Arkadaslar merhaba oncelikle,koşuya baslayali yaklasık 1 ay oluyor.şuan 7:00, 7:05 gibi ortalama pace ler ile bazen 7,8,9 kilometreler arası mesafe koşuyorum.Koşu yapmayı cok sevdim ve keyif alıyorum,fakat kosu antrenmanına ilk başladigim 15 20 dakika psikolojik olarak çok sıkıcı geliyor.bırakasım geliyor ama salmiyorum tabi,ilk 15 20 dakikayı koştuktan sonra aşiri derecede zevk almaya basliyorum.ondan sonrası akıyor zaten.Sizce neden ilk 15 20 dakikada cok sıkıcı ve zor geliyor psikolojik olarak.nabzim falan dusuk can sikintisi olarak oyle geliyor.Kulaklik ta taksam muzik de dinlesem ilk başta sıkıcı geliyor.Sizde de ayni şey oluyormu acaba iyi isinmadigim icin olabilirmi ilk başta can sikintisi olması.Idmanin ortasinda ve sonunda aldigim zevk paha bicilemez orasi ayri…birde son bir sorum var.kosuya yeni baslamış biri kacinci ayinda yada doneminde interval idman eklemelidir..Saygılar
Genelde öyle olur, bir müddet sonra başka bir enerji boyutu açılıyor , sonra keyif almaya başlarsınız.
Homeostazi/homeostasis, metabolizmanın içinde bulunduğu durumu ve bu durumdaki dengeyi koruma mekanizmasıdır. Koşuya başlandığında ilk 15-20 dakikada vücut nabzın yükselmesine, kas ve tendonların uzamasına direnç gösterir, biz de bu durumu zorluk olarak hissederiz.
Özellikle yokuşla başlayan bir parkurda start sonrası vücudun yolladığı “Abi n’olur gel geç olmadan geri dönelim, zaten dönüp geleceğimiz yer burası; böğrümüz çıkacak kime ne faydası var bunun ya?” mesajının Latincesi. ![]()
ilk yirmi dakika görev olduğu için sıkıcı.
Son yirmi dakika eğlenceli olduğu için akıcı.
Koşunun ilk 20 dakikası sıkıcı değil. Hatta ilk 10 saat hiçbir dakikası sıkıcı değil. Belki 10-12 saat sonra turlu yarışlarda sıkılma başlayabilir.
Tıklayınız… Motivasyon amaçlı şaka olarak algılayınız…
Sizi eğlendiren hormonların vücut zorlandığında salındığından ![]()
Hızlı bir eğlence istiyorsanız atlayın bisiklete salın yokuş aşağı kendinizi ![]()
İlk 5-10 dakika yürüyüşü deneyin. Sonrasında koşun.Denemeye değer.
Tam tersi oluyor bence,
İznik’te starttan 12 saat sonra güneş doğmaya başlıyor. Gecenin sıkıcılığı yerini göl manzarasına bırakıyor. Gölün güney tarafı kuzey tarafına göre çok daha eğlenceli oluyor. Tavsiye ederim