Ben ne yaparak sopa gosterdim ki, anlamadim. Oyle anlasildiysa ozur dilerim. Hakkimda oyle biri gibi dusunulsun istemem.
Bu yetki forum kuruldugu gunden beri var ve surada yaziyor. Mudavim (seviye 3) kullanicilarin yetkileri arasinda “Konuların kategorilerini ve başlıklarını değiştirmek” var.
@tugrulpeker eline sağlık. Ben değiştirecektim ki uzun zamandır forumu boşladığım için seviye düşmüşüm yapamadım. Forumda belirli üslup seviyesi yakalanması açısından başlığın değişmesi gerekiyordu. Bunun sopayla vs alakası yok.
Bence de forumda bugüne kadar kullanılan yazı dili ve üslup adetlerine pek uymuyordu başlık. Daha kötü rezillikler görsek de başlıkların daha sade dille, genelde organizasyon adı (hatta yılı ile birlikte) ile açılmasına alıştık sanırım. Başlığı değiştiren arkadaşımız ile hiç tanışmadık ve hiç denk gelip koşmadık, forumdan tanıdığım üzere başlığı düzeltmesinde art niyet görmedim.
Konuyu açan @SpacePunk arkadaşımızın fikri ile başlık orjinal haline dönsün ya da bu haliyle kalsın, kararı O verip konunun asıl noktasına dönelim, yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim.
Buna gerçekten ben de bir anlam veremedim. Olayı şahsileştiriyormuşum gibi bir algı var. Kesinlikle böyle bir şey yok. Yaptığı işin hakkını vermeyen babam olsa tanımam. 2-3 yarışı ücretsiz koşacağım diye de kimsenin avukatlığını yapmam. Yarın gönüllü olduğum başka bir yarışta yine benzer rezillikler görürsem gelir burada rezalet başlığı açarım ki insanların hakkı yenmesin
Keyfiniz bilir beyler. Mottonuz aman tadımız kaçmasın ise uzaklaştırın isterseniz ama hiçbir hakaret ya da küfür içermeyen bir başlığı değiştirenlere hakkımı helal etmiyorum!
Bu yarışı koşmaktan son anda vazgeçtim. Geç kayıt ücreti 1000’e yakındı. O parayı verip sabahın köründe kalkıp sırtıma çantayı takıp oraya gittiğimde emanet eşya çadırı olmadığını görseydim ne yapardım bilmiyorum. Koca çanta ile koşamayacağıma göre koşamayacaktım belki de. Bu size göre yeterince REZALET bi durum olmayabilir ama bana göre öyle ve bu şekilde açılmasında da bir sorun görmediğimden öyle açtım. Kimseye küfür yok, hakaret yok.
Bu REZALET yüzünden koşamadığım yarışın ücretini gelip burada istesem bu insanların hakkını gözettiğiniz kadar benim hakkımı gözetip paramı geri almamı sağlar ya da cebinizden verir miydiniz?
Müdahil olmamaya çalışıyorum çünkü dilimin kemiği her zaman yok, yeni başlık bence de çok daha uygun.
Bu forumun bir çizgisi var ve her forum herkes için değildir. Benim bu forumda en beğendiğim konu iletişimin seviyesi, bozulmaması içinde emek verenlere saygı duyuyorum.
Uzun yıllar ciddi kullanıcı sayısı olan forumlar yönettim, öğrendiğim en önemli şeylerden bir tanesi ;
Yöneticilik pizza değildir herkesi mutlu edemezsin.
Başlığın daha yapıcı bir şekilde değişmesi isabetli olmuş. Forumdaki üslubu korumak önemli. Keşke tartışma ilerlemeden önce en başında üslubun önemini kavrayıp ve korunması konusunda refleks gösterilseydi. Böylece başlığın verdiği gerginlik ve bu değişikliğin neden olacağı tartışmadan da kaçınılmış olunurdu.
Türk Dil Kurumu
rezalet
(reza:let), Arapça reẕālet
isim; rezillik.
ünlem; Hoşa gitmeyen, beğenilmeyen bir şey için kullanılan söz.
Bu kelime herhangi bir küfür veya hakaret içermiyor.
Küfür veya hakaret olmayan bir nahoşluğu ifade eden bir kelimeye izin verilmeyecekse bu açıkça sansürdür.
Bu yarışı bilmeyen ve Google üzerinden bu yarışı aratan kişiler internet üzerinde bu yarış hakkında hiçbir olumsuz başlık görememiş olacaklar.
Bakınca hep olumlu veya nötr başlıklar görecekler ve her şeyi çok güzel zannedecekler. Yani olumsuz bir şeyi var mı diye arama yapan kişilerin hakkına girmiş olacağız.
Bence bu haksızlık.
İnsanlar haber alma özgürlüğüne bir kısıtlama bence bu.
Ayrıca olumsuz şeyleri dile getirmek gelişmenin ilk şartı.
Hiçbir olumsuz geri dönüş almayan organizasyonlar gelişme ihtiyacı duymaz.
Yani böyle geri dönüşlerin dile getirildiği başlıkların altında sadece naif sözlere izin vermek ile başlığa hiç izin vermemek arasında bir fark yok bence.
Başlık eski haline getirildi arkadaşlar. Dilerseniz bu tartışmayı biraz soğutalım.
Sadece şunları anımsatmak istiyorum:
Başlığı ben değiştirmedim. Açan arkadaşın değiştirmesini umarak yorumumu yazdım. Zorlamadım, sopa göstermedim, kimseyi değiştirmeye heveslendirmedim.
Burası bir komünite ve kuralları var. Şunlar da onlardan bazıları. Yani başlıkların kategorilerinde ve bazen içeriklerinde daha iyi ve güzel bir içerik için değişiklikler yapılabilir/yapılıyor. Bunu Wikipedia’ya benzetebilirsiniz. Orada da bazı sayfalarda defalarca ileri geri değişiklikler yapılıyor. Doğruyu bulmak adına oranın komünitesi de tartışıyor. Burada önemli olan ipin ucunu kaçırmamak, gerginliği artırıcı dilden ve yaklaşımdan uzak durmak, medenice tartışmak. Ben de bu medenice tartışmanın sonunda başlığın ilk haliyle kalması gerektiğine ikna oldum ve ilk şekline değiştirdim.
İyi antrenmanlar, medeni konuşmalar dilerim.
KoşuForum admininiz
Senin zeytinliklerin var. Belki de zeytinyağı da üretiyorsun. Belki de eşe dosta satıyorsundur. Biri senin zeytinyağın için “rezil bir zeytinyağı bu” dese sen ne hissedersin? Ya da “bu bana biraz acımsı geldi, asitlik derecesi fazla mı yüksek? zeytinden mi, yoksa prosesten mi kaynaklanıyor” dese ne hissedersin?
"Rezil"in sözlük anlamından çok nahoş bir çağrışım çıkmayabilir ama gündelik hayattaki karşılığı hiç de öyle değil.
Yarışa bu sene gitmediğim için gözlem yapma şansım olmadı malesef ama birinin paylaşımında yarış günü bedava kayıt dağıtıldığı gibi bir şey okudum. Şahit olan ya da kesin bilgisi olan var mı acaba ?