Kuvvet Antremanı Sonrası Tempo Koşusu Yapmak (Sakatlık İçerir)

Herkese selamlar akradaşlar
Bugün sizlere kendimi nasıl sakatladım ve bunun önüne geçmek için ne gibi önlemler alınabilir onları atlatmak istiyorum.
Yaklaşık 10 aydır düzenli koşu yapıyorum.Takip ettiğim bir programım ve çalıştığımız bir antrenörüm var.Fakat insan bazen "ulen ben ne kadar güçlüyüm “diye gaza gelip programın dışına çıkabiliyor.Benimde hatam burada başladı.Normalde ısınma koşum olurdu 45 dakika zone 2’de ondan sonra spor salonuna gidip kuvvet antremanı yapıp dinlenirdim,fakat şeytan mı dürttü bilemedim.Malum gün spor öncesi koşuyu es geçip spor salonuna gittim,ağırlık çalıştıktan sonra evinim yakınındaki atletizim pistine gidip normalde jog atacakken içimden” o kadar ağırlık çalıştım kendimi zımba gibi hissediyorum gidiyim bi 10K tempo yaparım"dedim.Keşke demez olaydım İlk 5K sorunsuz şekilde 4.15 ile giderken 6Kye geldiğimde baldırımda öyle bir ağrı hissettim ki anlatamam.Hemen durdum ve sekerek yürümeye başladım.Kendimce ulen bugun yorucu geçti ondan ağrı oldu heralde diyorum,kendimi sakatladım ama haberim yok.Neyse ertesi gün oldu arka baldırımın ortasında bir ağrı,yine aynı cahillik ile bi 45 dakika jog atayım geçer diye böyle böyle kaslarımı olabildiğince zorladım.(sakat halimle birde 8x400 35s interval çıkardım)Hangi akla hizmet böyle bir şey yaptım bilmiyorum.Sonuca geleyim:Bugun doktora gittiğimde bana soleus kaslarınım çok gerildiğini ve az daha zorlasaydım kopmak üzere olduğunu söyledi.Şu an sağ ve sol bacağımda baldırlık takıyorum.10 gün spora ara vermemi ve hiç bir şekilde kendimi zorlamamamı söyledi.Diyeceğim şu ki çok zorlu ağırlık çalışmaları sonrasında en güzen antreman recovery.Bacağınızda ağrı varsa asla ihmal etmeyin yoksa başınıza daha büyük sakatlıklar açabilirsiniz.Yazım yanlışım olduysa kusura bakmayın ilk defa konu açıyorum.Herkese iyi antremanlar :slight_smile:

10 Beğeni

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Kuvvet gününde (Pazartesi) Normalde 5-10K hafif tempo koşulardan sonra hafif kilo veya vücut ağırlığı ile yapılan kuvvet antrenmanından sonra 6-8 tane 70m deparlar gayet faydalı oluyor. Sanırım siz kuvvet günü biraz fazla kilolar ile çalıştınız.

3 Beğeni

Evet ağırlığı bir tık arttırıp kuvvet antemanı yapmıştım.Programımda kuvvet sonrası 10x100M arttırmamda vardı.:slight_smile: fakat insan kendini bir an fazla kaptırıyor.

2 Beğeni

Dün şunu baştan yine okudum, bir iki tanesine benziyor ama yine de orijinal sakatlanma girişimi​:sob:

Sakatlık sonrası zorlamak da güzel bir davetiye, sakatlığı katmerlemek için.

2 Beğeni

Çok tecrübeli olmamakla birlikte koşu esnasında oluşan ağrıyı arabanın lastik patlatmasına benzetiyorum. Devam ettikçe hasar dahada büyüyor. Çok geçmiş olsun.

3 Beğeni