Maraton hazırlık programları

Benim son 10K yarışımın süresi 1:05:31 mesela. Sonra ara verdim 1 sene ve yeni başladım. 27 Nisan’daki İstanbul Yarı Maratonu’nda hedef 59:00 olsun diye @Fatih arkadaşımızın dediği gibi Grok’a program yazdırdım kendi seviyeme göre. Bakalım onu uygulamaya çalışacağım.

4 Beğeni

Mantıklı birşey çıkardı mı?

2 Beğeni

Valla benim koçum oldu iyi gidiyor şuan verilere kadar analiz ediyor bana göre program çıkarıyor :slight_smile: Motive de ediyor endişelerime sorularıma mantıklı yaklaşıyor ve alternatifler sunuyor.

2 Beğeni

Maraton hazırlık programı bakımından gördüğüm en sağlam uygulama Runna aplikasyonu.

Klasik hedefiniz ve geçmişinize göre ve haftanın kac günü koşacaksıniz gibi datalarla size program çıkarıyor. Bildiğim kadarıyla yapay zeka değil ve program revize olmuyor.

Antrenmanı analiz ettirme içinde ben Chatgpt kullanıyorum. Garmin’deki tüm verileri atıp hedefimi söylüyorum ve bunu antrenör gözüyle analiz et diyorum gayet memnunum.

3 Beğeni

Sayın @fatihboyaci sizin tavsiyenizi kendimce uyarlayarak hem sakatlıktan korundum hemde performansım çok fazla arttı şuan fark ediyorum ki bir maratonu baştan sona yürümek fikri tamamen cahillik imiş
Bu perşembe 8. antrenmanımda direkt 42k cut off süresi içerisinde tamamlama kararı aldım
Biraz kara düzen ama daha çok vücudumun sesini dinleyerek maratonu 6 rounda böldüm her round da 3 sete böldüm 3dk yürüme 1750m koşu şeklinde
Yeni tavsiyelerinizide okumak isterim programı revize etmek için

Koşuyu 2km yapabilirsin yada 1756,28m yap :grinning:Şaka bir yana 3dk 250-350m yürüyüş ve 1750m koşu yaklaşık 6km yürüyüş 36km koşu anlamına gelir.Ayarlamanı antrenmanda yapabilirsin, 5dk yürü 5dk koş vs. Koşu tempolu plursa bu yürü koş kasları nasıl etkiler, fikrim yok.Koşu sonrası yürüyüş temposu 6-6,5 arasına bile isteye geriletebilirsin.

1 Beğeni

İstanbul Maratonu sonrası, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Roma-Ostia Yarı Maratonu’na da Runna’nın programıyla hazırlandım. Geliştirmekte oldukları bir AI yazılımı var programa eklemek için. Yazılım geliştirmeye katılmak istiyorum gibi bir seçenek var ayarlarda, sanırım onu aktif ettikten sonra kullanabiliyorsunuz. Bende aktif bu özellik ve zaman zaman, özellikle tempo-interval antremanlarındaki hedefleri ne kadar tutturabildiğine göre, yarış hedef hızında güncellemeler yapıyor program. 4:25 hedefiyle başlamıştım, sonra 4:30 olarak güncellendi ve tam olarak 4:30’la bitirdim yarışı. Hedef yarışı seçince parkurun yokuş durumuna göre bile antreman programı ayarlanıyor, Roma’da parkur yokuşlu olduğu için hill sprintler eklendi mesela İstanbul’dan farklı olarak.

Şimdi bu yarıştaki süremi girerek, Nisan’daki İstanbul Yarı Maratonu 10 Km yarışı için bir program çıkardım. Bakalım burada nasıl bir sonuç olacak. Yılın ikinci yarısında katılacağım Uludağ 30K ve Kapadokya 63K yarışları için de Runna kullanacağım, ama tabii bunlarda Ultra Kitap ana kaynağım olacak​:pray:

6 Beğeni