz uzak kalır sanırım. Bu sebeple videodaki gibi bağcıkların üzerine sabitlemem bir sıkıntı oluşturmaz umarım.

3 Beğeni

Çip toplayanlar kişilerin birinde yankeski oluyor onunla pıt diye kesip topluyor. Çipin üreticisi plastik kelepçe tavsiye ediyorken neden bu maratonun broşürlerinde bu yöntem x ile işaretlenip uygulanması isteniyor anlamıyorm.

4 Beğeni

Ben medikal maskelerin içindeki burun telini kullaniyorum bayadir. Cikarmasi da kolay, takmasi da, o da aklinizda bulunsun…

8 Beğeni

Bende bunu yapmayı planlıyordum, aklın yolu bir demekki. Ayakkabı üzerindeki lastiklerim ince diye hala süpheliyim ama bugün kiti alırsam yarın çipi bağlar denerim. Tekrardan herkese bol şans.

1 Beğeni

selamlar,

arkadaşım Ozan bugün ilk gününden Maraton Ve Spor Fuarını tanıtan video paylaştı. Bazı firmalarda %25lere varan indiimler var. gitmeden mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.

not: Ozan ısrarla Wup ve Garminb stantlarına uğramanızı tavsiye ediyor :slight_smile:

3 Beğeni

Maraton parkurunda su dışında beslenme için de alternatifler oluyor mu? enerji jeli gibi…


Haritadaki WUP yazan noktalarda su dışı ihtiyaçlarınızı bulabilirsiniz. Tam olarak içerik nedir, bu noktalarda ne içebileceğiz, belki bilen birisi bizi aydınlatabilir.

2 Beğeni

Su 5 kilometreden sonra her 2,5 kilometre de.
Redbull 10,15,25 ve 35 km de.
Wupps enerji 20 ve 35 km de.

  1. Kilometreden seyirci desteği kopuyor yol gene yol bitmiyor yine.

Otuzbeşinci kilometreden sonra duvara vurma mıdır nedir oluyor önerisi olan var mı.

2 Beğeni

geçen sene koşanlar önden gidenlerin jel vs. fazlaca alıp arkadaşlara bırakmamışlar. bu sene önlem alınır umarım.

Sanırım halk koşusunda sıkıntı olmuş. Köprüyü riske atacağını düşündükleri için kademeli almışlar halk koşusundakileri. Bana bu gayet normal geldi.

Başlığı oluştururken umarım emanet işini sorunsuz hallederler demiştim. Benim deneyimim gayet sorunsuzdu. Su istasyon düzeni olarak geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Gönüllülere, koşu gruplarına, ve geneli yabancı izleyip alkışlamaya gelenlere ayrı parantez açmak lazım. İyi ki varlar.

Genel olarak ben memnun kaldım.

7 Beğeni

Tuvaletlerin pis olması dışında bir sorun yoktu bir sonraki maratona katılmayı düşünenler çantanın içine tuvalet kağıdı falan atsın. Halk koşusu kalabalık olur diye maraton ve 15k katılan yürüyüşçüler insanı deli ediyor.

4 Beğeni

Maraton başlangıcını bilmiyorum ama 15k başlangıcı çok gecikti. Ben 1 saati aşkın gecikmele start alabildim.
Sanırım köprü güvenliği açısından fasılalı olarak aldılar insanları starta.En azından yapılacak bir kaç anons iyi olabilirdi.

15k inanılmaz kalabalıktı. Maalesef büyük bir çoğunluğu koşucu değildi. Pace kapıları kağıt üstünde yapılmış bir uygulama olarak kaldı yine🤔. Eğer layığıyla uygulanmayacaksa boşuna yapılmasın, en azından karmaşa olacağını bilip gidelim umutlanmayalım.
Start sonrası köprü felaketti. Koşu ile alakası olmayan tipler sayıca çoktu ve yolu umarsızca tıkadılar.
Organizasyonel açıdan zor olsa da maraton ve 15kya ek olarak 10k nında ücretli etap olarak açılması bu kitlenin o etaba kaymasını sağlayacaktır. Özellikle kurumsal firmaların çalışanlarına verdiği katılım destekleri ile pek çok insan vardı dün. Umarım bu katılımların koşu kültürüne katkısı olur.

Çanta organizasyonu geçen seneye göre daha iyiydi.
Su istasyonları da yeterliydi bence.

6 Beğeni