Nabız Aralıklarınızı Nasıl Tespit Ediyorsunuz?

Herkese Merhabalar,

Nabız aralıklarınızı (Zone-1, Zone-2…vs.) belirlemek için internete araştırma yaptığınızda birkaç tane farklı yaklaşım ile karşılaşıyorsunuz. Örnek olarak, (Max Nabız)=220-(Yaş) veya (Max Nabız)=208-(0,7*(Yaş)) veya Karvonen Formülü gibi yaklaşımlar görüyoruz.

Sizler hangi yaklaşımı kullanıyorsunuz ? En güvenilir ve size doğru olduğunu antrenman ifası sırasında hissettiren yaklaşım hangisi paylaşabilir misiniz ?

Herkese iyi haftalar dilerim.

1 Beğeni

Her Formül Birbirine Yakın Sonuçlar Veriyor. Profesyonellik Hedefin Yoksa Nokta Atışına İhtiyacın Yok.

Kendimden Örnek Vereyim. Bu Spora Başladıktan Sonra Herşeyi Her Konuyu Hemen Öğrenmek İstiyordum. Yapım Gereğide Duyduğum Bir Şeyi Araştırnayı Severim. O Yüzden Bir Sürü Bilgi İçinde Çırpındım Durdum.

Spor Bilimi de Diğer Bilim Dalları Gibi Kendini Yenileyerek, Deneyimleyerek, Gözlemleyerek Birçok Bilgiyi Güncelleyerek İlerler. Bazı Sporcuların Genetiğine, Fiziğine Karvonen Formulü uyar, Bazılarına Max nbz Eksi yaş vs. Açıkçası En başlarda Bende Bunlara Çok Kafa yordum ve bunun devamında Bazen yanlış yolda olduğumu düşünerek motivasyon eksikliğide yaşadım.

Bunda dolayı artık fazla kafaya takmıyorum. MaxNbz eksi yaş yapıp çıkan sonuca göre bölgeleri belirleyip antrenmanlarımı yapıyorum. Ve sonuçlarınıda alıyorum. Tabiki sonuçları nabız bölgelerine harfiyen uyarak antrenman yaptığım için değil tutarlı şekilde haftada 4 gün koşu yaptığım için alıyorum. Bence önemlisi bu TUTARLILIK ve DİSİPLİNLİ ANTRENMAN.

1 Beğeni

Belki Merak Edersin diye Antrenman rutinimide paylaşayım

Haftada 4 antrenman (gün) yapıyorum.
Biri 45dk biride enaz 90dk lık haftada iki adet yavaş koşu

Biri İnterval hız antrenmanı

Biri de ya Yokuş tekrarı ya Fartlek yada Tempo (Laktat Eşiği) Antrenmanı. Bu Üç çeşidi Herhafta değiştiriyorum.

5 Beğeni
2 Beğeni