Merhabalar, malumunuz yaz geldi, ne kadar geç antrenman yapsak da bu yıl güneşe ciddi derecede maruz kalacağız gibi duruyor. Bu bağlamda güzel bir gözlük almak istiyorum, saat alırken de önceliğim kaliteydi, gözlükte de benzer şekilde, bütçe problemim yok iyi bir ürün almak istiyorum. Önerilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum, iyi forumlar
Almadan önce baya araştırdım ama firmaların kendi farklı teknolojik özellikleri oluyor bunları araştırarak veya sürekli farklı deneyimler edinerek seçilebilir bence. Çünkü herkese göre farklılık arz edebilir her şeyde olduğu gibi. Ben oakley sutro lite kullanıyorum genel anlamda kalite ve fiyat açısından kullanırken sıkıntı yaşamadım şimdilik. Belki deneyebilirsiniz. Görüş olarak koşuda hiç sıkıntı çekmedim. Özellikleri renk tonlarını harika filtre ederek gösteriyor bence.
Numaralı gözlük kullanan biri olarak ben çözümümü şöyle buldum öncelikle amaç güneşte veya gölgede kullanabileceğim bir ürün olmalıydı çünkü yedek gözlük taşımayı hiçbirimiz istemeyiz onun dışında da hafif olmalıydı…normal metal olmayan bir çerçeveye antirefle cam taktırdım rengini de açıktan kıyıya geçen mavi yaptım… Kullanışlı ve güzel oldu bence
Eger benim gibi hem yakin hem de uzak goremiyorsaniz ve hayatiniz boyunca gozluk kullanmak zorundaysaniz onerebilecegim tek model normal gozlugun uzerine giyilebilen Decathlon’un MH OTG 500 Quechua modeli. Turkiye’de buyuk ihtimal vardir, senelerdir hem kosarken, hem araba kullanirken, hem de normal hayatta kullaniyorum, benim gibi gozluk kullananlar icin hayat kurtaran bir gozluk, tavsiye ederim.
Ben de bir aydır araştırıyorum. Oakley güzel evet ama bence smith gözlüklerine bi göz at derim. Sporcu gözlüklerinde uzmanlaşmış bir firma. İzmir de yerleri olmadığı için alamadım. Smith Güneş Gözlüğü Modelleri - Powder Shop
Under armourın da özellikle camlı renkli gözlükleri spor için oldukça uygun. Oakleye göre fiyat performans
Böyke bir yurtdışı sitesi var renk şekil ve spor çelitliliği var
https://www.decathlon.com.tr/p/perf-100-siyah-bisiklet-gozlugu/_/R-p-326495?mc=8596767&c=S%C4%B0YAH
ikisinde de hava kanalları var buğulanma için… 3 senedir severek kullanıyorum 100 modelini…
Harika öneriler, hepinize teker teker teşekkür ediyorum, inceleyip kararımı vereceğim
Valla ben en son under armourunkini denemiştim de sonra ek bi tane daha aldım oakley spor gözlüğünü. Dışarda koşarken falan fena değil.
Gerekli mi gerekli değil mi ? Keşke konuya hakim biri avantajlarını anlatsa bize.
Koşuda aksesuarlar kişiseldir. Yani kimine göre gerekli olan bir aksesuar bir diğerine gerekli gelmeyebilir.
Mesela benim gözlerim ışığa karşı çok hassas olduğu için gözlüksüz spora çıkamıyorum. Koşu, bisiklet, yürüyüş hepsi için ayrı özelliklere sahip gözlük kullanıyorum.
Ancak siz ışıktan rahatsız olmuyorsanız ve gözlüğün kattığı tarz konusuna da meyiliniz yok ise size gerekli değildir. Ama takarsanız kimse neden taktın demez.
Avantaj ve dezavantaj konusu ise yine göreceli.Rotaya göre değişir. Sahilde güneş altında ayrıntıları fark etmenize ve daha dikkatli olmanıza fayda sağlayabilir. Single track veya jungle bir rotada ise çok karanlık olacağı için tam tersi bir durum oluşturur.
Bonus: Eğer çok terliyorsanız gözlük görüşünüzü tamamen engelleyebilir. Konforsuz bir durum oluşturabilir.
Ben bu anlamsız ve manasız 30 euro gümrük sınırı gelmeden önce Temu’dan orijinal “Kapvoe polarized cycling” gözlüğü almıştım.
Tabi şimdi 30 euro sınırı geldi ve gözlüğün güncel fiyatını bilmiyorum.
Kıyaslama olarak da, bir antrenmanlarda giydiğim ve Decathlon’dan aldığım spor gözlüğüne. bakıyorum birde yarışlarda giydiğim bu Kapvoe’ye bakıyorum ve arada kalite farkı var.
Gözlüğün güzel bir artısı da yaz aylarında ormanda koşarken kör sineklere karşı da koruma sağlaması. Fiyat performans olarak Decathlon gözlüğü kullanıyorum, kafama taktığım zamanlarda olası düşme ya da dal çarpmalarında üzülmüyorum.
Uzun mesafe koşucuları için güneş gözlüğü olmazsa olmaz bir malzemedir hatta zorunlu malzeme statüsünde olmalı.
Masraf çıkartma şimdi başımıza diyecektim ama haklısın. Özellikle öğle saatleri (10:00 - 16:00) arası UV indexi 7-8in üzerinde ise mutlaka UV koruyuculu gözlük kullanılmalı. Uzun süre güçlü UV ışığa maruz kalınca, düşük ışıkta görme sorunları başlıyor.