Koşucular Protein Tozu Kullanmalı Mı?

Koşucular whey protein takviyesi tüketmeli mi?
Evet ben tüketmeliyim , günlük protein miktarına ulaşmak için kalori limitlerini aşmam ve sindirim yükünü zorlamam gerekiyor . Mide ve barsak sistemim çok sağlıklı değil .
Fermente BCAA ve glutamine yerine whey tüketiyorum.
Düşük protein alımı durumunda recovery-toparlanma süresinin uzaması, BCAA düşüklüğü kaynaklı enerji düşmesi ve üst bacak ağrıları, çabuk sakatlama ve eklem sorunları ile karşılaştım. Whey yerine fermente BCAA ( yerli ve ithal ünlü markalar) tükettiğimde sindirim sorunları, hafiften tansiyon yüksekliği, sinirlilik ve cilt sorunları oldu .
Takviye gerekli mi değil mi yada whey gerekli mi değil mi ? Kişiye ve kişinin ihtiyaçlarına göre değişir.
Spor camiasının amatör yüzünün en kırılgan noktalarından biri takviyeler . Bilgi kirliliği ve sağlığı tehdit eden ürünler almış başını gidiyor. Protein tozu zehirdir diyenler -her ne kadar bilmeden araştırmadan konuşsa da - haklı olacaklar.
Bilindik markaları üreticisi belli sertifikalı whey proteinler satın alsam da 3 ay sonra aldığım ürün öncekiyle alakasız çıkıyor. Kilolarca whey protein aldım , bazı seriler gaz yapıyor, bazıları topaklanıyor, kimisi kuru kimisi nemli . Kimisi B2 vitamini almışsın gibi idrarı sarıya boyuyor kimisi gazdan davul gibi şişiriyor. İzolesi, kazeini, konsantresi marka fark etmezsizin şansına ne çıkarsa. Sanırım üretimde çok değişken var.

Video da bazı bilinmeyenler ve hileler anlatılmış, izlemenizi tavsiye ederim :+1:

4 Beğeni