“Birçok kişi bu seferki hedeflerimin ne olduğunu merak ediyor olabilir. Londra’daki galibiyetimin ve 2’nin altındaki performansımın ardından, her zaman olduğu gibi kendimi en iyi şekilde hazırlamayı ve Berlin’e gelerek beni davet eden bu büyük etkinliği ve organizasyonu onurlandırmayı ve mümkün olduğunca iyi ve hızlı koşmayı planladığımı söyleyebilirim. O gün ne olacağını hep birlikte göreceğiz.”
Geçen sene koştum Berlin Maratonunda, 27-28 derecelere çıktı hava, PR için gelen çoğu kişi hayal kırıklığına uğradı, bir Adanalı olduğum ve Mersin sıcağında antrenmanlarımı yaptığım halde fenalık geçirdim, her yerde itfaiyeler su fıskıyesi yapıyordu, hepsine girdim, bayılan çoktu. Ertesi gün hava birden 13-14 derece oldu, tam bir hayal kırıklığı, bu işler tam olarak belli olmuyor, Berlin parkuru düz ve güzel ama parkur dışında da etkenler önemli. Bir çok etken bir araya geliyor ve kader ağlarını örüyor. @aktr
Adidas genel olarak piyasaya yeni süreceği “exclusive” ayakkabılarına tedarik kısıtlaması koyuyor diye biliyorum, bir de yüksek fiyatlandırma yapıyor en başta. Mağazalara gelmesi zaman alacaktır, zaten alıcısı da ilk başta çok olamayacaktır, 500-600 euro’lardan bahsediyorlar. Ama hedefleri de bu zaten, herkesin arzu edip alamadığı bir arzu nesnesi, bir çeşit reklam stratejisi. 2-3 yıl sonra ise herkesin ayağında olur.
Çok dayanıksız olduğu da yazılıyor,çiziliyor.Çok hafif bir ayakkabı olduğu için dayanıklılığından ödün verilmiş.En fazla 3 maratonda kullanılacağı yazıyor.3 maraton için 500 Euro alıcı bulamaz bence
O fiyatlara zaten beklentileri exclusive alıcılar, ki elbet olacaktır, ama 2 yıla kadar fiyatlar düşecektir, hepsinde olduğu gibi, klasik kullanıcısı seviyesine gelecek, 150-200 eurolar, o zaman işte 2 yıldır o ayakkabıyı hayal edenler almış olacak. Bir çok ayakkabıda gördüğümüz bir durum. Yani ben genel geçer yıllardır gördüğümü yorumluyorum, Kipchoge sub2 yaptığında ayakkabılarına herkesin ağzının suyu aktı, bir kaç sene sonra herkesin ayağındaydı. 3 maraton kullanılması bence önemsenmiyor, Asics’in Tokyo’su da 3 maraton gidiyor bence, supershoe’lar öyle, bu ayakkabıda da benzeri olacağını düşünüyorum, izleyip göreceğiz