Başlığın faşistçe değiştirildiğini belirtmek isterim. Bu bir REZALET başlığıdır ve açtığım son başlıktır.
Bu koşudan bahsederken her şey 10 numaraydı, hiçbir sorun yoktu falan diyenlere bakmayın. Çoğu ahbap çavuş ilişkileri yüzünden toz kondurmuyor.
Soyunma çadırını geçtim 15 ve 5K için EMANET EŞYA ÇADIRI yoktu ulan EMANET EŞYA ÇADIRI. Her yerde bağıra bağıra söylenmesi gereken bir şey bence bu. Ücretsiz koştuğumuz yarışlarda bile verilen bir hizmet 700-800 lira verdiğimiz bir yarışta nasıl olmaz akıl alır şey değil!
Patrona soyunma çadırı soranlara ne diyeyim diye soruyorum verdiği yanıt TUVALETLER!
Organizasyondan ricam Allah aşkına alın o poserları gidin survivor vb. şeyler üzerinden yapın ticaretinizi. Güzelim koşuyu alet etmeyin para sevginize. Koştuğunuz yarışları bile sırf koştum demek için koşmuşsunuz belli. Hiçbirinden gram ders almamışsınız.
Keşke yarış hakemleri gelip buralarda bi şeyler yazabilseler de bilmediğimiz daha neler oluyor öğrenebilsek
Aynı problemi ben de yaşadım. Yedek eşyalarımı vb. koyduğum çantayla 15 km koşmam imkansız. Sabahın 5’inde kalkıp gelmişim, eşyamı emanet almamaları demek yarışın yalan olup evime dönmem demek. Sebebini sorunca da organizatör dostumuz 1000 tane yarışa katıldığını iddia ederek 15k koşanların çantalarının sorumluluğunu alamayacağını söyleyip kestirip attı. Sağolsun Beltur’daki arkadaşlar yardımcı oldu da çantamı bir dolaba aldılar.
Açıkçası Yarış Öncesi “Türkiye nin En iyi Kit Çantası, Expo Alanı vs” Paylaşımları Çok Yaptılar Üstüne Basa basa Hemde. Beklentiyi ve Çıtayı Çok Yükselttirler Kötü Değildi Organizasyon Fakat Öyle Reklam Yapıldığı Kadar da “En İyi” Değildi. Özellikle Kit Çantası. Daha İyi Kit Çantası Olan Organizasyonlar Var Örnek Gündoğdu Ultra
O tartışmaya şahitlik ettikten sonra alandaki hakemlere durumu bildirdim ve sonrasında ve gün içinde muhtemelen başka birçok nedenden yine hakemlerle köşelere çekilip konuştuklarına şahitlik ettim çünkü gözüm hep üzerlerindeydi
Gerçekten bu kadarına hiç gerek yok. Şimdi yıl sonuna kadar her gün bu yılın aynı fotolarını paylaşır, yıl başından itibaren de 8 ay boyunca her gün kayıt olun çünkü en iyi biziz temalı gönderiler paylaşıp dururlar.
Sosyal medyayı etkin kullanmak bu değil. Canlı yayınlarında insanların defalarca emanet eşya olacak mı sorularına şahitlik ettim ancak hiçbiri yanıtlanmadı. Yanıtladık diyor ama yalan söylüyor. Yalan söylediğini düşünmek istiyorum çünkü emanet eşya ile drop bag arasındaki farkı bilmeyecek insanlar değiller. 60 ve 30K için drop bag desteği olacak yalnızca dedi patron canlı yayında. 5 ve 15K için emanet eşya çadırı olmayacak denmedi canlı yayında ve böyle bir yazı da hiçbir yerde görmedim.
Tamam eyvallah zorla değil ya verme böyle bir hizmet ancak bunu da yarıştan önce yazamayacak/söyleyemeyecek kadar para sevdalısı olmayın!
Zeytinburnu, Kartal, Maltepe, Gaziosmanpaşa belediyelerinin ücretsiz yarışlarında aldığımız hizmeti siz koca İBB desteğine ek aldığınız yığınla kayıt ücretine rağmen veremediniz ya yazıklar olsun.
60k sonlarda bitirdim, sona kalan dona kalır durumundan dolayı aç ve açıkta kalmış oldum, eyvallah ama bir su veren bile olmayınca da bu kadar da olmamalı dedim, beltur da çok hesaplı dedikleri döner+ayran 350tl verip açlığımı gidermiş oldum…
Ben de 60 k koştum. Yemek kalmadı dediler. 8.40 koştum cut off 11 saatti. Nasıl yemek kalmaz anlamadım. Sonuçta 60 k ya yemek verilecek dendiyse sayı belli değil mi Araba uzaktaydı,cüzdan arabada.Telefonun arkasına yerleştirdiğim 200 tl ye birşey yiyemedim. Ama benim yaşadığım en büyük sorun kıyafet değiştirme alanı olmamasıydı. Belturun tuvaletinde üstümü değiştirmek zorunda kaldım
Gerçekten çok özür diliyorum sizlerden. Eğer organizasyon bunu hak etseydi son koşucu gelene kadar orada bekler elimden geleni yapardım.
Her şeye rağmen beslenme alanından ayrılan son gönüllü ben ve orada tanıştığım başka bir gönüllüydü. Servisi kaçırmamak için mecburen ayrıldım alandan.
Tam 1 muz isteyenlerle uğraştık bütün gün ama etkinlik sonunda hakkınız olan muzları birileri çantasına attı giderken. Organizasyondan biri de gelip bakın en çok hak eden koşucular (60K) gelmeye devam ediyor (sayıları da belli) lütfen onların hakkını saklayın falan demedi mi acaba liderlere!?
İlk ve son defa koştuğum bir yarış oldu sağolsunlar Burnumuzun dibinde Trail var gitmeyelim mi diyor insan ama… gitmeyeceğiz demek ki.
-SPX parkta başlatıp bitirmek için zorlanmış parkurda son birkaç km asfalt canımıza okudu.
-30K parkuru son 8km lik kısımda 15K parkuru ile birleşince koşmayı bırakıp patika kapmaca oynadık. Çıldırdıkkk
-Yemek alanı diye 20 masa-10 sandalye koymuşlar Yere çömelip yemek yemeye çalışan insanlar seneye de gelirler sanıyorsunuz değil mi
-Benin için kit içeriği felan önemli değil. Tshirt vermeyin o parayla sandalye koyun. Günün sonunda elimde ne olduğu değil, süreçte yaşadıklarım ve alandan mutlu ayrılmam önemli.
-Kıssadan hisse, burnunun dibinde de olsa iki kere düşünmeli.
Sorun biraz da bizim iyi niyetli oluşumuz. Spor işin içinde olduğundan farklı bakıyoruz ve bu insanların tüccar olduğunu, bu organizasyonları para kazanmak için yaptıklarını unutuyoruz.
Bunları denetlemesi ve gerektiğinde hesap sorması gereken federasyonu da unutmamak gerek.
O gün yarışı koşan ya da alanda olup bu sorundan bahsetmeyen instagram ünlülerini de yazacağız elbette bir yerlere
Şimdi Hepimiz Bir Eleştiri Yapıyoruz Fakat Yiğidi Öldürüp Hakkını Yeme Demişler Atalarımız. Organizasyon Birkaç Eksik Dışında Sorunsuzdu. Asıl Sorun Organizasyon Beklentiyi Çok Yükseltti.
Sizin Sunduğunuz Olumsuzluklar Aslında Trail Koşularda Hatta Yol Koşularında da Böyledir. Olağan Şeyler. Bunlar Aslında Normal. Yemeği Yere Oturup yemek (Ki Her Organizasyonda Yemek Olmuyor). Parkurun Asfalt vs ile Sonlanması, Diğer Parkur Koşucuları İle Koşmak gibi.
Organizasyonlardan Asıl Beklentimiz şunlar Olmalı
Yeterli Wc, Yeterli Parkur İşaretlemeleri, Koşucu Sayısından Fazla Olacak Yiyecekler, Doğru Ulaşım ve İyi Planlanmış Program, Yeterli ve Çeşitliliği Fazla CP ler, Emanet Noktası, Soyunma Kabinleri.
Bu Organizasyonda Bir İki Madde Dışında Hakkını Verdi Diye Düşünüyorum. Tabii ki Bana Göre. Açıkçası Seneye Tekrar Katılmak İçin Sabırsızlanıyorum.
30k parkurunda koşam biri olarak da benim görüşlerim aşağıdaki şekilde.
-Kontrol noktaları bir çok yarıştan daha zengindi.Arkalarda koşan bir koşucu olarak bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum.2 veya 3.CP de karpuz bitmişti sanırım ama bence bir sorun değil.
-Maalesef kontrol noktaları sonrası çok geçmeden (en fazla 1km) bir çok pet şişe atığı gördüm ve üzüldüm.Sanırım 2.CP nin hemen 300-400mt sonrası hiç açılmamış bir powerade şişesi öyle usulca kenara atılmıştı.Bu noktada tüm katılımcıların çok daha duyarlı olması gerekir bence.
-Araba ile gittiğim için çanta teslim etme gereği duymadım ama organizasyonun tüm parkurlar için bu konuda yardımcı olması gerekliliğine kesinlikle katılıyorum.
-Çok eleştirilen instagram postlarından bir tanesinde “en az asfalt geçişi olan trail yarışı” gibi bir ifade hatırlıyorum.Son kmlerdeki asfalt geçişi anlamsızca uzundu.Türkiyedeki bir çok patika yarışına gittim ama bu kadar rahatsız olduğumu hatırlamıyorum.
-Finishte su-soda ve tatlı vardı,belki yemekte vardır ama ben aramadım açıkçası.
Özetle İstanbul’da yaşayan biri olarak bana “az maliyet” ile koşulabilir bir organizasyon olduğu için tekrar gelinebilecek bir yarış diye düşünmekteyim.Umarım org.ekibi buradaki eleştirileri dikkate alarak daha iyi bir organizasyon ile karşımıza çıkar gelecek yıl…
Olmazsa olmaz bir şeyin olmayacağına 1000 tane koşucuya saygısızlık ederek karar veren ve bunu da yarıştan önce açık yüreklilikle söyleyemeyecek kadar gözünü para hırsı bürümüş tüccarlara ne 1 liramı ne de 1 dakikamı veririm!
Ülkemizde şehirden uzak bir nokta da ücretli bir koşu etkinliğine 5k için 559 15k için 750 kişi toplamak cidden başarı. 5k ve 15k koşucularına vestiyer hizmeti vermeyeceğini belirtmeden vestiyer hizmeti vermemek ayıp ve skandal, soyunma çadırı işini de beltura kitlemişler. Seneye ciddi bir katılım düşüşü yiyip akıllanırlar.