Malum bu ürünler artık çok değerli ve külfetli, kullanım ve ürün önerilerinizi yazabilir misiniz.*
Özellikle ultra yarışlarda kullanabilecek.
Malum bu ürünler artık çok değerli ve külfetli, kullanım ve ürün önerilerinizi yazabilir misiniz.*
Özellikle ultra yarışlarda kullanabilecek.
şöyle bir şey işinizi görebilir
Yarışlarda kullanılan zorunlu ekipman listesindeki ceket ile ilgili olan şartları karşılayabilmesi lazım malzemenin.Bazı yarışlar 10K isterken bazılarıda 20K istiyor.Sıradan ceketler işinizi görmez.decahtlon 10K satıyor ordan alabilirsiniz ama ben bonatti kullanıyorum ve gayet yeterli bence .Kumaşın teri dişarı atar özellikte olması çok önemli yoksa çok rahatsız eder heleki uzuna çıktıysanız vay halinize .Nike infinium gore tex de çok iyi bence .
4 yıldır kullanıyorum https://www.marmot.com/men/jackets-and-vests/rainwear/precip-jacket/AFS_889169253966.html
Dayanıklılığı, rüzgardan yağmurdan koruyuşu çok güzel, terleme yapmaması için koltuk altlarında fermuarlar mevcut ama bileklerden kapatmamak gerekiyor, kapattığınızda içerisi sırıl sıklam oluyor.
Google aramada:
marmot PreCip® Jacket amazon.com.tr
yazınca alışveriş -shoping sekmesinde amazon Almanya 'dan Türkiye’ye gelen ürünleri görebilirsiniz
Denk gelmediğimden, bilmediğimden soruyorum. Türkiye’de hangi yarış 20K istiyor, istiyorsa gerçekten özenle kontrol edip 20K yerine 10K ceketle geleni yarışa almıyor mu uygulamada? Organizasyonlar bu malzeme kararını ciddiyetle uygularsa çoğu katılımcının yarışa başlayamayacağını, bırakın 20’yi 10K bile istense büyük sorunlar çıkacağını tahmin ediyordum kendimce. Böyle teknik özelliği yüksek ve hayli pahalı ürünler çok az kişide var. Çoğu üst düzey koşucunun bu pahalı ceketlere sahip olmadığını, daha basit ürünlerle idare ettiklerini biliyorum. Ancak mevcut durum nasıl merak ettim.
1 yada 2 sefer bu yüzden yarış dışı kalan arkadaşlarımız oldu malesef.fakat hangisi ne istiyor şu anda pek hatırımda yok açıkcası .ama inceleyip dönerim size tekrar
Arkadaşlar bir noktayı atlıyoruz.
Sürekli kendi doğrularımızı karşı tarafa sunma derdindeyiz.
Konuyu açan arkadaş “çok değerli ve külfetli” diyor.
Sizler ise benim verdiğim linkteki yağmurluğu hemen gömdünüz ve 10 katı fiyatına satılan yağmurlukları öneriyorsunuz.
Öncelikle Avrupa’da dahi 10k, 20k olayı sadece bir tavsiyedir. Malzeme kontrolünde dikişlerinde bant var mı diye bakarlar sadece. dikişleri bantlı olan her yağmurluğu kabul ediyorlar.
Bende Salomon Bonatti Pro WP var. Bir dünya para verdim ama çoğu yarışta çantamdan dahi çıkmadı.
50 küsur ultra yarışı koştum. iyiki bonatti pro yağmurluğum varmış, iyiki ucuz yağmurluğum yokmuş dediğim bir yarışım olmadı.
İşin aslı sizi hipotermiye sokacak kadar soğukta geçen bir yarışta ceketin nefes alabilir olmasının hiçbir gereği kalmıyor. 2015 te Çekmeköy 24 saat yarışında soğuk ve yağmurlu bir havada koşuldu. Çoğumuz naylon pançolar ile koştuk ve şikayet edenimiz olmamıştı.
yani demek istediğim şey şudur ki; çok ciddi rekabet düşünen, girdiğiniz yarışta kürsüye oynayan, hem terletmeyen, hem hafif, hem ıslatmayan bir yağmurluğum olsun diyorsanız Decathlon ürünleri işinizi görmez. 1500-2000TL civarında bir yatırım ile yukarıdaki örneklerdeki yağmurluklar gibi bir şey alın.
Ama yok ben yarış bitirmek için koşan birisiyim diyorsanız decathlon yağmurluğu işinizi görür.
mesleğiniz sporculuk değilse, asgari ücretlinin yarım maaşına denk gelen bir meblağı yağmurluğa gömmek bence manalı değil.
Kendi doğruları sunma biraz alakasız bir cümle olmuş .dikkat edilirse zatenn bence diye bitiriyorum her tavsiye içeren cümlemi.Ortada bazı kurallar var ve bunlar görmezden gelinemez bence .amacım asla her hangi bir yağmurluk yahutta malzemeyi gömmek değil.Kısmen katıldığım noktalar olmakla birlikte bu konuyu asla o ucuz bu pahallı bu iyi bu kötü diye kişileri de sınıflandıracak bir şekilde düşünmedim .heleki çok bilmişlik asla değil .burda bir tavsiyede bulunmak (tıpkı sizinde yaptığınız gibi )kendi doğrularını sunmak olarak yorumlanırsa kimsenin bir daha tavsiye yada öneri sunacağını sanmıyorum en azından kendim için.hangi malzemeye ne kadar gömüleceğide gene kişiye göre değişir kim ne ile rahat ediyorsa onunla koşar.bunu en iyi ben bilirim gibi bir tartışma haline getirmemek lazım.Hangi malzeme ile nezaman kaç decede koştuğumıda yazmak istemiyorum buraya reklam yapmak diye düşünülebilir belki .
Bu arada teri dışarı atmayan bir yağmurluk veya ceketle koşarsanız ter ceketin kol ağızlarında ve bel lastik kısmında yada dirsek eklemleri civarında birikir havuz gibi olur hele uzundaysanız .Şıkır şıkır sesini bile duyarsanız ve sizi üşütür donarsınız donar . O yüzden evet bir kere alınıp daha düşünülmemesi gereken malzemeler var ve ceket bunlardan bir bana göre .birde şu var hiç işe yaramıyacak bir malzemeyi sırf hesaplı diye alıp daha sonra işe yaramadığını anlayınca başka malzeme almaya çalışmak en çok şnsan cebine zarar verir .Bana göre tabiki
Evet kol altları açık olduğu halde içerisi ıslandı. Kol bantlarını kapatmamak lazım sanırım ama daha koşuya uygun bir yağmurluk/ceket vardır sanırım. Ben bunu bisiklet ve yürüyüşte kullanmak için almıştım.
toplamda 5-6 adet yağmurluk aldım 2023-2024 yıllarında. bilgisizlik nedeniyle bu 5-6 yağmurluğa verdiğim parayla hatta yarısına daha iyi bir ürün alırdım sanırım. son olarak aşağıda linkini paylaştığım ürünü aralık ayı kampanyasından aldım ve en sonunda artık istediğim ürün bu dedim.
mh500 bu üründe “Termal Buharlaşma Direnci” (RET) 6 olarak belirtilmiş.
RET ≤ 6: çok nefes alan kumaş
RET ≤ 12: nefes alan kumaş
RET ≤ 20: az nefes alan kumaş
3 katman, 25.000 mm, cep ve havalandırma imkanlarının olması ayrıca beğendiğim yanları oldu. Katılma hayali kurduğum bazı organizasyonlar vardı ve değerler zorunlu ekipman listesindeki yağmurluk değerlerini de karşılıyor.
Kötü yanları çok hafif değil 500g falan ağırlığı var fakat göz korkutacak kadar ağır değil.
Ülkemizde sadece siyah rengi var, Almanya’dan turuncusunu getirtmek istedim fakat daha sonra garanti gibi işler gözümü korkuttu mecbur siyah aldım.
Katlanıp minicik oluyor demek isterdim fakat katlanıp minicik olmuyor lakin koşu çantasında fazla yer kaplamıyor.
Alternatif olarak nike’ın ve adidas’ın hybrid daha hafif modellerine çok baktım. onların “mm” değerleri cep ve havalandırma imkanları gibi detayları kıyasladığımda MH500’ü tercih ettim.
Çok zorlu olmayan koşullarda (ki henüz çok zorlu bir iklim hareketi göremedik maalesef) merrel 10.000 mm veya decathlondan aldığım btwin neon 2.000 mm kullanıyorum eymir soğuğu ve ayazında çatır çatır kullanıyorum haklarını yemeyim hatta merrell ile ida 66 yaptım ki bence o bile alınabilir. her iki üründe de havalandırma imkanları mevcut almak isteyenler için düşünülebilir.
BTWIN (karanlık için çok iyi)
merrell fallon (galiba renk stoğu bitmiş)
Katılıyorum. Kiprun 500 modeli pro koşucuları bile çok üzmeyecek bir yapıya sahip. Üst düzey malzeme kullananlara baktığımızda çoğu sponsorlu sporcular
Mh 500 marmottan ne farkı var ki.
seyda abi merhaba,
bahsettiğin marmott’un niteliklerini paylaşan bir sayfa varsa birlikte bakabiliriz. o modele çok hakim olmadığım için birşey yazarsam sizi yanılıtmış olurum.
merhaba , İstanbul ikliminde günlük koşu için deathlon Erkek Outdoor Yağmurluk MH500 uygun olur mu yoksa bu ürün biraz daha soğuklar için mi ?
MH500’ü bende severek kullanıyorum, çok güven verici, sadece dediğiniz gibi hafif değil. Benim birincil önceliğim koruma olduğu için ağırlığını göz ardı ediyorum.
merhaba, dediğim gibi mh500 özellik bakımından dolu dolu, pek çok organizasyonda da kullanabileceğiniz bir ürün. eğer “ben kendi halimde koşarım” ve zorlu bir rotada uzun mesafe koşmam derseniz belki o zaman bütçeye göre diğer seçeneklerde değlendirmeye alınabilir. sonuçta işin bir de maaliyet boyutu var.
decathlon emsallerine göre biraz f/p ürünler satıyor ama nike ve adidasın hatta trespass’ın ürünleride neredeyse aynı para. tam olarak görerek ve deneyerek almak önemli. mesela cebe ihtiyacınız var mı? veya mesela nike’da havalandırma penceresi sırt kısmında ve her zaman açık. kimi insan sürekli hava deliği olmasından memnun olmayabilir. burada yönlendirme yapmaya bu gibi etkenlerden dolayı korkuyorum
ben kendimce yanıla yanıla kendime en uygun ürünü buldum.
mantıklı değil ama bazen benim de yaptığım bir yanlış var, eğer “a marka” bir ayakkabı giymişsem o gün giydiğim tüm koşu kıyafetlerimi aynı marka ile en azından aynı renk ile kombinlemeye çalışıyorum. bu biraz psikolojik ve mantıklı açıklaması olmayan influencer bir hareket olarak değerlendilebilir, önermem . (öz eleştiri
)
galiba en iyi tavsiye bir mağazada ürüne fiziksel olarak bakmak, mm değerlerini öğrenmek, dikişlerde sızdırmaz kaynaklara bakmak, ağırlığını kontrol etmek olacak.
https://www.marmot.com/men/jackets-and-vests/rainwear/mens-precip-eco-jacket/AFS_889169585395.html
Ret değeri felan yazmıyor. Kol altı fermuarlı ama içi ıslanıyor koşuda sırtta havalandırma yok. Bisiklet ve yürüyüş amaçlı almıştım. Koşuda da kullanıyorum ama dediğim gibi içi ıslanıyor.