Nefes alan yağmurluk ve rüzgar kesici özelliği olan koşu ceketi

Malum bu ürünler artık çok değerli ve külfetli, kullanım ve ürün önerilerinizi yazabilir misiniz.*

Özellikle ultra yarışlarda kullanabilecek.

decathlon yağmurluk

şöyle bir şey işinizi görebilir

4 Beğeni

Yarışlarda kullanılan zorunlu ekipman listesindeki ceket ile ilgili olan şartları karşılayabilmesi lazım malzemenin.Bazı yarışlar 10K isterken bazılarıda 20K istiyor.Sıradan ceketler işinizi görmez.decahtlon 10K satıyor ordan alabilirsiniz ama ben bonatti kullanıyorum ve gayet yeterli bence .Kumaşın teri dişarı atar özellikte olması çok önemli yoksa çok rahatsız eder heleki uzuna çıktıysanız vay halinize .Nike infinium gore tex de çok iyi bence .

2 Beğeni
4 Beğeni

4 yıldır kullanıyorum https://www.marmot.com/men/jackets-and-vests/rainwear/precip-jacket/AFS_889169253966.html

  • Waterproofness: 10,000mm

Dayanıklılığı, rüzgardan yağmurdan koruyuşu çok güzel, terleme yapmaması için koltuk altlarında fermuarlar mevcut ama bileklerden kapatmamak gerekiyor, kapattığınızda içerisi sırıl sıklam oluyor.

3 Beğeni

Google aramada:
marmot PreCip® Jacket amazon.com.tr
yazınca alışveriş -shoping sekmesinde amazon Almanya 'dan Türkiye’ye gelen ürünleri görebilirsiniz

2 Beğeni

Denk gelmediğimden, bilmediğimden soruyorum. Türkiye’de hangi yarış 20K istiyor, istiyorsa gerçekten özenle kontrol edip 20K yerine 10K ceketle geleni yarışa almıyor mu uygulamada? Organizasyonlar bu malzeme kararını ciddiyetle uygularsa çoğu katılımcının yarışa başlayamayacağını, bırakın 20’yi 10K bile istense büyük sorunlar çıkacağını tahmin ediyordum kendimce. Böyle teknik özelliği yüksek ve hayli pahalı ürünler çok az kişide var. Çoğu üst düzey koşucunun bu pahalı ceketlere sahip olmadığını, daha basit ürünlerle idare ettiklerini biliyorum. Ancak mevcut durum nasıl merak ettim.

4 Beğeni

1 yada 2 sefer bu yüzden yarış dışı kalan arkadaşlarımız oldu malesef.fakat hangisi ne istiyor şu anda pek hatırımda yok açıkcası .ama inceleyip dönerim size tekrar

2 Beğeni

Arkadaşlar bir noktayı atlıyoruz.
Sürekli kendi doğrularımızı karşı tarafa sunma derdindeyiz.
Konuyu açan arkadaş “çok değerli ve külfetli” diyor.
Sizler ise benim verdiğim linkteki yağmurluğu hemen gömdünüz ve 10 katı fiyatına satılan yağmurlukları öneriyorsunuz.

Öncelikle Avrupa’da dahi 10k, 20k olayı sadece bir tavsiyedir. Malzeme kontrolünde dikişlerinde bant var mı diye bakarlar sadece. dikişleri bantlı olan her yağmurluğu kabul ediyorlar.

Bende Salomon Bonatti Pro WP var. Bir dünya para verdim ama çoğu yarışta çantamdan dahi çıkmadı.
50 küsur ultra yarışı koştum. iyiki bonatti pro yağmurluğum varmış, iyiki ucuz yağmurluğum yokmuş dediğim bir yarışım olmadı.

İşin aslı sizi hipotermiye sokacak kadar soğukta geçen bir yarışta ceketin nefes alabilir olmasının hiçbir gereği kalmıyor. 2015 te Çekmeköy 24 saat yarışında soğuk ve yağmurlu bir havada koşuldu. Çoğumuz naylon pançolar ile koştuk ve şikayet edenimiz olmamıştı.

yani demek istediğim şey şudur ki; çok ciddi rekabet düşünen, girdiğiniz yarışta kürsüye oynayan, hem terletmeyen, hem hafif, hem ıslatmayan bir yağmurluğum olsun diyorsanız Decathlon ürünleri işinizi görmez. 1500-2000TL civarında bir yatırım ile yukarıdaki örneklerdeki yağmurluklar gibi bir şey alın.
Ama yok ben yarış bitirmek için koşan birisiyim diyorsanız decathlon yağmurluğu işinizi görür.

mesleğiniz sporculuk değilse, asgari ücretlinin yarım maaşına denk gelen bir meblağı yağmurluğa gömmek bence manalı değil.

14 Beğeni

Kendi doğruları sunma biraz alakasız bir cümle olmuş .dikkat edilirse zatenn bence diye bitiriyorum her tavsiye içeren cümlemi.Ortada bazı kurallar var ve bunlar görmezden gelinemez bence .amacım asla her hangi bir yağmurluk yahutta malzemeyi gömmek değil.Kısmen katıldığım noktalar olmakla birlikte bu konuyu asla o ucuz bu pahallı bu iyi bu kötü diye kişileri de sınıflandıracak bir şekilde düşünmedim .heleki çok bilmişlik asla değil .burda bir tavsiyede bulunmak (tıpkı sizinde yaptığınız gibi )kendi doğrularını sunmak olarak yorumlanırsa kimsenin bir daha tavsiye yada öneri sunacağını sanmıyorum en azından kendim için.hangi malzemeye ne kadar gömüleceğide gene kişiye göre değişir kim ne ile rahat ediyorsa onunla koşar.bunu en iyi ben bilirim gibi bir tartışma haline getirmemek lazım.Hangi malzeme ile nezaman kaç decede koştuğumıda yazmak istemiyorum buraya reklam yapmak diye düşünülebilir belki .

1 Beğeni

Bu arada teri dışarı atmayan bir yağmurluk veya ceketle koşarsanız ter ceketin kol ağızlarında ve bel lastik kısmında yada dirsek eklemleri civarında birikir havuz gibi olur hele uzundaysanız .Şıkır şıkır sesini bile duyarsanız ve sizi üşütür donarsınız donar . O yüzden evet bir kere alınıp daha düşünülmemesi gereken malzemeler var ve ceket bunlardan bir bana göre .birde şu var hiç işe yaramıyacak bir malzemeyi sırf hesaplı diye alıp daha sonra işe yaramadığını anlayınca başka malzeme almaya çalışmak en çok şnsan cebine zarar verir .Bana göre tabiki

2 Beğeni