Merhaba. Modelin genişliği nasıl acaba. Bende düşüyorum ama geniş bir yüzüm var. Genelde gözlükler dar geliyor.
Oakley’in tüm düz camlı modelleri ve bazı çıkarılabilir camlı modelleri numaralı ve istediğiniz Prism tipi cam ile üretilebiliyor. Ancak burada yeni bir teknoloji var, Transitions. Bu teknolojide cam tamamen şeffaf, ancak UV ile tamamen kararıyor. Bu değişim 3-4 saniye içinde oluyor. Aynı şekilde karanlığa veya gölgeye girildiğinde de tamamen şeffaf hale geliyor. Oakley dönem dönem indirime giriyor, ancak www.glassesusa.com aynı dönemde Oakleyin yarısı fiyatlar sunuyor genelde. En son 250 dolara yaptırdım. Türkiye’de bu camı orjinal olmayan marka camlarla (ticari ismi transitions) 15.000 civarına yapıyorlar. Yurtdışından getirme şansınız varsa görme kusuru olan koşucular için en iyi çözüm bu cam. İki farklı versiyonu var, Gen S 3-4 saniyede kararıp açılıyor ancak sadece UV’ye duyarlı, Transitions XTractive modeli ise ışığın tüm dalgaboylarına duyarlı böylece araba camı gibi UV bloklanan koşullarda da kararabiliyor, ancak 8-9 saniye kararıp açılması sürebiliyor.
Ben bu camı hem normal Oakley çerçevelerde, hem de Flak Jacket modelinde kullanıyorum. Çok da memnunum.