Merrell Belgrad Ultra Rezillikleri

Sanırım yorumum biraz sert bir dil kullandığım için yanlış anlaşıldı.

-Yemek vermeseler de kimse buna hayır demezdi elbette. Onlara bunun için teşekkür ederim. Bununla birlikte beni rahatsız eden orada birsürü masa olmasına rağmen sandalye olmamasıydı.Yani sandalyesiz masayı koymasanız daha iyiydi.

-Bir iki madde dışında herşeyi yeterli bulmanız da bana fazla iyimser geliyor. Bu eleştirilerimi yurt içinde neredeyse tüm yarışlara katılmış biri olarak yapıyorum. Yalnızca beni aşırı rahatsız eden konuları yazdım. İyi yada kötü unsurlar bulmaya odaklanırsak yazacak çok daha fazla başlık olurdu.

-Uludağ Ultra Trail’de son kısmı asfalt ile bitirmek zorunda ama, kısa olduğu için hiç zorlanmadık bugüne kadar.

Sonuç olarak tabii ki iyi yanları da var. Umarım çok daha iyi bir organizasyon olur.

Bu yarışta Uludağ Ultra Trail’i düzenleyen Engin Çetinay da koşuyordu. Engin Çetinay’dan örnek alarak organizatörlerin de yarışlarda koşarak tecrübe etmeleri ve daha iyisi için çalışmaları iyi olur sanıyorum.

6 Beğeni

Ben iddiaya varım bu konuda :slight_smile:
Mücbir sebepler olmadıkça düşüş yaşamazlar.
Marketing wins.

4 Beğeni

Gelecek sene bir kontrol edeceğim
5k her yerde koşabilirken para, kaynak ve zaman ayırıp şehrin dışında bir yere gitmek hiç aklıma yatmadı. Derecelere bakıyorum tempolu yürüyüşle katılanların yarısını geçebilirim. Bu koşularda benim anlamadığım bir şeyler mi dönüyor ne!!!??

2 Beğeni

Katılmamış + yarıştan çekilmiş sayısı:
5k 205kişi, 15k 204 kişi, 30k 94 kiş, 60k 31 kişi.

Başkalarının da aklına yatmamış gibi.

1 Beğeni

Trail yarışı parkur bazında değerlendirmek lazım. Asfaltta 18 dakika civarı 5k koşuyorum. Hadi bu aralar başımda dert var, biraz daha fazla olsun. Bu sene 5k parkurundaydım. Yarışı 5.11 pace ortalama bitirdim. İniş çıkış ilginç bir parkur olmuş.

Ama tabi ortalamanın üstü sıralamayı yürüyerek yapabilirsiniz, belki katılanların ortalaması tempolu yürüyüştür.

2 Beğeni

Oha hakikatten pahallı imiş yav. İzmirde en iyi dönercide bile o fiyat değil arkadaş valla

1 Beğeni

Bu yemek konusunu da canlı yayın teknik toplantı da soru gelmeden kendileri açıklama yapmıştı, beltur tarafından ücretli yemek imkanı olacaktır vs. Sunulan yemekler de makul fiyat olacağını üstüne basa söyledi ama fiyat kişiye göre göreceli olunca 335 TL ye döner+ kutu fanta bana göre pahalı denilecek bir rakam, bu fiyata iyi bir kebapçıda 1,5 İskender yenirdi…

Ek olarak döner+fanta slip

3 Beğeni

Sizi haklı çıkaran ve kulağının üstüne yatıp, bunca insandan halen bir özür dilememişken sizi hiç umursamadan şimdiden gelecek yılı pazarlamaya başlıyoruz demişler. Gerçekten bunlar kadar pişkin ve saygısız spor organizatörü yoktur bu ülkede.

1 Beğeni

Bu kadar destek neden veriliyor? Bi zahmet neden kendiniz organize etmiyorsunuz? Organizatör olsam hemen yarın kapılarını çalar aynı desteği istiyorum derdim.

2 Beğeni

Merhaba,

Merrel Belgrad Ultra - 30K geçen sene sakatlık sonrası katıldığım ilk yarış olmuştu. Hem parkuru, hem organizasyonu, hem de kent ormanını çok beğenmiştim. Bu sene de gene 30K parkurunda yarıştım. Ailemle, dostlarımla ve onların da aileleri ile birlikte katıldık. Hepimiz orman içinde, temiz havada, yağmur altında harika bir gün geçirdik. Sadece buna vesile olduğu için bile seneye gene katılacağım.

Bence ortada bu kadar gömülecek bir organizasyon yok. Yukarıda yazılan eksiklikler aksaklıklar özellikle 5K ve 15K katılımcıları için bir dropbag alanı ayrılmaması büyük eksiklik. Alan geniş, büyük ve müsait. Çok basit bir çadır ve bir ya da iki görevli ile çözülebilirdi aslında. Neden yapmamışlar anlamak mümkün değil. Aynı şekilde soyunma kabinleri de kolaylıkla sağlanabilirdi. Bu iki sorun da seneye çözülürse çok daha güzel bir organizasyon olabilir.

Ben olsam kit dağıtma işini daha uzun süreye yayarım ve yarış günü kesinlikle kit dağıtmam. Bir organizasyonda yarış sabahı kit dağıtılıyorsa bilinki orada karmaşa olacaktır. Hiç şaşmaz.

30K boyunca 3 CP vardı. Ben hiç birini kullanmadım. Fakat kullanan arkadaşlarım muzundan nutellasına kadar dolu olduğunu söylüyor. Finishte de su, soda, muz, ayran, tatlılar ve yemek vardı. Ben yemek de almadım. Ama yiyen arkadaşlar beğenmiş. 60K cılara yemek kalmaması organizasyon kadar biz koşucuların da suçu. Yemeğini alan bir daha almaya çalışmasa, Organizasyon da yemeğini alanın yarış numarasını işaretlese bir sıkıntı yaşanmazdı.

15K koşanlarla birleştiğimizde sırtında kit ile koşanlara ben de rastladım ve üzüldüm. Fakat ben istanbul maratonunda sırtında kocaman organizasyon çantası ile 42K koşmak zorunda kalan bir sürü koşucu da gördüm şimdiye kadar ve adım gibi eminim bu sene koşarken de göreceğim. Benzer şekilde @ggg nin yaşadığı gibi sıralamada hataların yapıldığı, yanlış ölçümün yapıldığı, shortcut yapanların, traktöre binenlerin kürsüye çıktığı bir sürü yarışa organizasyona da şahit oldum. Bunları “zaten her yerde oluyor” diyerek normalleştirmeye çalışmıyorum. Kesinlikle olmamalı. Fakat uygun bir şekilde organizasyona geri bildirim verip seneye tekrarlanmamasını sağlamaya çalışmak daha doğru.

Önceden Bakiye Abla’nın yarışları vardı artık yok, UzunEtap En Uzun Gece, İstanbul Ultra gibi yarışlar yapardı artık yok, Caner 3,4 kere Geyik Koşuları yapardı şu an var mı emin değilim. İstanbul’da koşabileceğimiz tek trail yarışı olarak bu organizasyon görünüyor. Sahip çıkıp iyileştirmeye çalışmak daha doğru olacaktır.

Herkese iyi idmanlar dilerim.

Mali

9 Beğeni

Bu yarışa katılmadım hatta katılmayı hiç düşünmediğimden sitesini bile açıp bakmadım sanırım. Burada yazılanları okuyunca katılan bir ekip arkadaşımıza organizasyon çok kötüymüş, 15K’ların bırakma çantasını da almamışlar diye bahsettiğimde organizasyonun çok güzel olduğunu, çok memnun ayrıldığını söyledi. Teknik toplantıda da 15K ve 5K’lar için bırakma çadırı olmayacağının açıkça söylendiğini belirtti. Şayet bu belirtildiyse ve sitede olacağı konusunda da bir vaat yoksa buna rağmen katılıp organizasyonu eleştirmek biraz biz koşucuların hatası bence. Özellikle servis araçları ile ulaşımın olduğu bir yarışta bırakma çadırının da giyinme kabinlerinin de olmasını beklerdim orası ayrı bir konu tabi.

Koşanların ayaklarına sağlık…

Bu yarıştan bağımsız olarak artık yarış seçerken çok daha seçici davranıyorum, bazı organizatörlerin yarışlarının sitesini dahi açıp bakmıyorum. Uludağ Ultra gibi hem yakın hem güzel yarışlara da aynı parkur bile olsa arka arkaya katılmaktan bıkmıyorum.

8 Beğeni

Merhaba,

Buyrun aşağıdaki linkten değerlendirmenizi ve yorumlarınızı girebilirsiniz:

https://www.belgradultratrail.com/anket/

3 Beğeni

Yalan söylüyorlar. Baştan sona izledim o canlı yayını. Yalnızca 60 ve 30K için drop bag olacak dedi patron.

Drop bag ve emanet eşyanın aynı şey olduğunu sanıyor olabilir mi sizce yığınla yarış koşmuş biri.

Canlı yayında emanet eşya olmayacak demiş olsa bile bu yeterli mi sizce? 2000 kayıt falan var diyorlardı, canlı yayını izleyen kişi sayısı ise 200 falandı.

Çorabı, züberi bile yıl boyu gözümüze soktu bu insanlar instagramdan. Ama emanet eşyayı sadece bir kez canlı yayında söylemeyi (söylemedi) yeterli mi görüyor!? Ömrümde bunlar kadar ikiyüzlü insan görmedim.

Neden o kadar insan çanta ile geldi sizce? Çünkü bedava ve 3 kuruş vererek kayıt olduğumuz yarışlarda bile verilen olmazsa olmaz bir hizmet bu. Olmayacağına kimse ihtimal vermedi.

Yemek dedikleri de azıcık azıcık çorba, kuru fasülye ve pilav. Kuru fasülye ve pilav hiç güzel değildi.

2 Beğeni

Neden araya bunları sokuyorlar ki!? Spor İstanbul bunca desteği onlara vereceğine kendi organize etsin. Uluslararası yarış organize ediyor bu insanlar. Bunu mu organize edemeyecekler.

Ders alacaklarını sanıyorsunuz ama almıyorlar. Aynı kit dağıtım sorunu yüzünden geçen yıl yarışa başlamak için start alanına toplandığımızda anonsla yarışların 30-45 dk gecikmeli başlayacağını söylemişlerdi.

Federasyon gerçekten spor peşindeyse bu işi o saydığınız kalitede insanlara teslim etmeli :wink:

Yorumları okudukça irkildim biraz. Eksik bulduğum şeyleri yazarken olumlu yönlerini yazmadığımı farkettim. Sonuçta bir koşu sevdalısı olarak ülkemde yapılan organizasyonları hem yapıcı yönde eleştirmemiz hem de olumlu yönlerini vurgulamamız gerektiğini düşünüyorum, haksızlık yapmamaya dikkat etmeliyiz. Mesela geçen sene kit dağıtımı sıkıntılıydı yazdık bunu her yerde bu sene problem yaşamadık. Gönüllüler harikaydı, yemek kalmadığını söylerken utandılar ayran , maden suyu, tatlı bulup getirdiler. Cp ler içerik olarak çok doluydu ve görevliler çok ilgilendiler. Seneye eksikler düzeltilir umarım. Tüm arkadaşlarıma iyi koşular, keyifli yarışlar dilerim.

4 Beğeni

Hangi yarış olursa olsun, 60k koşuyorsan finişte aç kalmamak için eger kendi aracınla.geldiysen en az 3 litre suyun, soğuk sandviç ve açlığını giderecek yolluk tarzı besinler getireceksin, herkes bir şekilde hangi yarışa giderse gitsin beklentilere güvenmeyip alternatif olarak kendince tedbirler almak zorunda bırakılıyor, malesef artık şartlar bunu gerektirir hale geldi, önümüzdeki yıl kısa parkurlar için emanet çadırı için mutlaka tedbir alacaklardır, koşan ve emek veren herkesin emeğine, ellerine ayaklarına sağlık, mağdur olanlara da geçmiş olsun

4 Beğeni

Ben de iki kelam edeyim. Geçen yıl 15K, bu yıl da 30K koştum. Geçen yıldan bu yana bence olumlu yönde ilerliyor organizasyon. @okmali ’a çok katılıyorum. (Bu arada Geyik Koşuları tabii ki devam ediyor, 13. Yaşında, bu yıl da 2 kez koşuluyor, Mart’tan sonraki Geyik 1 Aralık’ta…)
Belgrad’a gelecek olursak,
Parkur geçen yıldan daha çok single track idi. Sevdim. Tabiat Parkı’ndan sonraki bölüm aynı git gel değildi bu sefer, dönüş kolaylaştırılmıştı.
Havanın güzelliği, yağmur ve nem daha çok keyif almamı sağladı… ıslak zemini de özlemişim… sonbaharın geldiğini müjdeledi Belgrad Ultra bize…

Parkurun arıları… bacağımı bir eşek arısı soktu , hala tanınmaz halde bacağım…. Alerjisi olanlar için ünlem ünlem.

CP’lerin sorunu nedir? (portakalları ben bitirdim arkadaşlar, hele karpuz sürprizi müthişti :yum:) altını çizerek yazayım. Powerade ve su / soda şişeleri. Neden yasak olduğunu bildiğimiz ve defalarca uyarıldığımız halde CP’den şişe ile çıkarız sonra da 100-500m sonra yere bırakırız? Neden yerlere jel paketlerini atarız? Bir değil, üç değil, on değil, onlarcası (umarım yüz değildir!) Koşarken o kadar üzüldüm ki, gerekli yerlere şikayetimi bildirdim, takipçisi oldum, bugün parkurun temizlendiği ile ilgili fotoğraflar paylaştılar…

Soyunma kabini bulamadım. Sırtımı döndüm giyindim. Benim ayıbım değil ortalıkta giyinip soyunmam ya. Bakmayı verin. Bunlar basit şeyler ama kesinlikle olmalı iki tane kadın/erkek soyunma kabin çadırı ve emanet vestiyeri…

Geçen yıl Beltur talan edildiği için aç kalmıştım. Bu yıl akıllandım, önce yemeğimi yedim, gayet de lezzetli ve güzeldi. Üzerine de Beltur’un expo alanındaki standından dönerini yedim. Önce içime oturdu, pahalı geldi sonra içine koyduğu et miktarını görünce saçmaladığımı fark ettim. Kasaptan çiğ olarak aldığımda zaten o parayı öderdim…

Bence geliştirilmesi gereken öncelikli konulardan biri ödüller ve plaketlerin kalitesi.

Kit, her zaman yazıyorum lütfen opsiyonlu olsun. Tişört israfına artık bir son vermek gerek… içinde kullanmayacağımız şeylerle dolu olması sadece biraz daha israf demek…

Patikalarda görüşmek dileğimle.
Sevgiler.

9 Beğeni

Önce bir şey yazmayayım dedim ama bence önemli bir detay olduğu için özellikle belirtmek lazım. Biz etkinlik günü durumumuzu konuşmak için herkese ulaşmaya çalıştık. Bu çalışma da öyle yarım ağız bir çalışma değildi.
Çok net ki: bizi kimse umursamadı.
Ne zaman ki burada ve sosyal medyada dile getirdik, bize ulaştılar. Şimdi bize, biz tepki koymasak da zaten ulaşacaklarını söylüyorlar fakat bunu asla bilemeyeceğim.
Bence bu çok daha önemli. Hata yapılabilir ama bu farklı bir şey. Mağdur olarak birisi başvurduğunda dinlemeden kestirip atıldı. Kötü niyet, ego ya da başka bir şey, ne dersek işte ona çarptık.
Mesela eminim ki Kapadokya’da ya da Uludağ’da böyle bir durum için organizatörlere/organizasyona ulaştığımız anda bizimle ilgilenirlerdi. Bir YouTube videosu beklenmezdi. Umarım anlatabilmişimdir.

15 Beğeni

Hocam bana cevaben yazdığın için yazıyorum. Uzatmak gibi bir amacım yok.

Ben seni anlıyorum. Zamanında ben bir ultrada kürsü yaptım dediler hava durumu çok kötü tören yapmayacağız. Dedim “ya kardeşim benden bu anıyı çalmayın, kızımla kürsüye çıkmak istiyorum” yok dediler yapılmayacak. Ertesi gün hava açtı gittiler, genel klansmana tören yaptılar. Ee bu nedir? Ya işte öyle böyle.

Uludağ’da bir kere koştum olumsuz bir şey söyleyemem.

Kapadokya diyorsun 2017’de Argeus’un bana yaptıklarını yazsam “çüş” dersin. Eşime kalsa Argeus’un hiç bir yarışına gitmememiz lazım. Fakat ben bu sene gene Kapadokya’da koşacağım.

Seneler içinde bir sürü arkadaşım “Ben Polat’ın yarışlarına gitmem”, “Ben Caner’in yarışlarına gitmem”, “Ben Alper’in yarışına gitmem”, “Ben Atıl’ın yarışına gitmem” benzeri sivri çıkışlar yaptı. Yarış kalmadı ortada. Ee nooldu? Hepsi koşuyor hala.

İlerde çok memnun olduğun bir organizasyondan hiç hoşlanmayacağın bir tavır görebilirsin. Ya da tam tersi de olabilir.

Videonu izledim. Problemi güzel bir şekilde özetlemişsin. Aslında dediğim de tam bu. Sen bir şekilde problemi görünür kıldın. Herkes video çekip anlatamaz tabii. Fakat elindeki diğer iletişim kanalları ile problemi görünür kılmaya çalışabilir. O zaman organizatörler de aksiyon almaya mecbur kalır.

Ya da “beni ilgilendirmez, bir daha da ben bu yarışa” gelmem de denebilir. O da bir tercih.

Bu hayattaki yerimizide tercihlerimiz belirlemiyor mu zaten?

İyi idmanlar, iyi yarışlar.

Mali

3 Beğeni

Öncelikle belirtmeliyim ki bu organizasyonda koşmadım, ancak onlarca farklı yarışta farklı mesafelerde koşmuşluğum var. Tüm yazılanları sabırla ve benim başıma gelse nasıl tepki verirdim diyerek okudum. Şunu belirtmek isterim ki bu kadar sert ve acımasız eleştirileri bir kenara bırakıp daha yapıcı olmalıyız. Bu yarışlar hepimizin ve geliştirilmesi için sahip çıkmalıyız. Evet ciddi para ve emek harcayarak organizasyonlara gidiyor ve en iyisini olmasını istiyoruz ancak bu şekilde olacağını sanmıyorum. Umarım seneye çok daha güzel bir organizsayon olur.

6 Beğeni