Nabız ölçer bileklikler doğru sonucu verir mi

Örnek olması için: https://www.hepsiburada.com/pazariz-m3-nabiz-olcer-akilli-bileklik-p-HBCV0000280TKR
Nabız ölçer saat almak istedim ama fiyatlar çok artmış ben de yukarda linkini bıraktığım bileklik gibi olanlara yöneldim. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

3 Beğeni

İçerisinde gps özelliğide olan bir model almanızı tavsiye ederim. Bu sayede 1k, 5k, 10k, 1mil gibi performanslarınızı da takip edebilirsiniz. Ben Amazfit Bip kullanıyorum. Nabız kemeriyle bilekliği eş zamanlı kullanarak ne kadar tutarlı diye test ediyorum zaman zaman. Tespitlerime göre optik nabız okuyucular ani değişimlere geç tepki veriyor. Mesela koşunun başında nabzınız 80 iken, koşmaya başladığınızda birden 100ün üzerine çıkıyor. Ancak bilekten ölçen okuyucu kademeli olarak yükseliyor. Nabız bandı anlık ne ise onu gösteriyor. Başlangıç kısmını geçip koşmaya başlayınca aralarında bir fark olduğunu söyleyemem. Mesela biri 147 ise diğeri 149 gösteriyor. Amatör bir sporcu iseniz ve bu ölçüm sizin için hayati bir öneme sahip değilse, bilekten ölçen bir saat veya bileklik kullanabilirsiniz. Nabız bandına göre daha kullanışlı diyebilirim.

3 Beğeni

Bu ve bunun gibi emitasyon ürünlerden almayın paranıza yazık.

Bilindik markalara yönelmekte fayda var. YouTube’dan the quantified scientist sayfasının bu tarz akıllı saat ve bileklik testlerini inceleyebilirsiniz. Huawei Band 6’nın sonucunun çok iyi olduğunu biliyorum, fakat siz yine de kontrol edebilirsiniz.

2 Beğeni