Koşucu Gözlüğü Önerisi

Muhakkak biliyorsunuz ama hatırlatayım. Optisyen odağınızı belirlemek için bir ölçüm yapıyor ve buna göre mercek ürettiriyor, yani kişiye özel. Sizin kendinize has olan odak noktanızın dışında bir gözlük kullanmanız, gözde uzun vadede başka bir bozukluğa sebep olabilir. Dereceli güneş gözlükleri gibi bu da ısmarlanabilir mi bilemedim, sormak lazım.

5 Beğeni

Temu adlı Çin menşei sitede bisiklet-koşu gözlükleri oldukça revaçta.

https://share.temu.com/Ypwnh8qP9YA

Bu ürünü sipariş verdim şuan yolda.
İçerisinde numaralı gözlük aparatıda çıkıyor. Gözlükçüye gidip aparata numaralı cam yaptırmak gerekecek. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak :blush:

2 Beğeni

Ben de aynı konudan muzdaribim. Numaralı Güneş gözlüğüm var ama koşuda düşebilir.

1 Beğeni

Küçüklüğümden beri astigmatım ve sağ gözümde -1.5 göz bozukluğum var. Sol gözüm ise normal görüyordu. Yaşla birlikte yakın mesafe görme bozukluğum da oluştu. Bir süre multifokal gözlükle koştum ama tabi güneş altında yetersiz kalıyor.

Önce multifokal kromatik gözlük buldum Temu’dan. Uzak için yetersiz kalsa da hem yakına bakarken (saat, telefon vb.) hem de güneş korumasında iyi geldi bana. Sonra daha optimum bir çözüm buldum, Bifokal spor güneş gözlüğü.

Özetle, gözlüğün iç alt köşelerinde seçtiğiniz yakınlaştırma oranında güneş gözlükleri. Ürün elime ulaştı, birkaç koşuda kullandım. Bana kullanışlı geldi.

Yine de belirtmem lazım; bu gözlükler uzağı görmekte zorlanan sağ gözüme bir etki yapmıyor. Keza aynı gözdeki astigmatıma da bir çare getirmiyor. Sadece var olan uzak görme yetimi koruyup güneş koruması sağlıyor ve yakına baktığım zamanlarda saatimi daha net görmemi sağlıyor. Beklentiniz bu kadar düşük olunca sonuç fena değil.

Ama zamanla ilerleyecek olan yakın görme numarama uygun olan diğer gözme gereksinimlerini karşılayacak bir güneş gözlüğü yaptırmaya kalkmayı düşünmüyorum açıkçası. Zaten uzak ve yakın arasında bu kadar diferansiyel farkını tek gözlükte toparlamayı optisyenler önermediği için hep güneş gözlüğü ayrı, normal günlük gözlük ayrı, okuma gözlüğü ayrı kullanıyorum.

4 Beğeni

Konusu gelmisken daha once yukarida yazdigim Decathlon’un MH OTG 500 Quechua modelini gozardi etmeyin derim. Numarali gozlugun uzerine takilmasi icin ozel dizayn edilmis bir model, isinize yariyacaktir.

1 Beğeni

Bu tarz tek parça cam olan gözlükleri genelde numaralı yapamıyorlar. Eğer yapan yer varsa bilgi verirseniz sevinirim.

2 Beğeni

Selamlar ,

Kullandığım oakley gözlüğe bir yedek ararken fiyatların uçtuğunu fark ettim ve under armour un aşağıdaki gözlüğünü sipariş ettim. Henüz elime ulaşmadı ulaştığında ilk izlenimlerimi yazıyor olurum. Forumda başka kullanan var mı acep?

5 Beğeni

Tam ben de gözlük değişimine gidiyor, Oakley fiyatlarına söyleniyordum ki bu postu gördüm. Boyner’den indirim, hopi mopi derken oldukça uygun fiyata üstteki modelden aldım. Teşekkürler.

5 Beğeni

Ben mavi vizörlü aradığım için kendi sitesi den aldım

1 Beğeni

Çok istesem de gözlüğe fazla para veremiyorum.Mendebur :slight_smile: ve malına değer vermeyen bir insan olduğum için ve biraz da sakarlık olduğu için devamlı ağaç dallarına çarpıyorum veya aktivite bittiği zaman sağa sola fırlattığım için her sezon en az 1 gözlük çöpe gidiyor.Temu sağolsun ucuz fiyata hallediyorum, tabi ki kalite olarak çok iyi değiller ama iş görüyorlar.

5 Beğeni

Temu’nun prosedürünü bir türlü anlayamadım bu ilk çıktığı zamanlarda. Yoksa Kapvoe marka gözlükler orada çok ilgimi çekiyor. Ama vergisidir, teslimat ücretidir vbdir herkes farklı bir şey söylüyor.

Son zamanlarda StronGrips’in gözlüklerini kullanan kişileri görmeye başladım. Markanın iade politikası (başka ürünlerini kullandığımdan biliyorum) bana çok uymuyor. Gelen ürünü iade etmek için 250 küsür lira bir kargo ödemek gerekiyor ekstra. Belki bir fuarda falan standına denk gelirsem deneyeceğim.

2 Beğeni

kapvoe kullanıyorum, çok memnunum sadece hardcase için bile alınır. ben amazonda’dan sipariş vermiştim çok yüksek marka değeri yok ama Ömer Abi’nin de dediği gibi zarar gördüğünde veya kaybettiğimde üzülmeyeceğim fiyatlara satılması tercih nedenim oldu. Bu aralar bir tane daha alacağım.

4 Beğeni

Ben de amazondan aldığım kapvoe marka gözlüğün içine numaralı gözlüğü yerleştirerek 1 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum.

3 Beğeni

Ben de miyopum. Gözlük işinde pekçok şey denedim en son Siroko markasında karar kılmıştım. alırken optik aparatını da alıp, kendi optikçimde camları ayarlayıp kullanıyorum. Fikir versin diye bir modelin fotoğrafını attım ama artık çok çeşitli modelleri, hatta forma şort işine de girmişler.

Bir de eski bir güneş gözlüğümü (yüzümün kenarlarına kadar gelen, böcek göz diye tabir ettikleri bir modeli) eskiyince camları optikçimde hallettirip, koşuya kaydırdım.

Dip not: ben ispanya’daki sitesinden doğrudan alıyordum o zamanlar yurtdışı ürünlerde 30€ sınırı yoktu ama şimdi durum nasıldır bir araştırmak gerekir.

3 Beğeni

Gözlük elime ulaştı. Kutusu vs premium bir gönderi öneririm

3 Beğeni

Miyopum. Kendi numaralı güneş gözlüğümü kullanıyorum.

2 Beğeni

Maalesef gözlüğü iade ettim. Teşhir ürünü gelmiş. Üstelik cam da içeriden çizikti.

Arkadaşım da aynı modeli aldı. Ona da aynı şekilde teşhir ürünü hatta eksik aparatlarla geldi. (Dış kutu, taşıma kutusu, cam silme bezi vs) Satıcı Boyner. Camın da kaplaması kalkmıştı.

Ürünün modeli güzel ama asla 8K 10K fiyat bandında bir kalite hissettirmiyor. Zaten indirimde 3K fiyatla satılıyordu. 3K bile verilebilecek maksimum fiyat bence.

Decathlonun gözlüklerinden kullanmıştım. Benzer kalite. Kötü asla değil, sadece uygun fiyatla alınabilecek bir seçenek. Sapları falan çok çok benziyor önceki decathlon modellerine.

Çizik olmasa büyük ihtimalle seve seve kullanacaktım. :slight_smile:

4 Beğeni

Selam,

Ben de aldım bu gözlükten. Bana da çantasız, silme bezi olmadan sadece gözlük olarak geldi. Eski gözlüklerin kabını ve bezlerini kullanıyorum. Fakat gözlükte bir problem çizik vs yok. Aldığımdan beri nerdeyse her koşumda kullandım. Ben normalde gözlükle koşamıyor, sadece şapka kullanıyordum. Fakat bu son dönemde özellikle öğle koşularından sonra gözlerim çok ağrıyordu. Bu gözlük çok işime yaradı. Hiç rahatsız etmiyor ve güneş koruması çok başarılı. Ben severek kullanıyorum.

3 Beğeni

Bana bu şekilde geldi. Ama gözlük basit küçük bir şeffaf kilitli poşet içindeydi. Sonradan mağazadan ayarlayıp koymuşlar tahminen. Arkadaşa sadece kilitli poşet ile gelmiş. :slight_smile:

3 Beğeni

Büyük ihtimalle kilitli poşet gözlüğün orjinal paketinde vardır. Bazı markalarda ilave koruma olması adına kilitli poşette gönderim oluyor.

2 Beğeni