Koşuda köpek sorunu

Merhaba sayın koşucu arkadaşlarım. Dün Neşet Suyu’ nda koşaken yürüyüş yapan bir beyefendinin tasmasını çıkardığı köpeği tarafından çok zor durumda bırakıldım. Sahibi sadece oynamak istiyor korkmayın dedi, yaklaşık 500 metre boyunca ben koşarken bacaklarıma dolandı, iri bir köpekti, rahatsız oldum ve korkmaya başladım. Sahibi umursamadı. Sağolsun koşucu bir arkadaş durumu farketti ve köpeği benden uzaklaştırdı, sahibini çağırdı. Ben paniklediğim için hızlandım ve koşucu arkadaşa teşekkür edemedim ve sonradan çok üzüldüm. Eğer bu forumu okuyorsa kendisine çok teşekkür ediyorum, lütfen kusuruma bakmasın.

10 Beğeni

Aynısı bana da oldu 9-12 ay arası tahmin ettiğim bir Alman kurduydu. Ben koşarken bir anda karşıdan göğsüme kadar zıpladı ve dişleriyle çenemi ısırmaya çalıştı. Oyun oynadığının farkındaydım ama kulaklık takılı koşarım ben genelde. Korkup panik yaptım. Köpekten korktuğumdan değil de panik yapıp köpeğe zarar vermekten korkuyorum ben. Bir tekmeyle öldürsem sahibine de yazık bana da.

5 Beğeni

sahipli köpeklerin ısırmak gibi sorun çıkarması çok düşük ihtimal (saldırgan ırklar hariç). Ancak, Neşet Suyunun giriş ve çıkışında çok fazla sokak köpeği var. Ve sabah karanlığında ve akşamları agresifleştikleri malum.

İstanbul’un bir çok yerinde köpekler çeteleşti ve saldırılar arttı maalesef

4 Beğeni

O zaman hiç patikaya çıkmayın arkadaşlar çünkü oradaki köpek sokak hayvanına benzemez bi sararsa eyvah eyvah.Dün sabah benim bile aklımı aldılar valla .Davar köpekleri vardı feci.Bakıştık biraz sonra Halime’mi acıdılar ne anlamadım lan olm bu amcadan bi cacık olmaz deyip dokunmadılar

4 Beğeni

Sürüleri koruyan köpeklerin bir kısmı sorumluluklarının bilincinde :slight_smile: Zarar vermeyeceğinizi anladıklarında, sessizce takip edip bırakıyorlar. Sokak köpekleri gibi durup dururken saldırmıyorlar.

2 Beğeni

Yakın geçmez isen sorun yok.Bide geceden sonra sabah körü gördükleri ilk insansan vay haline

1 Beğeni

Neşet Suyu’nda çok sayıda sokak köpeği var ama koşanlara alışıklar. Şimdiye kadar onlarla hiç sorun yaşamadım. Ama kocaman oyun oynamak isteyen bir köpek koşarken arkadan bacaklarıma pati atınca dengemi sağlamakta zorlandım.

Sokak Köpeği, Çoban Köpeği bunlarla birçok kez karşılaştım. Yerini biliyorsanız Yürüyüşe geçin. Aniden karşınıza çıkarsa ve Size havlamaya başladıysa sakin olun yürüyüşe geçin ve kesinlikle ona doğru bakmayın, kesinlikle ve kesinlikle göz teması kurmayın. Sizin bir tehdit oluşturmadığınız seziyor ve bırakıyor. Şimdiye kadar Ondan fazla karşılaştım hepsinde işe yaradı.

Çoban ve Bekçi köpeklerinde kısmen işe yaradı ama sokak köpeklerinde çok işe yarıyor. Yanınıza onlara vermek için küçük hediyeler alın :hugs: Emin olun bir müddet sonra bırakın havlamayı sizi korumaya başlıyor. Bana havlayan köpekleri kovalıyorlardı. Canlarım benim​:face_holding_back_tears:

6 Beğeni

Bu konuda ben de oldukça deneyimliyim. Öncelikle yanınıza çekip çekemeyeceğinize bakmak gerekiyor. Sakince hayvanın tavırlarını izleyip dost olduğu izlenimine kapılırsak büyük ihtimalle sorun yok.

Saldırgan olabileceğini düşündüğünüz köpekle karşılaştığınızda ise öncelikle sizin ona zarar verebileceğinizi anladığı bir ekipmanı ortaya çıkarmak gerekiyor. Baton varsa anlam veremediklerinden çok işe yarıyor. Sadece onlara doğru ucunu gösterin. İki batonla D’artagnan edasıyla köpek sürülerinin içinden çok artistik çıkışlarım var.

Baton bulamazsanız köpeklere yerden taşı aldığınızı gösterebilirsiniz. Atar gibi yaptığınızda kaçmaya çalışıyorlarsa, tebrikler. Artık sakin sakin ilerleyebilirsiniz. Eğer dişlerini göstererek yerinde duruyorlar ve sizin boşluğunuzu bekliyorlarsa yüzünüz köpeklerde kalacak şekilde ve taşı göstererek geri adım atmak en doğrusu.

Bir de o sırada gözlemci olmak gerekiyor, köpeğin size saldırgan tutum göstermesi bir şeyi korumak amaçlı da olabiliyor. Örneğin ev bahçe kapısı, civarda yeni doğurmuş bir dişi ya da yavrular. Eğer koruduğu yeri görürseniz ve sakince oraya değil de başka bir yöne doğru gittiğinizi belli ederseniz(çoğu zaman durum bu oluyor) sorunsuz bir gün geçirebiliyorsunuz.

Sonuç olarak her ne olursa olsun ani olmayan hareketler yapmanız gerekiyor. Bu hayvanlar otorite ilişkisi üzerine karar veriyorlar ve otoriter bir kişi asla ani hareketler yapmaz.

Tüm bunlara rağmen saldırıya da uğranabiliyor. çok da dert etmemek lazım. Psikopat bir köpek değilse sizi birkaç yarayla hastaneye gitmek durumunda bırakıyor. İyi yönünden bakın, düzenli tetanoz aşınızı oluyorsunuz :slight_smile:

1 Beğeni

Birde at var arkadaşlar .Gece vakti bir kovaladı varya feci.Allahtan kalabalıktık en arkada kalmadım:)).Bu gibi durumlarda sondan ikinci olmak yetiyo

2 Beğeni

Türk atletizmini temelden etkileyen bahsedilmeyen sorunlarından biri, atletizm neden gelişmedi diye araştırma yapılsa temelde sokak köpeklerinin fazlalığı olabilir. anlık olarak ürküp yola atlayan bir koşucunun başına nahoş işler gelebilir.

5 Beğeni

Koşacak,spor yapacak olan her şekilde yapar.

6 Beğeni

Öyle bir dünya yok, koşacağınız bir alan yok ise , veya sokak köpekleri tehdit oluşturacak ise Afrika da ceylanmıyız tedirgin tedirgin koşalım, sabah erken saatlerde koşarken müzik dinlemeyi severim, hem parkurda insan olmaz, hem istediğim müzikleri yüksek ses ile dinlerim, artık bu yok. 3 farklı gün ayağıma yapılan hamleyi son anda farkettim, keyif olan şey zamanla tedirginliğe , daha sonra ben bunu yaşamak zorunda mıyım a şimdi ise spor salonu daha güvenli düşüncesine evrildi, çevreme bakıyorum ben de mi problem var diye, bu başlık bile bir cevap.

8 Beğeni

Sokak köpeklerin sayısı maalesef çok arttı ve çeteleşmeye başladılar. Koşuda ağırlıklı olarak koştuğum spor alanındaki köpekler sorun çıkarmasa da özellikle bisiklete çıktığımda aniden fırlayan ve saldıran köpekler tehlike oluşturmaya başladılar. Hatta bir arkadaşımız bisiklet üzerinde hareketli iken bir ısırığa maruz kaldı. Sokak köpeği sorunu üzerine eğilinmesi ve çözüm bulunması gereken büyük bir sorun oldu ama pek kimselerin umrunda değil.

4 Beğeni

Köpek sorununu halletmekten aciz bir ülkede yaşıyoruz…Avrupa da bırak sokak köpeğini Tasmasız gezdirebilir misin?

4 Beğeni

Ogün at kovaladığımda sende oradaydım demi yav örnek köy parkında

2 Beğeni

At nedir arkadaş ya :joy:

1 Beğeni

Sorma yav .Yanlız değildi bide katır vardı gece gece bi sardılar aklımız çıktı

3 Beğeni

Büyük geçmiş olsun. At da kovalamadı demesin artık :smile:

1 Beğeni

Atlarla koştum ama kovalamalarına denk gelmedim.

1 Beğeni